Pieczarki faszerowane mięsem to kolejne danie idealne na imprezy. Przygotowane wcześniej, wystarczy w odpowiedniej chwili włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszne danie obiadowe :) Składniki: 12 dużych pieczarek 1 mała cukinia 1 mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili
Smak mojego domuciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wyłożyć nim tortownicę. Ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Schłodzone ciasto oprószyć mąką, wyłożyć na nie papier do pieczenia, obciążyć ryżem czy kulkami ceramicznymi. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, obniżyć temperaturę do 200 stopni, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Po tym czasie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier
Domowa cukiernia Ewypachnący i pyszny wyszedł ten kurczak ! Z dodatkiem pomidorowego ryżu był pysznym obiadem dla całej rodziny. Lubimy takie aromatyczne, dobrze doprawione ziołami mięso . Dodatki można zmieniać, skład przypraw też a najważniejsze jest to, że pracy przy przygotowaniach naprawdę nie dużo. Wystarczy natrzeć i odstawić na trochę a potem przecież piecze się już prawie samo. Do tego jakieś kolorowe, pyszne dodatki
Smaczna Pyzadokładnie wymieszaj. Natychmiast podawaj. W Long Phung po raz kolejny (restauracja serwuje dania kuchni wietnamskiej, tajskiej i chińskiej). Polecam tofu w pomidorach. W zestawie dostajemy też miseczkę ryżu i 2 sosy: ostry i łagodny. Wegetarianie i jarosze mają tutaj szeroki wybór dań: tofu w sosie curry, smażone z kiełkami, makaron z warzywami. Poza tym jest oddzielna sekcja w menu
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki: 1 szklanka makaronu w kształcie ryżu ( 225g ), puszka kukurydzy ( 340g, a po odsączeniu 285g ), puszka ananasa ( 565g, a po odsączeniu 340g ), 1 świeża czerwona papryka, 260g szynki gotowanej ( ja użyłam w plasterkach ), 270g sera feta, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Paprykę czerwoną przekroić na pół, oczyścić i umyć
W kuchni u MonikiRobiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad
Kuchnia Elliedziś są indycze klopsiki w sosie pieczarkowym. Oczywiście możecie dać świeże grzyby ale uważam, że pieczarki lepiej się tu sprawdzą. Takie klopsiki możecie podać z makaronem, ziemniakami a nawet ryżem. Wszystko zależy od Was i Waszych preferencji smakowych. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikażdy zna z własnego domu, dla innych jest czymś zupełnie nowym, ciekawym, a często również wyjątkowym. Z mojego dzieciństwa pamiętam pierogi z grysikiem na słodko, ryziok (placek drożdżowy z ryżem), biały barszcz zabielany śmietaną i jeszcze kilka innych przysmaków, które były kiedyś częścią codziennego dnia, a które odchodzą w zapomnienie. Chciałabym od czasu do czasu zamieścić na blogu przepisy kuchni
Trzeci talerzSzybkie pomysły na smaczny obiad. Do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego
prawdziwe jedzenieforemki o średnicy 22-24 cm. Wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy ryżem, fasolą lub specjalnymi ceramicznymi kulkami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 5 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 3. Cukinię
My Culinary Artogórka pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodać olej. Całość wymieszać. Odstawić na 15 minut. Podawać do ryby, mięsa oraz z ziemniakami czy ryżem
Magiczne Życie MartyDziś danie z żołądków drobiowych. Wiem nie każdy je lubi ale ja bardzo. Ci co nie lubią powinni się przekonać, bo są smaczne. Taka potrawka świetnie smakuje z ryżem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSkładniki: szklanka makaronu w kształcie ryżu ( 230g ), 250g ogórków konserwowych, 170g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 130g suszonych pomidorów, 200g sera feta, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Ogórki, paprykę, ser feta i cebulę pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem i majonezem, posolić, popieprzyć
W kuchni u Monikijemy tego często, lubię różnorodność w kuchni. Ale jak już robić coś z gyrosem, to tak by było zawsze ciut inaczej. Robiłam jakiś czas temu zapiekankę Gyros z ryżem , która zbiera pozytywne komentarze i wcale się nie dziwię, bo jest bardzo smaczna. Kiedy zajrzałam po nią to naszła mnie ochota na jakąś zapiekankę, ale chciałam spróbować czegoś nowego. Wpadłam
Poezja Smaków - blog kulinarny