Sałatka, którą robimy w 10 minut. Czyli doskonała na szybką kolację, imprezę czy dla niespodziewanych gości. Do tego jest naprawdę smaczna, polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecamProsta i niezwykle smaczna. Składniki: 2 jajka 1 opakowanie mini mozzarelli 150 g pomidorków koktajlowych 300 g wędzonego łososia 1 awokado 1 pęczek szczypiorku 1 opakowanie
R'n'G KitchenSałatka z tuńczykiem i jajkami Smaczna, zdrowa i niskokaloryczna sałatka, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Można ją przyrządzić na kolacje, na przyjęcie lub
Blog z ApetytemFaszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto
Be Fit Be Strongskładniki* 6 filetów śledziowych małosolnych* 4 ogórki konserwowe* puszka sałatki meksykańskiej* 1 czerwona cebulka* 3 łyżki oliwy z oliwek* sok z cytryny* sól, pieprzSposób wykonaniaŚledzie wymoczyć
Mix smakuNie wyobrażam sobie Wigili bez śledzi w occie, jeśli nawet – w przeciwieństwie do innych wigilijnych potraw – robię je częściej niż raz w roku. W
UgotujmyTo.plMacie świeży szczypiorek czy miętę użyjcie ich. Łączyć możecie ze sobą praktycznie wszystkie rodzaje miękkich ziół. Salsa verde świetnie sprawdzi się podana z grillowanym mięsem wołowym bądź drobiowym, pieczonymi rybami, jako dodatek do taco, pity oraz pieczonych warzyw. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Salsa verde Składniki na salsę verde. 3 dkg świeżej natki pietruszki(...)salsa verde. Do wysokiego, plastikowego pojemnika włożyć umyte listki bazylii, umyty i drobno pokrojony szczypiorek oraz natkę pietruszki. Dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, ocet, kapary odlane z zalewy oraz oliwę z oliwek. Zmiksować wszystkie składniki na jednolitą, kremową konsystencję. Sos przetrzymywać w lodówce do kilku dni. Salsa verde Warto wiedzieć robiąc salsę verde. W przypadku bazylii należy
MeCookswyśmienity. Wbrew pozorom na jego przygotowanie nie musimy przeznaczyć zbyt wiele czasu. Jednak makaron z pomidorami i tuńczykiem zapewne nie posmakuje osobom, które po prostu nie przepadają za tą rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz(...)odrobinę odparuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną oregano. W międzyczasie gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Jak odparuje częściowo sok z pomidorów , dodajemy tuńczyka (razem z zalewą) i całość dusimy razem jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Na patelnię dodajemy makaron i całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Makaron podajemy posypany odrobiną startego żółtego sera. Smacznego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zmiksowanych na gładko pomidorów z puszki) 100 g koncentratu pomidorowego 2 szklanki mleka (może być też płynna śmietanka) 2 puszki tuńczyka w kawałkach (najlepiej w sosie własnym) - łączna masa ryby to 260 g ok. 50 g ciemnych oliwek przyprawy: sól morska (np. z młynka), 1,5 łyżeczki cukru, suszony tymianek (lub inne, ulubione zioła) zieleninka do dekoracji (u mnie kilka(...)całkowicie przykryty). W taki oto sposób pyszny, kremowy sos robi się właściwie sam, a my możemy w tym czasie pokroić oliwki (w niezbyt cienkie plasterki), a tuńczyka odcedzić z zalewy. Makaron gotujemy w sosie do miękkości (zazwyczaj zajmuje to trochę więcej czasu, niż producent podaje na opakowaniu, dlatego należy go sprawdzać). Gdy sos zacznie się wchłaniać i gęstnieć dobrze
Ratunku obiadMiał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo
KardamonovyMiał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo
KardamonovyPasty kanapkowe są tak pyszne że sięgam po nie często kiedy nie mam pomysłu na kolację, oraz wtedy gdy w mojej lodówce zostają resztki ryby lub warzyw, które do past idealnie się nadają. Polecam Wam także kilka przepisów na pasty: – pasta jajeczna – pasta z dyni i koziego sera – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z awokado i jajka(...)tuńczyka w oliwie lub w sosie własnym, odsączonego (po ok 170 g każda) – ewentualnie 2-3 łyżki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Do blendera dodaj ser biały, odsączonego z zalewy tuńczyka i czosnek. Blenduj. Jeśli pasta jest zbyt gęsta i ciężko ją zblendować dodaj nieco oliwy z oliwek. Artykuł Pasta z tuńczyka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje
nietylkopasta.plLubię od czasu do czasu przyrządzić sałatkę śledziową. Zrobiłam "czyszczenie zapasów" i wyszła smaczna sałatka na niedzielne śniadanie. Składniki: 4-5 płatów śledziowych wiejskich 2 ugotowane
Kuchnia domowa AniTradycyjne danie kuchni szwedzkiej. To właśnie od śledzia rozpoczyna się spotkanie przy szwedzkim stole. PS. Na zdjęciach nie ma borówek, bowiem takich nie mieliśmy, udekorowaliśmy czerwonym
R'n'G KitchenJajka z moskalikami to bardzo prosta, szybka i smaczna przekąska. Łatwiej się chyba już nie da. Bardzo lubimy te jajka ze śledzikiem. Mam nadzieję, że Was
Pieguskowa KuchniaPomysł na takie śledzie znalazłam tutaj..zrobiłam je dziś po raz pierwszy...do marynaty wykorzystałam olej z ryżu , który zawiera korzystny skład kwasów tłuszczowych, w tym
Moje domowe kucharzenie