ryba - 22624 przepisów (strona:1058/1509)

Muszle nadziewane serem ricotta i szpinakiem w sosie pomidorowym 160

Każde dobre danie polega głównie na tym, że ma swój magiczny, niepodrabialny składnik, który swoją mocą nakręca smak, swoją strukturą nadaje teksturę daniu, swoim kolorem zachwyca

Mango Papaja
Jajka faszerowane z tuńczykiem. Pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc. PRZEPIS 287

Tym razem zrobiliśmy je na Święta Wielkanocne, jednak w ciągu roku pojawiają się one na naszym stole dużo częściej. Jajka z farszem tuńczykowym to świetna przekąska

Kulinarna Polska
Jaja faszerowane łososiem 127

Zwyczajne jajko, kawałeczek łososia, trochę chrzanu, przypraw i tak ze zwykłych składników powstaje coś bardzo smacznego. Jaja faszerowane łososiem Farsz można przygotować wcześniej i przechowywać w

Pełny talerz
Sałatka z tuńczykiem 250

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na

czarrna od kuchni
Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą 133

Wczoraj zaprezentowałam Wam jedną z moich ulubionych metod podawania białej kiełbasy do żurku. Dzisiaj chciałabym zaprezentować kolejny, o wiele bardziej kaloryczny, ale równie efektowny pomysł. Ponadto

Be Fit Be Strong
Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami 136

Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami w pysznym maślanym sosie. Prosty i szybki do przygotowania. Czas przygotowania:   15 minut Ilość porcji:  1-2

karolgotuje
Jajka faszerowane pastą z makreli (Uova ripiene di sgombro) 204

SKŁADNIKI 150 g makreli w sosie w łasnym 6 jajek 1 marchewka 1 szalotka szczypta chili lub imbiru 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz

La grande e la piccola cuoca
Zapiekane jajka z porem i wędzonym łososiem (Uova in cocotte con porri e salmone affumicato) 139

Na naszym wielkanocnym stole nie mo ż e zabrakn ą ć  zapiekanych jajek. W tym roku b ę d ą  to jajka z podsmażonymi

La grande e la piccola cuoca
Żurek na zakwasie z pulpecikami z białej kiełbasy i jajkiem 173

Dzisiejszy wpis dedykuję mojej ukochanej babci Krysi, która nauczyła mnie jeść dobry żurek w towarzystwie pulpecików z białej kiełbasy. Niby drobny zabieg, a zwykły żurek może

Be Fit Be Strong
Kolorowa sałatka z tuńczykiem (Insalata di tonno) 167

SKŁADNIKI  Sa ł atka 2 puszki tuńczyka w sosie w ł asnym 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 og ó

La grande e la piccola cuoca
Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem 129

Przez całe swoje dotychczasowe życie miałam do czynienia z pieczenią rzymską o przekroju prostokąta. A z racji tego, że nie lubię nudy w kuchni postanowiłam przygotować

Be Fit Be Strong
Pasztet drobiowy 192

Delikatny pasztet drobiowy, wyjątkowo smaczny. Świetny zarówno na świąteczny stół jak i na co dzień do kanapek. Pasztet – najlepszy przepis na pyszne mięsiwo. Obowiązkowo musi się

Dorota Smakuje
Warstwowa sałatka wielkanocna na 3 sposoby FIT 144

Dzisiaj chciałabym zaprezentować Wam przepis na moją ulubioną sałatkę wielkanocną. Co roku przygotowuję ją na święta, jednak czasami zmieniam formę jej podania. Właśnie dlatego lubię sałatki

Be Fit Be Strong
Jajka faszerowane łososiem w wersji fit 152

  Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych

Wędrówki po kuchni
Mango curry z krewetkami 145

To danie wyszło pycha, polecam bardzo. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę. Musi tylko zmięknąć, dodać curry, mleczko kokosowe, bulion, sos rybny i zagotować. Batata

Kuchnia Pokoleń