ryba w porach - 1733 przepisów (strona:45/116)

Karaś z patelni i "Jeździec miedziany" 199

rozgrzać olej i smażyć rybę po obu pod przykryciem do zrumienia i przysmażenia skóry. Podawać usmażoną i gorącą rybę z salsą pomidorową. ----- Podobne: Karp pieczony Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Leszcz w pomarańczach Nie wiem dlaczego, ale do tej pory nie przeczytałam ani jednej książki Paulliny Simons .  Znajome od kilku lat zachwycają się jej powieściami, a mnie jakoś

Weekendy w domu i ogrodzie
Szymon Kubicki: Smacznie, kreatywnie i bez glutenu. Recenzja + Konkurs 150

maliny, jagody, wiśnie… V Dynia VI Jabłka i gruszki VII Marchew i buraki VIII Ziemniaki i bataty IX Pory X Szpinak i jarmuż XI Soczewica XII Kasze XIII Ryż i komosa ryżowa XIV Mąka XV Jaja XVI Sery XVII Ryby i owoce morza XVIII Mięso XIX Bakalie XX Czekolada i kakao FiKowego bloga www.facetikuchnia.com śledzę już od dawien dawna

Moja pasja smaku
SAŁATKA NAJSZTUBA. 1964

A dokładniej jego kobiety, która kiedyś zaserwowała mu taką sałatkę, a od tej pory stała się sałatką Najsztuba. Zaznajomiłam się z nią na warsztatach z

W kuchni Karmel-itki
Miruna na parze na sałatce z kaszy pęczak 255

żyć zdrowiej - ma się całkiem dobrze, co widać poniżej. Nie oznacza to, że od tej pory na blogu pojawiać się będą wyłącznie dietetyczne i zdrowe przepisy. Mam w zapasie sporo tych rozpustnych :) MIRUNA NA PARZE NA SAŁATCE Z KASZY PĘCZAK Składniki na rybę: - 250 gramów mrożonej miruny - pół cytryny - kawałek imbiru - pieprz kolorowy - sól Przygotowanie: Do garnka do gotowania

Życie zamknięte w smaku
Dorsz duszony w cydrze z koperkowymi ziemiakami 161

ząbki czosnku por Przygotowanie Pora poszatkować i podsmażyć na solidnej łyżce masła. Następnie podlać cydrem i trzymać jeszcze kilka minut na małym ogniu. Zmiksować i wlać z powrotem na patelnię. Wlać śmietankę, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i cytryną. Jeśli sos będzie za gęsty podlać odrobiną wody spod ziemniaków. Włożyć rybę i dusić

Gaździnka warzy
Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową 191

dodatek w tym roku jest dosyć długa, więc będzie można w końcu pobyć na świeżym powietrzu, spędzić fajnie czas wspólnie z rodziną i przyjaciółmi. Majowy długi weekend, to też pora kiedy zaczynamy w Polsce sezon grillowy. I w związku z tym mam dziś dla Was przepis na grilla właśnie. Jest to grillowana pierś z indyka z aromatyczną salsą jabłkową(...)wina i jabłek smakuje wybornie. Jabłka Grójeckie nie powstydzą się także towarzystwa zdrowych ryb, możemy je pokroić w plastry i zapiekać z rybą w śmietanowy sosie. Nie sposób oczywiście zapomnieć o przepysznych jabłkowych przetworach. Co roku zamykam w słoikach prażone jabłka z przyprawami korzennymi, zimową pora upieczona z nimi szarlotka jest obłędna. Nie mogę się też obejść

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 196

wszyscy z Was lubią śledzie, mimo że jest to bardzo dobra ryba, typowo polski przysmak. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak przygotować śledzie w cieście z puree z zielonego groszku. Jeśli do tej pory mieliście złe zdanie o śledziach to myślę, że ten przepis zmieni Wasze myślenie i smak… Składniki na śledzie w cieście (2 porcje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie warstwowe 215

wreszcie końca, choinka została ubrana, stroiki Bożonarodzeniowe zrobione, prezenty zapakowane, są też pierwsze potrawy wigilijne: kapusta z grzybami, ryby w pomidorach, pierogi z serem, pierogi z serem i kaszą, są też ONE- śledzie warstwowe. Tylko pomyśleć że jutro o tej porze będę powracać z pasterki... o matko kiedy to przeleciało.  Przy okazji być może jutro uda mi się

Kuchenne aromaty
Karp w galarecie 163

marchewki korzeń pietruszki kawałek pora kawałek selera łyżka octu liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego białko jajka żelatyna sól Przygotowanie: Marchew, pietruszka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, i połówkę cebuli oczyszczamy i wkładamy do garnka. Zalewamy większą ilością wody i gotujemy do miękkości warzyw. Gdy warzywa są już miękkie wkładamy do wywaru kawałki ryby i gotujemy je maksymalnie

Mechanik w kuchni
Przepis na… – Salmone al forno, pieczonego łososia 335

jemy ryb…, dlaczego? Nie umiemy ich przyrządzić? Nie lubimy grzebać się w ościach, czy może kojarzą nam się wyłącznie z rybnymi paluszkami w ociekającej tłuszczem panierce? Włochy to nie tylko spaghetti bolognese, lasagne czy pizza. Włochy to… Łosoś Pieczony ! 1/2 kg młodych drobnych ziemniaków 1/2 kg filetu z łososia ( ze skórką) pęczek natki i koperku por (tylko biała(...)parmezanu pieprz kolorowy, grubo mielony sól Ziemniaki gotujemy wraz z porem 10 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Odcedzone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy częścią ziół. Polewamy oliwą z oliwek uprzednio wymieszaną z czosnkiem. Pieczemy kilkanaście minut(w tym czasie przyrządzając łososia). Rybę kładziemy skórką do góry i robimy w niej kilka nacięć, gdzie

Bon Ton Italia
Sałatka z glonów wakame 312

prażonym sezamem i drobniutko posiekaną białą częścią pora. Nie musicie jeść jej tylko przy okazji domowego sushi – jest prosta, pyszna i zdrowa, a raz kupiona paczka suszonych wodorostów wystarczy Wam na kilkanaście porcji. Sałatka z wakame równie dobrze jak do sushi sprawdzi się podana do smażonych i gotowanych ryb, krewetek oraz do kurczaka. SKŁADNIKI 4 porcje na przystawkę

Karo in the Kitchen
Pieczony leszcz z warzywami 221

wytrawnych warzyw to dowód, że nawet z bardzo pospolitej ryby można przyrządzić całkiem wyrafinowane danie.   Leszcz pieczony z warzywami 2014-12-28 17:08:15 Zapisz przepis Drukuj Składniki (na 2 porcje) 600 g sprawionego leszcza – najlepiej podzielonego na dzwonka 2 średnie czerwone papryki biała część 1 średniego pora kilka konserwowych kolb kukurydzy 2 niezbyt duże czerwone cebule(...)wówczas pełniejszej barwy. Por tniemy nieco ukośnie na kawałki o szerokości ok. 2 cm. Duże kolby kukurydzy kroimy wzdłużnie na pół, mniejsze pozostawiamy takimi jakie są. W dużej misce mieszamy warzywa ze sobą oraz resztą soli. Jeżeli dodajemy olej – również z nim. Garść warzyw układamy na dnie naczynia żaroodpornego lub teflonowej/ceramicznej brytfanny. Na nich kładziemy kawałki ryby, którą z kolei

Kulinarna Pokusa
Polędwica z sandacza 172

Zastanawialiście się może czasem dlaczego ostatnio tak niezbyt intensywnie się udzielamy na blogu? W porze letniej w zeszłych latach nawet każdego dnia potrafił być nowy

Marder&Marder Manufacture

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję