rurki przepis - 1638 przepisów (strona:28/110)

Makaron w sosie pomidorowym z gorgonzolą 248

niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch. Danie jest bardzo aromatyczne, dla miłośników tego sera taki obiad to strzał w 10! Składniki na 3-4 porcje: 400 g makaronu rurki 500 g mięsa mielonego (u mnie chude z szynki) słoiczek sosu pomidorowego z gorgonzolą (Barilla 400g) 1/4 szklanki sera typu parmezan (np. Grana Padano) 1 średnia cebula 2 ząbki

Alutka-Gotuje
Krem z cukini 163

pieprzem i solą wg uznania.  Nalewamy do miseczek . Nakładamy jogurt i posypujemy prazonymi pestkami dyni.  Moje dziecko musi w każdej zupie mieć makaron wiec podałam z razowymi rurkami

Szkrab Je Sam
Jak zrobić krem budyniowy? 17950

biszkopt do tortu . Krem możesz wycisnąć na babeczki, czy też użyć go jako jeden ze składników tarty z owocami .  Domowy krem budyniowy sprawdzi się również jako nadzienie do rurek, przełożenie wafli, czy też baza pod desery z pucharków

AniaGotuje.pl
Makaron muszle nadziewane dynią, szpinakiem i trzema serami 201

trzech serów, szpinaku i bazylii oraz upieczoną dynią. Brzmi przepysznie prawda? Takie muszle (przez Włochów nazywane  Conchiglioni)  nadziewa się bardzo łatwo, szczególnie w porównaniu do rurek  canneloni . A efekt - goście na pewno będą zachwyceni tak podanym makaronem! Już od pewnego czasu chciałam przygotować tego typu zapiekankę, bo zachwycał mnie je wygląd. Możliwości smakowych jest wiele

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym 185

rodzaj makaronu będzie się nadawał. Jednak najbardziej polecę Wam mój ulubiony rodzaj “penne”, który jest według mnie idealny do śmietanowych sosów, bo sos zostaje w środku makaronowych rurek i z niego nie spływa. Suszone pomidory i ser pleśniowy nadają wyrazistości potrawie! Zobaczcie także poniższe przepisy na makarony. Ja przygotowuję je zazwyczaj, jako obiad do pracy, ponieważ

Kuchnia Bazylii
Makaron razowy z pesto 473

pesto bazyliowym A teraz przyszła pora na dzisiejszy przepis na szybki obiad. Makaron razowy z pesto – składniki (na 2 porcje) 1 – 1,5 szklanki makaronu razowego np. rurek 3 garście świeżej bazylii 2 łyżki pestek dyni 5-6 łyżek oliwy 3 ząbki czosnku sól pieprz 30g parmezanu Makaron razowy z pesto – składniki (na 2 porcje) Makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z boczkiem i śmietaną 210

Makaron z boczkiem to bomba kaloryczna a zarazem prawdziwa eksplozja smaku;). Makaron w tłustym sosie - czy jest ktoś kto tego nie lubi? 200g makaronu, u mnie rurki 300g wędzonego boczku  100g sera cheddar 1 cebula 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek

Szefowa kuchni
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 261

dusimy ok. 20 minut pod przykryciem. Następnie zestawiamy z ognia,wbijamy jajo i doprawiamy przyprawami. Najlepiej smakuje farsz , gdy jest lekko pikantny.  Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy makaron cannelloni. Rurki napełnione układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowanie sosu beszamelowego: W garnku rozpuszczamy masło , dosypujemy mąkę i mieszamy do połączenia się .Dolewamy stopniowo mleko i rozpuszczony w wodzie koncentrat pomidorowy.Przyprawiamy

Różne smaki w kuchni
Pulpeciki z indyka w sosie serowo porowym 134

słodkiej śmietanki 12 % - szczypiorek - sól - pieprz - bulion lub woda ok. 1,5 litra - 2 do 3 łyżek mąki pszennej Dodatkowo: - 300 g makaronu rurki ugotowanego al dente 1. Na dużej patelni lub w rondlu obsmażamy pora oraz cebulę pokrojone w plastry, gdy się zarumienią podlewamy je wodą lub bulionem, dodajemy serek topiony i blendujemy do czasu aż wywar będzie

Apetyczna babeczka
Makaronowa zapiekanka z kukurydzą, wędliną i serem żółtym. 166

Taką zapiekankę przygotowuje się bardzo szybko. Wystarczy dosłownie 45 minut. Jest bardzo pyszna i sycąca. Do tego prosta w wykonaniu i niedroga. Polecam i zapraszam:) Składniki: 50 dag makaronu rurki 2 duże cebule 1 puszka kukurydzy 20 dag dobrej jakościowo wędliny 25 dag sera żółtego Dodatkowo: olej rzepakowy przyprawa do makaronu według uznania sól do smaku 1 łyżeczka masła

Izabelawkuchni
Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka i kukurydzą. 161

przygotowania użyłam  ziół prowansalskich , czubrycy czerwonej   i suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem które otrzymałam od  RAFEX . Polecam ją na obiad. Zapraszam :) Składniki: 50 dag makaronu rurek 30 dag fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 40 dag sera żółtego sól do smaku pieprz czarny mielony

Izabelawkuchni
Klopsiki z fasolką, pieczarkami i makaronem. 161

pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku bułka tarta do panierowania ewentualnie sól do smaku Dodatkowo : olej do smażenia i gotowania 25 dag pieczarek 25 dag makaronu rurki 1 puszka fasolki ,,Piękny Jaś '' od  JAMAR 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól do smaku zioła prowansalskie według uznania czarny pieprz mielony do smaku Wykonanie: 1. Klopsiki: Mięso

Izabelawkuchni
Botwinka z pulpecikami drobiowymi i makaronem. 149

wodzie 1 jajko pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku ewentualnie sól do smaku olej do smażenia bułka tarta do panierowania Na makaron: 25 dag makaronu mini rurki 5 warzyw sól do gotowania 1 łyżka oleju woda do gotowania Wykonanie: 1. Botwinka: Botwinkę i warzywa oczyszczamy, obieramy, płuczemy i drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą

Izabelawkuchni
SAŁATKA MAKARONOWA Z FETĄ 170

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB : 1 szklanka drobnego makaronu Lubella Mini Rurki 3 jaka 1 /2 cebuli 10 dag dowolnej wędliny najlepiej w plastrach 10 dag sera typu feta 4 łyżki natki pietruszki 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku SPOSÓB RZYGOTOWANIA: Jajka gotuję na twrdo, obieram i drobno kroję w kostkę

Gotowanie Patki
śliwkowa zupa z makaronem... 163

Składniki: woda 3 litry, śliwki 1 kg, goździki 6 sztuk, cukier 1 szklanka, kisiel wiśniowy 1 opakowanie, makaron rurki - ile potrzeba, śmietana gęsta 200 ml, listki mięty - ile potrzeba umyte, wypestkowane śliwki zalać wodą i zagotować wsypać cukier, goździki i gotować na średnim ogniu z 10 minut kisiel wymieszać ze niepełną szklanką zimnej wody i wlać do zupy, mieszać

W Mojej Kuchni Lubię