Surówka „Marokańska ” z kiszonej kapusty Pyszna , niecodzienna surówka z kiszonej kapusty z rodzynkami i majonezem .Kiszona kapusta ma wiele twarzy , a może główek Świetnie
Ogrodnik w podróżyTak przygotowana kapusta pekińska jest idealna, gdy nie mamy do niej żadnych innych dodatków. Wystarczy majonez wymieszać z odrobiną miodu i musztardą francuską i wszystko inne
Smaki Na TalerzuSkładniki: 2 cykorie 4 ogórki konserwowe pół cebuli czerwonej Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Cukinię kroimy w krążki, zostawiając twardą końcówkę
Qchnia po prostuSkładniki: 25 dag żółtego sera (gouda) mała puszka mandarynek 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu sól Sposób wykonania: Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Kawałki mandarynek
Qchnia po prostuskładniki: 4 jaja 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 2 woreczki ryżu 3 marchewki 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1/3 pora 4 ogórki konserwowe lub kiszone majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować
A Ty Smakuj MnieSkładniki: 2 piersi kurczaka 5 gałązek selera naciowego 6 łyżek żurawiny suszonej 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przepis
Emcia Pichcisiekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (około 20 minut). Odcedzamy i studzimy. Jeśli nie macie czerwonego ryżu, możecie użyć zwykłego ryżu białego. Pierś z kurczaka, ser żółty i paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Solimy i pieprzymy do smaku
Smak mojego domugłówki sałaty lodowej 1/4 kapusty pekińskiej 1 papryka żółta 5 pomidorków żółtych 20 dag boczku wędzonego 1 słoik kaparów 3 łyżki oleju Sos. 300 ml jogurtu 2 łyżki majonezu 1 łyżka sosu chilli słodko pikantnego sól, pieprz Wykonanie. Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć. Na dobrze rozgrzanym oleju smażyć kapary ,aż się rozwiną. Sałatę lodową pokroić w dosyć duże(...)zieleniny wyłożyć do naczynia, posypać paskami papryki i częścią boczku. Przykryć resztą sałat, posypać boczkiem i ułożyć ósemki żółtych pomidorków. Całość posypać kaparami. Składniki sosu wymieszać i podać do sałatki
Kulinarny karnet Christopherakwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 2 małe ząbki czosnku suszona natka pietruszki Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Pomidory kroimy w kostkę. Ugotowane na twardo jajka kroimy. W misce układamy warstwami składniki, każdą polewamy sosem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, natką i ziołami według uznania. Sałatkę przed podaniem chłodzimy
Wrzosowa Polanadrobno kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski *** *** Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy *** *** Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka *** *** Papryki oraz ogórka kroimy w drobną kosteczkę *** *** Warzywa mieszamy i oblepiamy nimi jajeczka *** *** Smacznego *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z Apetytemtórej smak podkreśla prażona cebulka. Według mojego narzeczonego sałatka najlepsza ze wszystkich. SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, ½ małej kapusty pekińskiej, 2 dojrzałe pomidory, 6-8 ogórków kartuskich w zalewie słodko-kwaśnej , 2 łyżki przyprawy gyros, 3 łyżki oleju cebulka prażona Sos: ½ szkl. jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, ketchup WYKONANIE Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą, dodajemy olej, marynujemy(...)układamy połowę kapusty pekińskiej, smarujemy cienko sosem, układamy warstwę pomidorów, następnie ogórków, układamy wystudzonego kurczaka, polewamy warstwą ketchupu, układamy resztę kapusty, polewamy pozostałym sosem. Wierzch posypujemy obficie prażoną cebulką. Sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje gdy składniki się przegryzą
słodki bratekznaczy, że przestałam eksperymentować I oto proponuję Wam inną wersję majonezu: z ziaren słonecznika i surowego kalafiora z niewielką ilością oleju. Musztarda wyostrza jego smak, a czarna sól nadaje bardziej tradycyjnego (czyt. “jajecznego”) smaku. A nadaje się on nie tylko jako dodatek do sałatek! Świetnie sprawdza się także jako smarowidełko do pieczywa. Wystarczy dodać plasterki kiszonego ogóreczka i pyszna kanapka(...)odcedzone ziarna słonecznika, koszyczki kalafiora, oliwę, musztardę, sól i sok z cytryny. Miksujemy na gładką masę. Dosładzamy cukrem do smaku. Przechowujemy do 2-3 dni w lodówce. Smacznego! Artykuł Majonez ze słonecznika i surowego kalafiora pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plokazje. U mnie zniknęła ze stołu jako pierwsza :) Sałatkę można przygotować wcześniej a polać sosem i posypać słonecznikiem tuż przed podaniem. 4 pomidory 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju 1/2 kg czerwonych winogron kostka fety 1/3 szkl pestek słonecznika Sos czosnkowy: 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szkl majonezu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz(...)miseczce wymieszać majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku. Słonecznik usmażyć na łyżeczce oleju na złoty kolor, ostudzić. Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Oprószyć 3 łyżkami przyprawy gyros i usmażyć na oleju. Ostudzić. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Usunąć pestki. Pomidory pokroić na ósemki, fetę w małą kostkę. W szklanej misce układać
Smakołyki Asi