Szybka surówka obiadowa. Składniki 1 średniej wielkości kapusta pekińska 2 marchewki 4 ogórki kiszone 1/2 małej cebuli pęczek koperku lub 3 łyżki
Kuchenne aromatyudziałem jaką przygotowywałam była sałatka „Gyros”. Ta jest równie dobra, choć moim zdaniem najlepsza jest tego samego dnia po przygotowaniu. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 2 wędzone piersi kurczaka (lub surowe) 5 jajek 5-6 ogórków konserwowych 3-4 płaty papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez (np kielecki) Kapustę drobno szatkujemy. Zasypujemy ją niewielką
Smaki Na TalerzuSzybka sałatka bezmięsna ze świeżą porcją warzyw. Niby nic wyszukanego, ale zawsze smakuje i można ją przyrządzić w kilka chwil. W sam raz na karnawał! Składniki: 1 opakowanie tortellini z serem 1 długi zielony ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 2 łyżki majonezu Makaron tortellini gotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy przez 15 minut. Wystudzić
Słodki Zakątekrodzaju wędlin, a także do "wódeczki" ;) Sałatka selerowa z sosem remoulade może także stanowić świetny dodatek do kanapek, pieczonych mięs, a nawet owoców morza! Polecam! Remoulade z selerem Składniki: 2 większe szalotki bananowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy Djion 1 łyżka kaparów 3 ogórki konserwowe 5 czubatych łyżek majonezu korzeń selera około 250-300g (waga
Codzienne Gotowanieskładniki: 150 g makaronu, drobnego 150 g szynki w kawałku, ulubionej 150 g sera żółtego w kawałku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1/2 puszki kukurydzy
Domowy Smak JedzeniaNasza nowa wersja sałatki z tuńczykiem. Tym razem z orkiszem z vermicelli i pomidorami. Warto spróbować. Składniki: -10 dkg kaszy orkiszowej z vermicelli i pomidorami -puszka tuńczyka w kawałkach w oleju -puszka drobnego groszku konserwowego -kilka ogórków konserwowych -kilka kawałków papryki konserwowej -3-4 ugotowane jajka -kawałek pora -majonez -sól, pieprz -bulion warzywny Pora kroimy na drobno. Ogórki
Maminek kulinarnyDobrze znana sałatka w nieco innej odsłonie. :) Łatwa i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka oliwa z oliwek sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól
DominikaDolciSKŁADNIKI: • 2 pojedyncze piersi z kurczaka • 3/4 szkl. ryżu • curry, sól i pieprz • 1 papryka • 1 puszka kukurydzy • 1 średni ogórek • 1 por (biała część) • łyżka
KUCHNIA POLSKASkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej kawałek pora (około 15 cm) 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 jabłko pęczek natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki
Qchnia po prostusorki koleżanki z pracy...degustacji nie będzie. Sałatka tak bardzo nam posmakowała, że nie wiedzieć kiedy ją zeżarliśmy :P Składniki 250 g filetów sledzia w oleju 300 g ziemniaków 1 cebula 50 g drobnej fasoli 1 łyżeczka oleju 1 jabłko 1 łyżeczka soku z cytryny kilka ogórków kiszonych 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku sól pieprz
R'n'G Kitchenpodstawie przepisu ze strony www.zrobtosmacznie.p l Sałatka z tortellini Przygotuj garnek, durszlak, miski, nóż i deskę do krojenia, łyżkę, sitka. Przygotuj składniki: 5-6 połówek brzoskwiń z puszki, 1 puszkę kukurydzy, 3-4-cm kawałek zielonej części pora, 15-20 dag ulubionej szynki, opakowanie trzykolorowego tortellini z szynką, 3-4 łyżki majonezu, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz mielony
blog.moje-pasje.infoSkładniki -rukola (zazwyczaj używam op. ok 90-100g. Zamiast rukoli można użyć świeży szczypiorek) -25-30 dag paluszków surimi -3 jajka -kilka plasterków ananasa z
Zielona Kuchniajogurtu greckiego 1 kopiasta łyżeczka majonezu 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól pieprz czarny Seler i marchew obrać, zetrzeć na średnich oczkach. Jabłko obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Warzywa i jabłko skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Liście czosnku posiekać. Składniki sosu wymieszać, posolić do smaku. Sosem polać sałatkę, posypać ziarnami, zbożem ekspandowanym i czosnkiem. Smacznego
Obiad gotowyzmiksować. Dodać szpinak, kaszę, sok z cytryny, majonez, sól, pieprz i jajko- zmiksować na masę. Do masy dodać szczypiorek i cebulę ( i ewentualnie bułkę tartą), wymieszać, w razie potrzeby dodać soli i pieprzu, Uformować małe kotlety, obtaczać z bułce i smażyć z obu stron na brązowo. Podawać z sosem ( jogurtowy, pomidorowy) i sałatką. 3.5.3226 The post Kotlety z kaszy gryczanej
Cooking for Emily*składniki: 500 g białej kapusty 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1/2 słoiczka pieczarek konserwowych 3 – 4 łyżki jogurtu
Domowy Smak Jedzenia