ryż - 22970 przepisów (strona:1307/1532)

Kąski z kurczaka w cieście kokosowym 245

ciasto pokryło kurczaka. Olej nagrzewamy do 160C i łyżką nakładamy kawałki kurczaka. Smażymy na rumiano z każdej strony. Po wyciągnięciu z oleju osuszamy kąski na ręczniku papierowym. Podajemy z ryżem lub ulubionym dipem. insertCookd("c120f66b2608b434fa4bacded8ee386e

Emcia Pichci
Sałaka z kurczakiem i brokułem 436

Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 brokuł (500 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 3/4 szklanki makaronu w kształcie ryżu 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu i odcedzeniu odstawiamy makaron do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości mięsa). Brokuł rozdzielamy

Emcia Pichci
Sałatka z tuńczykiem vol. 3 436

Składniki na cztery porcje. Składniki: 75 g makaronu w kształcie ryżu 1 ogórek szklarniowy mały 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 łyżki koperku świeżego 3 łyżki majonezu Sól, pieprz do smaku Przepis: Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy

Emcia Pichci
Miodowa pierś kurczaka 183

złoto z każdej strony. Chwilę przed końcem smażenia dodajemy słonecznik i każdą z części kurczaka polewamy odrobiną miodu.  Pierś możemy śmiało przygotować na grillu tradycyjnym! Podałam pierś z ryżem z warzywami - pasowało idealnie

Emcia Pichci
Szaszłyki z piekarnika 201

Następnie przygotowane składniki nadziewamy na patyczki w dowolnej kolejności. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy szaszłyki na kratce przez ok. 25-30 minut.  Doskonale smakują w towarzystwie ryżu lub świeżego pieczywa. Polecam podawać szaszłyki z sosem czosnkowym

Emcia Pichci
Botwinka z cukinią w delikatnym sosie śmietanowym z dużą ilością świeżego koperku i natki 195

czasie hartujemy śmietankę i wlewamy do botwinki z cukinią. Mieszamy, doprawiamy i pozostawiamy na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Podajemy posypane ziołami świeżymi, jako dodatek do mięsa, makaronu, ryżu czy kaszy

Moja smaczna kuchnia
Pierś z kurczaka z sosem porowo-śmietanowym 127

winem lub bulionem,dodać śmietankę i odparować do pożądanej konsystencji. Dodać pory i kilka minut podgotować razem. Na końcu duszenia dodać szczypiorek. Uwagi:   Polecam podawać filety te z ryżem i warzywami

Gorący kąsek
Smaki Turcji: szaszłyki z kurczaka z sosem jogurtowym 188

minut namoczyć w wodzie. Opiekać szaszłyki przez ok.10-15 minut na intensywnie rozgrzanej patelni grillowej (można dodać trochę oleju na patelnię) często obracając, aż mięso będzie upieczone. Uwagi: Podawać z ryżem i sosem jogurtowym

Gorący kąsek
Kurczak w zielonym sosie curry 303

pokrojone w kostkę- trzymamy na małym ogniu około 15 min. Na koniec dodajemy sos rybny, sojowy, sok z limetki i cukier. Trzymamy na ogniu 2-3 min. Gotowe. Gotujemy ryż. Smacznego

Smaki Edyty
Tarteletki morelowe z budyniem 173

Nakłuwamy widelcem, przykrywamy foremkę z ciastem kawałkiem foli aluminiowej i wsypujemy ryz by zapobiec obsunięciu się boków podczas pieczenia. Pieczemy 10 minut w 240 stopniach, zdejmujemy folię z ryżem i pieczemy kolejne 5-10 minut do zarumienienia. Wyjmujemy z piekarnika i czekamy, aż ostygną. Składniki na budyń: - 100 ml śmietany 30% - 150 ml mleka 3,2%  - duża łyżka mąki

Słodka sielanka
Faszerowana papryka mięsem, kaszą i fetą 283

Dziś nadziałam paprykę. Chyba najbardziej popularną ze wszystkich nadziewanych warzyw! Pyszna jest pieczona papryka, a z dodatkiem mięsa i kaszy smakuje jeszcze lepiej. Dziś zrobiłam trochę inne połączenie...zamiast ryżu dodałam kaszę jęczmienną a do farszu dodałam jeszcze fetę. Spróbujcie i oceńcie sami.  Składniki: 6 papryk 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 1/2 bułki

Olikowa kuchnia
Salty- Spicy- Crispy Chicken, czyli kurczak w chrupiącej panierce na sposób azjatycki 375

którym smażyliśmy kurczaka wylewamy. Kroimy cebulkę dymkę i papryczkę chilli. W woku podsmażamy papryczkę chilli, dodajemy kurczaka i chwilę smażymy aby przeszedł aromatem papryczki. Posypujemy dymką. Podajemy z ryżem basmanti

Mania Gotowania
Kurczak tikka masala 1267

doprawiamy ewentualnie do smaku solą. Jeśli sos nie będzie dostatecznie gęsty możemy zagęścić go z ½ łyżki mąki. Ozdabiamy danie łyżką jogurtu oraz posypujemy dymką i płatkami migdałowymi. Podajemy z ryżem basmanti lub indyjskimi chlebkami naan

Mania Gotowania
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym 159

mieszając około 5 min. Dodajemy ananasa. Mieszamy wszystkie składniki sosu. Do gotowych warzyw wrzucamy mięso, smażymy chwilę aby się podgrzało. Wlewamy s os. M ieszamy aż zgęstnieje. Podajemy z ryżem. Posypujemy sezamem

Mania Gotowania
Chilli Con Carne z czekoladą i nutą korzenną 161

około 5 minut. Pod koniec gotowania dodać czekoladę i kakao, wymieszać aż czekolada się rozpuści. Zdjąć garnek z ognia. Dodać śmietanę, uważać aby się nie zważyła. Podawać z tortillami, ryżem lub chlebem

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania