sałatka wegetariańska - 2474 przepisów (strona:62/165)

Kanapkowy ratatuj 169

Kanapkowy ratatuj czyli duszone warzywa, które smakują nie tylko jako danie główne na ciepło, ale są doskonałą opcją na smaczne i zdrowe kanapki lub sałatka na

Kuchnia bezglutenowa
Sałatka z buraków do obiadu 195

Po ugotowaniu barszczu czerwonego do picia zostało mi sporo kawałków buraka. Zamiast wyrzucać zawsze wykorzystuję w sałatce, którą podaję do obiadu. Jak już się ma ugotowane

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z amarantusa z warzywami i śledziem 160

To efekt totalnego eksperymentu. Została mi resztka nasion amarantusa i postanowiłam zrobić coś, czego jeszcze w moich kulinariach nie było. Miała być sałatka z warzywami, ale

Weekendy w domu i ogrodzie
Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 199

Doradca Kulinarny Bonduelle. W menu warsztatów pojawiły się :  sałatka z brokułem, mango, wędzonym kurczakiem, dressingiem jogurtowym i morwą białą  prażona cieciorka na słodko z cynamnem pasta z fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów  ciasto czekoladowe z czerwoną

Kulinarne przygody Gatity
Muffinki z amarantusem - "perełka" dietetyczna! 278

cholesterolem, idealne dla bezglutenowców i niezwykle istotne w codziennej diecie wegetariańskiej. A na dodatek, jest wyjątkowo lekkostrawny - istna dietetyczna "perełka" ! W kuchni amarantus można wykorzystywać jako dodatek do musli czy granoli, do słodkich wypieków czy pieczywa lub jako zamiennik mąki. Nasiona można też samemu skiełkować i dodawać do sałatek i past. Od łacińskiej nazwy amarantusa pochodzi nazwa koloru szkarłatnego - czerwieni

Grunt to przepis!
Jarmuż – właściwości zdrowotne 217

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana ryżem i warzywami. 159

Hej :) Paprykowy sezon jeszcze trwa, więc postanowiliśmy przygotować dla Was papryczki faszerowane ryżem z dodatkiem warzyw. Preferujemy białe papryczki, ponieważ mają niezwykły zapach i zdecydowanie lepszy

vegetanie
Napój pomarańczowo-cytrynowy na drożdżach. Bomba witaminowa na upalne dni! 206

Kwas perełka, o smaku cytrynowo pomarańczowym, to wspaniały napój, zrobiony na bazie świeżych Składniki: owoców (cytryn i pomarańczy), miodu oraz drożdży. Wspaniale gasi pragnienie w upalne

Korniszonki
Sałatka grillowa 213

Od kiedy pojawiła się miska dzięki, której na świecie🌍 miał zapanować pokój, a ludzie mieli mieć lepszy sex😙 (zobacz:  Sałatka z kalafiorem ), AGNIESZKA szaleje z

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka z razowym kuskusem z cukinią i serem feta 276

Jakiś czas temu dostaliśmy od sklepu naturo.pl paczkę pełną pysznych i zdrowych produktów. Zainspirowało mnie to do zrobienia szybkiej i pysznej sałatki z kuskusem i smażoną

Ania i Marcin gotują
Sałatka z kalafiorem 179

PORA NA KALAFIORA      Agnieszka postanowiła wypróbować nowy zakup. W sklepie przekonywała mnie, że jak kupie to szklane cudo na sałatki to " życie stanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą 187

Za oknem coraz cieplej, więc mięsa mi ostatnio nie w głowie.  Teraz często na naszym stole  goszczą różne sałatki. Składnikami, które idealnie będą się

Kulinarne przygody Gatity
JESIENNA SAŁATKA OWOCOWA 250

Sezon na gruszki i persymony wciąż trwa, powoli zaczyna się na cytrusy. To nadal dobry moment na słodkie sałatki, pomimo, że owocowe bogactwo lata już dawno

Kasia Sarna
Sałatka siedmiowarstwowa. 497

Ilość warzyw dostosować do wielkości i kształtu naczynia na sałatkę. Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać. Układać warstwowo: sałatę, pomidory, paprykę, groszek, rzodkiewkę, ogórka i sos.  Przykryć folią spożywczą i schować do lodówki na godzinę lub dłużej. Przybrać płatkami sera i czipsami z podsmażonego boczku (jeśli nie wybieramy wersji wegetariańskiej). http://www.alma24.pl

zadanie-gotowanie
Tzatziki 142

Uwielbiam ten grecki dip w bardziej ostrym wydaniu, z czosnkiem i dużą ilością startego, świeżego ogórka. Idealny do głównego dania, grillowanego mięsa ale również do wegetariańskich

Kuchnia Pani Wiosny