ryby - 22566 przepisów (strona:682/1505)

Brokuły z sosem ostrygowym 158

przepisie, czyli jeszcze mocno chrupiące. Przepis pochodzi z książki Gordona Ramsaya "Sekrety szefa". Podsmażone plasterki czosnku są świetnym dodatkiem. Takie brokuły dobrze pasują do kurczaka lub ryby. Są smaczne ciepłe, ale też na zimno jako sałatka. Polecam! składniki ok 500 g  brokułów  ( jeden duży) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 - 3 duże ząbki czosnku 1 cebula

Stare Gary
Udon z pesto z rzodkiewki, z jajem sadzonym 146

Dziś przedstawiam szybki i bardzo pyszny obiad. Nie wiem jak u Was, ale ja przerabiam nać marchewki, listki kalarepki, kalafiora, czy rzodkiewki na pesto, czasami dodaję do zupy, ryb i jest pysznie. Dziś wymieszałam pesto z makaronem udon i danie wyszło przepyszne, zachęcam do spróbowania. Udon z pesto z rzodkiewki, z jajem sadzonym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze 142

Tempura w języku portugalskim to zwie się inaczej  polme i oznacza nic innego jak masę z mąki i wody albo jajek, w której obtacza się głównie warzywa i ryby przed wrzuceniem na głęboki olej. Najsłynniejszym takim daniem są peixinhos da horta , co w dosłownym tłumaczeniu oznacza małe rybki z ogrodu. Wiąże się to z wyglądem feijão verde — zielonej

Food Square
Placuszki kokosowe z sosem jagodowym a także recenzja książki Sposób na Hashimoto - Karen Frazier. 170

Więc każdy z nas wybierze coś dla siebie nie koniecznie będąc na diecie... Przepisy jak w większości książek podzielone są na śniadania, przekąski, zupy i gulasze, sałatki, dania wegetariańskie, ryby i owoce morza , desery itd.. Ja postanowiłam przygotować danie z rozdziału śniadaniowego, padło na; Placuszki kokosowe z sosem jagodowym. Składniki; pół szklanki maki kokosowej 1/4 łyżeczki sody szczypta

Radość kipiąca uśmiechem.
Brokuły z sosem ostrygowym 233

przepisie, czyli jeszcze mocno chrupiące. Przepis pochodzi z książki Gordona Ramsaya "Sekrety szefa". Podsmażone plasterki czosnku są świetnym dodatkiem. Takie brokuły dobrze pasują do kurczaka lub ryby. Są smaczne ciepłe, ale też na zimno jako sałatka. Polecam! składniki ok 500 g  brokułów  ( jeden duży) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 - 3 duże ząbki czosnku 1 cebula

Stare Gary
Pasta z łososia wędzonego i awokado 158

Bardzo prosta i pyszna pasta. Lubię takie pasty. Kilka składników które super ze sobą pasują i gotowe. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej

Kuchnia Pokoleń
Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii 168

posypka lekko zrumieniona. Czas pieczenia tak naprawdę zależy od rodzaju warzyw i wielkości kawałków.  Podawaj na ciepło lub na zimno, jako przystawkę lub jako warzywny dodatek do ryby czy mięsa.  Kilka ujęć z warsztatów kulinarnych w Spoleto w Umbrii Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo 201

tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek lub pieczonej ryby. Sałata rzymska jest bogatym źródłem karotenu oraz witamin B1, B2, PP, C. Zawiera cenne dla zdrowia składniki mineralne, m.in. wapń, fosfor, żelazo. Jest lekkostrawna. Amerykański Instytut Badań nad Rakiem podaje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pęczotto z kurkami i cukinią 163

samo pyszne i kremowe – duszenie w odrobinie bulionu i łyżka masła dodana na koniec czynią cuda. Świetne podane solo jako danie wegetariańskie lub z kawałkiem mięsa lub ryby. Składniki (na 2-3 porcje): 200g świeżych kurek 1 mała cukinia 1 średnia cebula 2 małe marchewki 150g kaszy pęczak 200ml bulionu warzywnego 100ml białego wina 2 łyżki masła sól

Smaczna Strona
BAKŁAŻANOWE WACHLARZE 134

Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania. Przygotowanie : 15 min. Pieczenie : ok.1godz 30 Dla 4-6 osób Składniki : ● 4 bakłażany ● 6 dużych dojrzałych (ale niezbyt miękkich) pomidorów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pasta z wędzonej makreli 159

Kolejna propozycja na pyszną, zdrową, a przede wszystkim bogata w białko pastę kanapkową. Uwielbiam wędzone ryby ale nie lubię bawić się w ich obieranie wyciąganie ości itp. W przypadku tej pasty nic się nie stanie jeśli w rybce zostanie jakaś ostka, blender sobie z nią poradzi :) Wszystkie moje pasty, których przepisy dodałem albo będę dodawał są pastami białkowo - tłuszczowymi

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu 156

położyłam na nim pstrąga, obok dałam cukinię i czosnek oraz kapary, dolałam wodę. Całość przykryłam pokrywką i na mniejszym ogniu dusiłam koło 7 minut. Na talerz wyłożyłam ugotowany makaron, rybę i warzywa – pyszny letni obiad gotowy.   Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka z pstrągiem łososiowym, rzodkiewką i nerkowcami 193

Rybka w sałatce? Jak najbardziej! A, że rybka lubi pływać do kompletu winko, o. Fajna sałatka na letni dzień. Zdrowa, bardzo wartościowa i smaczna. Czy potrzeba

Czarnawisienka
Najprostsze placki z cukinii 487

Najprostsze placki z cukinii podane z dipem ogórkowym to pyszna i lekka propozycja na wyśmienity obiad. Mogą również stanowić świetny dodatek do dań z mięsa czy ryb, wszelkie surówki też będą do nich pasować. Placki szybko się robi i nie wymagają wiele pracy. Polecam serdecznie wszystkim, którzy jak ja uwielbiają cukinię! [embed]https://youtu.be/A2XarShcNMg[/embed] Najprostsze placki z cukinii

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z brokułem 258

Sałatka z brokułem jest bardzo prosta w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Wszystkie składniki się idealnie ze sobą komponują tworząc niepowtarzalny smak. Sałatka ta to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!