salatka z makaronem - 5739 przepisów (strona:279/383)

Sałatka z ziołami prowansalskimi 352

Wykonanie: Makaron ugotować all dente i przestudzić. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko

In my kitchen
Sałaka z kurczakiem i brokułem 474

makaron do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości mięsa). Brokuł rozdzielamy na na niewielkie różyczki i wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez 5-7 minut, a następnie odcedzamy. Wszystkie przygotowane składniki po ich całkowitym ostygnięciu łączymy w misce, dodajemy majonezu i doprawiamy sałatkę

Emcia Pichci
Różowy makaron z serowymi kulkami, miodem i orzechami 217

ciasta na makaron dodaję trochę oleju rzepakowego - nie zmienia smaku ani zapachu a powoduje, że ciasto jest bardziej elastyczne, lepiej się wałkuje a po ugotowaniu kluski tak bardzo się nie sklejają. Już nie pierwszy raz robię kulki z twarogu chociaż wcześniej były ze zwykłego - obtoczone w orzechach czy przyprawach mogą być samodzielną przekąską albo częścią deserów lub sałatek. Czasami podaję

Smaczna Pyza
Lekka sałatka tortellini 204

Składniki: 1 opakowanie tortellini grzybowego 1 mały por 1 puszka groszku 1/2 sałaty lodowej 3-4 ogórki konserwowe 1 kulka mozzarelli light 1/2 zielonej papryki 1

czarrna od kuchni
Lekka sałatka tortellini 298

Składniki: 1 opakowanie tortellini grzybowego 1 mały por 1 puszka groszku 1/2 sałaty lodowej 3-4 ogórki konserwowe 1 kulka mozzarelli light 1/2 zielonej papryki 1

czarrna od kuchni
Sałatka z tortellini 337

Składniki: 250 g tortellini, u mnie z ricottą i pesto bazyliowym 100 g kabanosów 4-5 kawałków papryki konserwowej 1/2 pora 1 puszka groszku 1 łyżeczka

czarrna od kuchni
Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami 175

Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana(...)selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 3 upieczone buraki 2 ząbki czosnku 1/3 czerwonej cebuli 50 g  mozzarelli 1/2 opakowania makaronu 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu sok z cytryny sól himalajska czarny mielony pieprz  zielona natka Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek przeciskamy przez

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti z chorizo i krewetkami 237

Spaghetti z chorizo i krewetkami z dodatkiem szparagów to wyśmienite i bardzo aromatyczne danie. Idealne połączenie aromatycznego i pikantnego chorizo z delikatnym smakiem krewetek i zielonych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet ze szparagami 211

Omlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z gwiazdkami i surimi 185

cebulka Makaron gwiazdki ugotować wg przepisu na opakowaniu. odcedzić i wystudzić. Surimi pokroić w plasterki. Ogórka, cebulę i paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Groszek konserwowy osączyć z zalewy, a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce i skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.Majonez, jogurt naturalny i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem. Dodać do sałatki i połączyć

Ewusiowe Smaki
Zapiekanka – przepis miesiąca 202

ziemniaczaną sałatkę. Zapiekanka z ziemniaków jest praktyczna i łatwa w przyrządzaniu.Można ją przygotować wcześniej, a przed podaniem jedynie odgrzać. Ale zapiekankę można zrobić równeż z kaszy jak w przypadku taco zapiekanki z pęczakiem . A może macie resztki ziemniaków? Proponuję więc zapiekankę warzywną pod ziemniaczaną pierzynką . Jedną z popularnych zapiekanek jest oczywiście zapiekanka makaronowa. Bardzo lubię zapiekany makaron z kalafiorem

codojedzenia
Sałatka z zupek chińskich 491

sałatkę,ale ten odpowiada mi najbardziej-polecam Składniki: 2 zupki chińskie jedna ostra kurczak curry i jedna kurczak łagodny 25 dag szynki konserwowej kapusta pekińska czerwona słodka papryka 3-4 łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół  jogurtem naturalnym,będzie równie smaczna) płaska łyżeczka musztardy  sól,pieprz, przyprawa curry Przygotowanie: Makaron z zupek

Swojskie jedzonko
SAŁATKA OWOCOWA NA JAGLANYM PLACUSZKU 163

potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy jaglanej 1 jajko 50 g banana olej rzepakowy 1 łyżeczka sody spożywczej 1 op. serka śmietankowego homogenizowanego plus kilka malin mrożonych HORTEX 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego

Kuchnia w oparach
Sałatka z ravioli 353

1 op kolorowego ravioli z mięsem garść oliwek kawałek papryki czerwonej pół cebuli majonez (domowej roboty) sól pieprz kilka gałązek świeżej bazylii Ravioli gotujemy według przepisu

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z ryżu i pieczarek 171

Sałatka, która smakuje zarówno na zimno do wędlin, jajek, pieczeni, jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Składniki: • 500 g pieczarek • 1 cebula • 2 szklanki ryżu • pęczek zielonej pietruszki • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oliwy Wykonanie: • Ryż ugotować al dente w dużej(...)ilości posolonej wody, jak makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. • Pieczarki umyć, pokroić w plastry. • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, pod koniec posolić i dodać pieczarki. • Dusić do miękkości, dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz i sok z cytryny. • Pieczarki zemleć w maszynce do mielenia mięsa

To co kocham