smacznym przepisem. Indyjski dal z czerwonej soczewicy jest bardzo sycący, rozgrzewający i bogaty w białko roślinne. Polecam każdemu, kto chcę przeżyć kulinarną podróż po Indiach. Dal najczęściej podaję z ryżem lub z domowym chlebkiem naan Składniki: 400 g czerwonej soczewicy 1 l wody 200 ml mleka kokosowego 1 szklanka pasaty 1 cebula 6 ząbków czosnku 3 łyżeczki kurkumy 3 łyżeczki
Kukuleczkicebuli. Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut. Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniamięsa i warzyw. W odrobinie wody rozrabiamy mąkę, wlewamy na gotujący się sos. Całość zabielamy śmietaną (wcześniej zahartowaną). Na koniec dorzucamy groszek konserwowy i natkę lub koperek. Podajemy z ryżem lub ziemniakami
Walijskie PichcenieFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Tyle było o słodkościach ostatnio, że najwyższy czas pomyśleć o pożywnej słonej przekąsce. Dlatego mamy dla
CRAVEmonkeyszklanki zimnej wody, następnie wlewamy zawiesinę do gotującego się sosu cały czas energicznie mieszając. Podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ryżem
Qchnia po prostumąkę oraz przyprawy *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kotleciki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanym oleju *** *** Mięso smażymy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Podajemy z ziemniakami, frytkami lub ryżem i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z Apetytemczosnek z przyprawami, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy bakłażana i dokładnie mieszamy. 6) Podajemy warstwowo: bakłażan, sos jogurtowy, bakłażan, sos jogurtowy, itd. Polecamy jeść jako dodatek do ryżu, pity lub bagietki
Roślinożerni urlopowiczesposób co kupny, czyli na zimno do kanapek, tostów, parówek czy frytek. Ale również można go użyć do dań na gorąco jako sos do makaronu czy ryżu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5kg cukinii 2-3 papryki czerwone 4 cebule 2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka papryki ostrej w proszku 1 płaska łyżeczka słodkiej
Waniliowe Improwizacjerozgrzany olej dodajemy ciasto łyżką. Jedna łyżka to jeden placuszek. 4) Smażymy po kilka sekund z każdej strony, potem odsączamy ręcznikiem papierowym z oleju. 5) Można podawać z ryżem i sosem jogurtowym (np. tzatziki
Roślinożerni urlopowiczestole. Robię je głownie ze względu na dzieci, ale nie tylko. Takie pulpety to zawsze jakaś odskocznia od tradycyjnych schabowych czy mielonych z ziemniakami. Ja pulpety podaję często z ryżem, makaronem, lub kaszą, żeby była odmiana. Często wymyślam różne sosy, aby nadać im trochę innego smaku i wyglądu. Tym razem zdecydowałam się na sos śmietanowo - ziołowy. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Waniliowe Improwizacjepaprykę w proszku, dodałam koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiłam solą i pieprzem. Leczo dusiłam na niedużym ogniu ok. 30 minut. Leczo podawałam na ciepło z makaronem lub ryżem. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjepiekarnika. Kurczaka piekłam ok. 1 godziny i 15 minut. Przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw, wtedy kurczak będzie miał bardziej chrupiącą skórkę. Upieczonego kurczaka można podać z ziemniakami lub ryżem i polać powstałym podczas pieczenia sosem porowym. Sos można przed podaniem zblendować. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeutrzymane w smaku słodko - ostrym, ale nie jest ani mocno pikantne, ani bardzo słodkie. Smaki są bardzo stonowane, żeby było czuć smak poszczególnych składników. Taki schab można podać z ryżem, chińskim makaronem, lub z pieczywem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g schabu 2 cebule 1 papryka czerwona 3-4 połówki brzoskwiń z puszki 2 ząbki czosnku 4 łyżki
Waniliowe Improwizacjegarnka. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. 3) Tempeh kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut, aż sos zgęstnieje. 4) Podajemy z ryżem (tradycyjnie) lub (mniej tradycyjnie) z makaronem ryżowym. U nas również jako dodatek zagościł brokuł, ale nie mówcie prawdziwym Indonezyjczykom, bo mogą chwycić się za głowę
Roślinożerni urlopowiczepłaskich kotlecików. Kotleciki smażyłam kilka minut z obu stron, aż nabrały ładnego złocistego koloru. Usmażone naleśniki wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Kotleciki można podać z ziemniakami, frytkami czy ryżem oraz ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z przepisem na inne kotleciki drobiowe - tzw. kotleciki szuszu. Przepis na nie znajdziecie na moim blogu, pod tym linkiem
Waniliowe Improwizacje