Składniki: mrożone filety dorsza 70 dag, cebula 1 sztuka średnia, jajka 1 sztuka "L", kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, koperek siekany 1/2 pęczka, bułka
W Mojej Kuchni LubięRisotto z parówkami zrobiłam wczoraj dla dzieci głównie i po odbyciu z nimi narady nad tym jak ma to danie wyglądać. Dzieci jak to dzieci, mają
Dorota SmakujeNawet nie wiecie jak bardzo lubię sos boloński. A wiecie dlaczego? Świetnie nadaje się do różnych dań. Uwielbiam naleśniki zapiekane z tym sosem, makaron, czy makaron
Be Fit Be StrongJest grubo po 23:00 i nie chcę powiedzieć, że zaraz będzie jutro. Ale będzie i nastąpi, niezależnie od tego czy ktoś się temu sprzeciwi, czy
Mango PapajaJestem wielbicielką wszelkich śniadaniowych past. Gdy wstaję wcześnie rano do pracy lub na uczelnię to nie lubię kombinować w kuchni. Wolę dużej pospać, kosztem wybitnego śniadania
Be Fit Be StrongOstatni weekend miałam dość pracowity, dodatkowo byłam sama w domu, bez Męża i Dzieci, a z lodówki, do której podchodziłam mniej więcej co pół
Słodko-Słony Świat IlonyDziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który szczerze uwielbiam. Jakieś 7-8 lat temu, kiedy pierwszy raz poszłam w Gdyni do naleśnikarni zamówiłam coś, co
Be Fit Be StrongKiedyś nie przepadałam za pasztetem… Dopiero kiedy parę lat temu na święta spróbowałam pasztetu mojej babci, zaczęłam zastanawiać się dlaczego nie zrobiłam tego wcześniej? Nie
Be Fit Be StrongBitki wieprzowe w sosie ze śliwkami to pomysł na bardzo smaczny obiad, w dodatku naprawdę prosty do przygotowania. Do dania możemy użyć mięsa wieprzowego bez kości
Dorota SmakujeSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie
czarrna od kuchniZapiekanka makaronowa po bolońsku Sos boloński z mięsem mielonym i pomidorami to jeden z tych sosów, które lubię przygotowywać w większych ilościach a potem mrozić w
Dorota SmakujeTemperatury coraz mniejsze, dni coraz bardziej pochmurne. Zapraszam na węglowodany poprawiające humor Przygotowałam pyszne spaghetti z klopsikami i fasolką na obiad i dzielę się z wami
Dorota SmakujeChyba wszyscy lubimy obiady, których przygotowanie nie zabiera dużo czasu. W czasach, gdy każdy z nas się spieszy nie ma czasu na przygotowywanie wykwintnych i czasochłonnych
Be Fit Be StrongDzisiaj na tapecie będą pasty do pieczywa. Wszyscy bardzo je lubimy, ale często ograniczamy się do tej tradycyjnej, jajecznej ze szczypiorkiem lub do pasty z tuńczyka
Analiza SmakuZnacie makaron conchiglioni w kształcie dużych muszli? Ma w sobie duży potencjał, bo można go faszerować i na słodko i na wytrawnie, podawać na ciepło lub
Dorota Smakuje