Jest takie zestawienie, które kocham – kukurydza z boczkiem. Mam słabość do gotowanej kukurydzy, ale kukurydza z boczkiem, to już nie jest słabość a obsesja. Zaraz się
ladykitchensuchy albo spalony. Najlepsze do domowego smażenia są jak najgrubsze filety, ze skórą – szukajcie takich o grubości od 2,5 do 4 centymetrów. Łatwiej będzie rybę usmażyć równo i szybko, ale jednocześnie zachować jej wilgotność i soczystość. Łosoś do smażenia nie potrzebuje soku z cytryny! Sok z cytryny to kwas – pali i zamyka mięso. Pamiętacie przepis na ceviche(...)dosmażcie na drugiej stronie. Na półmisek wylewamy połowę sosu, rozkładamy na nim świeżo usmażoną rybę, polewamy pozostałym sosem. Podajemy od razu, gorącą. My zjedliśmy ją z wiosenną sałatką z ziemniaków i fasolką z pesto – perfekcyjny, lekki zestaw! SKŁADNIKI filet z łososia (na zdjęciach 550g) sól pieprz olej ryżowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia SOS MAŚLANY Z CYTRYNĄ
Karo in the Kitchensmażymy na rozgrzanym oleju na dużym ogniu przez ok. 4 min, co jakiś czas mieszając, aby usmażyły się z każdej strony. Mocny ogień jest tu podstawą, ponieważ chcemy szybko przesmażyć kurczaka, a nie go udusić. Nie martwcie się też, że się nie dosmaży – będziemy go jeszcze zapiekać, a jeśli go przesmażycie stanie się suchy i niesmaczny. 4. SOS/ZALEWA(...)Następnie wyjmujemy tartę z piekarnika i pozwalamy jej odpocząć co najmniej 10 minut, wtedy łatwiej będzie ją porcjować i wyjmować z formy. PODANIE: jako danie główne z sałatką z rukoli. OM NOM NOM! Post TARTA / QUICHE Z KURCZAKIEM I CEBULĄ – 3,75 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds KitchenZebrałam rukolę, bo taka duża już urosła... trzeba by coś z niej zrobić"- zakomunikowała mama. Ileż można jeść na wszystkie posiłki dziennie sałatkę? Postanowiłam wykorzystać zieleninę jakoś inaczej. Na początek- nieśmiała próba. Dodałam rukolę do pulpetów i do zupy. Wyszło super! Fakt, tego typu dania kojarzą się raczej z jesienną słotą i próbą rozgrzania się gorącą, esencjonalną zupą. Jednak(...)znać, iż znowu jest bardzo gorąca- zaczęłam dorzucać do niej pulpeciki. Pamiętajcie by nie wrzucać ich wszystkich na raz. Zupa musi wrzeć, by białko w naszych luźnych, mięsnych kulkach szybko się ścięło. Jeśli wrzucilibyśmy od razu je wszystkie temperatura płynu gwałtownie by spadła i pulpety mogłyby się rozpaść. Po około 10 minutach gotowania zupy wraz z mięsem sprawdzam smak
Pichceniomaniachciałabym , aby miał to "coś", podobał mi się , b ył ładny i przytulny. Przy okazji chciałam aby znajdował się w okolicy miasta do którego można byłoby się szybko dostać w poszukiwaniu dodatkowych "uprzyjemniaczy" wolnego czasu. Miało być fajnie i atrakcyjnie bo przecież ferie zapowiadały się bez śniegu. Nie szukałam długo. Szybciutko wyłapałam kilka perełek nad którymi później chwilkę(...)dzieci. Zawsze kilka dań ser wowanych jest na ciepło: j ajecznica, naleśniki, parówki, warzywa , kiełbaski, t ortille. Oprócz tego można wybierać spośród bogatej oferty zimnej płyty: serów, wędlin, sałatek, owoców, płatków, mleka, miodów, jogurtó w. Te o statnie podobnie jak nabiał pochodzą z ekologicznego gospodarstwa EKO ŁUKTA. Hotel MASURIA&SPA to obiekt z pięknymi wnętrzami. Przyjemne kanapy
WYSPA SZCZĘSLIWAKanapki paryskie to w naszej rodzinie danie kultowe! Pierwszy raz pojawiły się na naszym stole dwadzieścia lat temu. Moja sześcioletnia wówczas siostra Agnieszka cały dzień
Kulinarne Inspiracjemisę ręcznikiem papierowym. Bardzo dobrze miksuje ucierane ciasta, kruche ciasto robi w zaledwie 40 s, idealnie radzi sobie z ubiciem białek czy bitej śmietany (1,5 minuty). Ubija tak szybko, że wiem także co to znaczy „przebić” śmietanę na masło. Jako, że wrzesień to czas przygotowywania przetworów postanowiłam ugotować sos pomidorowy, chciałam nim zalać pomidory w słoikach, najpierw(...)wysiłku przygotujesz w domowej kuchni oszczędzając czas i pieniądze. Od przystawek przez dodatki po dania główne i desery Kohersen Mycook zajmie się wszystkim. Przygotuje smaczne zupy, dania główne, sosy, sałatki, potrawy dla niemowląt, pieczywo, ciasta, napoje a nawet drinki alkoholowe. Hiszpańska produkcja 50 letnie doświadczenie hiszpańskiego producenta – firmy TAURUS, w projektowaniu i tworzeniu urządzeń AGD gwarantuje wysoką jakość i niezawodność
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzbliżającym się sezonem na bikini postanowiłam bardziej zadbać o siebie i swój sposób odżywiania, a co za tym idzie wprowadzić do menu więcej zdrowych, witaminowych soków, koktajli czy też sałatek. Z pomocą w tworzeniu witaminowych soczków przyszła mi kilka dni temu wyciskarka wolnoobrotowa SJV601 Blaupunkt. Jest to mój drugi model wyciskarki, dlatego już mam jakieś porównanie(...)MORINGĄ Moringa zwana jest drzewem długowieczności i bombą witaminową. Zawiera mnóstwo cennych dla organizmu witamin, minerałów i składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. PLUSY: * cena * łatwość obsługi * łatwe, szybkie czyszczenie * duży otwór wsadowy umożliwiający wkładanie całych owoców * dokładne, prawie maksymalne wyciskanie * elegancki wygląd MINUSY: * głośne działanie ( wycie ) podczas wyciskania twardych owoców i warzyw * tylko 1 sitko do przeciskania ( niema
Ostra na SłodkoNie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zjada. Nic mi do tego, co pojawia się na stołach innych ludzi.Święta są takim czasem, gdzie nic nie powinno być przypadkowe, na szybko, byle jak. Nasze zwyczaje powinny być celebrowane - i to nie tylko te powszechne, tradycyjne, ale również nasze rodzinne, bo przecież każda rodzina ma swoje własne. Kiedy jednak idziemy na skróty(...)grube plastry czerwone buraki i garść namoczonych wcześniej suszonych grzybów. Dlaczego wyjmuję przedtem inne warzywa i mięso? Ano dlatego, że po pierwsze z tych warzyw można zrobić całkiem pyszną sałatkę, a z mięsa na przykład farsz do pierogów lub naleśników; po drugie, buraków jest dość sporo (garnek jest wypełniony nimi niemal w całości), żeby barszcz był intensywny w smaku
Codzienna kuchnia niecodziennaJajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nich obojętnie! Pachnące połączenie ciepłego, domowego, zdrowego dania, szybkiej i nietypowej kanapki i oryginalnego fast-fooda to nasz sposób na pyszny obiad. Jeśli połączy się siły, to gotowy będzie szybkiej niż trwałoby ugotowanie ziemniaków. I tak też zrobiłyśmy tym razem - w czasie gdy uwieszona na telefonie starsza kucharka bawiła się ciastem, to młodsza wgapiona w szklany ekran wyczarowywała nadzienie. Nasza(...)Dopełnieniem jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn
Wypisz Wymalujcertyfikowane, jednak nie zawierające sztucznych dodatków, w postaci konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku. Oferowane produkty odznaczają się niską ceną i wysoką jakością . Przy zamówieniach możesz liczyć na bardzo szybką wysyłkę i profesjonalną obsługę :) Bio Lovers oferuje Wam produkty, które zadbają o Wasze zdrowie i dobre samopoczucie . Osobiście sklep podoba mi się bardzo, a szczególnie jego nazwa, szata graficzna(...)mineralne takie jak magnez, żelazo, mangan, wapń, miedź, fosfor. Świetnie zastępuje kasze, makarony. Pysznie smakuje, a dodatkowo ciekawie się prezentuje dzięki mieszance trzech różnych odmian komosy. Dodaje ją do sałatek, dań obiadowych czy od niedawna także śniadaniowy ;) STEWIA W PŁYNIE Ze wszystkich dostępnych naturalnych słodzideł chyba najbardziej lubię stewię. Stosuję ją już od bardzo dawna i niemal codziennie osładza
Zdrowie na języku :Pkurczaka, ryb (łosoś i dorsz w dukkah są fenomenalne!) i innych mięs (w Australii robi furorę jako panierka do jagnięciny i baraniny). Można nią posypać gotową zupę lub sałatkę – świetnie urozmaica wszelkie zupy-krem. Na śniadanie sprawdzi się do osypania jajecznicy, jajek w koszulce lub otoczenia jajek na twardo. Bardzo lubię ją z naturalnym, gęstym jogurtem, awokado i grzanką(...)chłodnym miejscu kuchni do 3 miesięcy – powyżej tego czasu tłuszcz w orzechach może zacząć się starzeć, czyli jełczeć, a cała mieszanka nabierze nieprzyjemnego, gorzkiego posmaku. Założę się że szybko ją wykorzystacie a wtedy nic nie stoi na przeszkodzie żeby dorobić kolejną, świeżą porcję dukkah! SKŁADNIKI około 250-300ml gotowej mieszanki 25g migdałów i orzechów laskowych (po kilka sztuk
Karo in the Kitchen