Zapiekanka z mięsem mielonym, przygotowana na wzór zapiekanki Gyros , to pyszna propozycja obiadowa. Całość jest sycąca i pełna smaku. Ryż, na nim warstwa drobiowego mięsa mielonego
Smaki Na TalerzuPapryka faszerowana to proste i sycące danie. W internecie znajdziemy wiele przepisów na faszerowaną paprykę mieszanką mięsa, ryżu i warzyw, lecz ten przepis jest wyjątkowy. Zainspirowany
PanGotujeBardzo, ale to bardzo lubię sałatki z tuńczykiem, a najbardziej pasuje mi połączenie tuńczyka z ryżem. Nic więc dziwnego, że co jakiś czas, bazując na ulubionym
Smaki Na TalerzuSałatka brokułowa to danie uniwersalne, które można przygotować na wiele ciekawych sposobów. Ciekawe dodatki, odpowiedni sos – wszystko to sprawia, że prosta sałatka stanie się hitem niejednej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To jeden z naszych ulubionych obiadów „na szybko”. Będziesz potrzebować tylko kilku składników, aby przygotować daniee, które chyba wszystkim smakuje. My lubimy bardzo. Przepis
Kulinarna PolskaTradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem w pomidorowym sosie. Pyszne i proste danie które pamiętamy z dzieciństwa. Przepis krok po kroku. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość
karolgotujeJeśli nie macie jeszcze sprecyzowanych planów co do zupy na wigilijnym stole, to polecam kresową zupę migdałową. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a w wigilię
Weekendy w domu i ogrodzieDawno, dawno temu, kiedy chodzące po ziemi małpy się wyprostowały i zaczęły ogarniać trochę więcej co się wokół nich dzieje, a zwłaszcza mówimy tu o momencie
Kryzysowa Książka KucharskaZdrowo, szybko, a na dodatek smacznie – czy takie połączenie jest w ogóle możliwe? Oczywiście, że tak. Przygotowanie zbilansowanego posiłku dla całej rodziny nie musi być wyrzeczeniem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mająca nad klasycznym, mięsnym ragù tę przewagę, że wymagająca znacznie mniej czasu na przygotowanie. Doskonale nadaje się do makaronów, gnocchi i risotto ale też i do gotowanego ryżu, orkiszu, jęczmienia czy kaszy gryczanej. Ba, da się z nim też zrobić lasagne lub smażoną polentę. Lub po prostu jeść jako dodatek do głównego dania albo wręcz przerobić na zupę, rozcieńczając
Pasta Po PolskuTradycyjne gołąbki to moja miłość, ale niestety nie pojawiają się w mojej kuchni zbyt często, bo jednak są dość czasochłonne w przygotowaniu. Na szczęście istnieje coś
Natka PietruszkiSzwedzka kuchnia w świątecznym wydaniu to proste w przyrządzeniu dania jak ryż ala Malta. Nie mam pojęcia, dlaczego ten ryż nazywa się Malta. Jedno co mi
codojedzenia