sałatka włoska - 954 przepisów (strona:50/64)

Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 205

kurczaka , 1 jajko , 3 spore garście brązowego ryżu , sól , świeżo mielony pieprz , majeranek ,  1 łyżka łagodnej musztardy , 1/3 szklanki zimnej wody , niezbyt duża główka włoskiej kapusty , odrobina oleju do obsmażenia gołąbków. Wieprzowinę opłukać w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem i wykroić ewentualne zbędne ścięgna czy żyłki. Pokroić w mniejsze kawałki i zmielić w maszynce(...)Durszlak wykorzystać można jako: klasyczny durszlak ,  wkład do gotowania na parze , koszyk do gotowania   w wodzie  warzyw, takich jak kapusta na gołąbki, kalafior, czy warzywa na sałatkę - warzywa gotują się "w koszyczku" zanurzonym w wodzie, a kiedy są miękkie wyjmujemy je razem z durszlakiem od razu odsączając z wody, nie ma więc konieczności przenoszenia garnka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 183

Powinno się mnie odcinać od środków masowego przekazu podczas PMS, pełni i halnego. A jak jest combo, czyli wszystko razem, powinno zamykać się mnie w szafie

ladykitchen
Kostki rosołowe, trolle i panika. Wegańskie, bezglutenowe batoniki owsiane 396

Każda „grupa zawodowa” w necie ma swojego trolla. Zwierzątko, które bezlitośnie kpi i obnaża nasze paskudne cechy. Stworzonko, które za nic ma wszystko i wszystkich, a

ladykitchen
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 292

której godzinie podajemy poszczególne dania, ale czasami trzeba coś skorygować. Po przywitaniu pary młodej, goście zasiadają do stołu.   Jestem zwolennikiem małej przystawki , może to być np. plasterek włoskiej  mozzarelli  z wędzonym łososiem, tartaletka  z musem z wątróbki z dodatkiem brandy itd. Dlaczego jestem zwolennikiem podania przystawki. Z kilku powodów. To ma być małe dzieło sztuki kucharza(...)półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych, pleśniowych, kozich do tego kiść winogron, orzechy;  4.dwa  rodzaje sałatek  np. tradycyjna jarzynowa - zawsze bardzo popularna, dla osób uważającą tę sałatkę za bardzo pospolitą ,proponuję podać na niej pół jajka owiniętego szynką i już będzie to się nazywało jajko

Kulinarny karnet Christophera