rosół z kurczaka - 1500 przepisów (strona:53/100)

Filet z kurczaka z zielonym pesto 129

Dziś na obiad proponuję Wam filet z kurczaka z zielonym pesto i jogurtem greckim. A do tego pełnoziarnisty makaron penne. Składniki: filet z kurczaka olej do

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kotleciki mięsno gryczane z sosem pieczarkowo koperkowym 177

Jeśli mięso ugotowane z rosołu Wam pozostanie to stawiam  przed Wami zadanie, takie oto kotleciki z kaszy przygotować i sos pieczarkowy do nich ugotować. Ocenić

Moniki Smakołyki
Pierogi z mięsem z rosołu 186

każdemu! Wypróbujcie! Składniki: Farsz: * mięso z rosołu  * marchewki, pietruszki, cebula oraz por z rosołu * sól, pieprz Mięso oddzielamy od kości i bardzo drobno kroimy, prawie, że na mielone. Marchewki, pietruszki, cebulę oraz por również kroimy na bardzo małą kostkę, po czym mieszamy z kurczakiem. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem (około 1-2 łyżeczek przypraw, aby farsz nie był mdły

Klasyka Gotowania
ROSÓŁ 160

WSZYSCY POLACY ZNAJĄ TĄ ZUPĘ KRÓLUJE ONA NA NASZYCH STOŁACH OD ZALANIA DZIEJÓW NIEMAL ŻE KAŻDA NIEDZIELA TO NIEDZIELA Z ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo  1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki  gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam(...)piór  Potrzebujemy większego garnka.  Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera chcemy by nasz rosół był klarowny. Wody wlewamy tak by mięso było zatopione podwójna a nawet po trójna ilością co ma nasze mięso niby najlepiej jest zalać jednokrotnością ale ja nie wykarmiłabym swojej rodziny

Viola cooks with passion
Smażony makaron z kurczakiem po chińsku 434

wielkości kciuka 2 ząbki czosnku Kolendra lub natka pietruszki do posypania Wykonanie: Grzyby mun namaczamy we wrzątku lub wrzącym rosole drobiowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby

Pyry na Gaz
Rosół. 212

Rosół jest jedną z narodowych potraw polskich. Składniki na 4l wody : korpus kurczaka, udko i skrzydełko, 4 średnie marchwie, 1 większa pietruszka, kawałek selera, 1 por, sół, pieprz, natka pietruszki, ewentualnie kostka rosołowa lub vegeta, makaron nitki. Przygotowanie: Korpus dokładnie oczyścić i opłukać, udko i skrzydełko również opłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować, ale w między czasie szumować(...)rosołową lub vegetę. Cały czas gotować na bardzo małym ogniu do momentu gdy warzywa będą już miękkie. W między czasie ugotować makaron, który nakładamy na talerz tuż przed podaniem rosołu. Również posiekaną natkę pietruszki posypujemy tuż przed podaniem. Smacznego

W kuchni u Moniki
Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 104

wiele wersji tego dania, w oryginalnym przepisie wykorzystuje się całego kurczaka pokrojonego na części. Ja jednak lubię upraszczać sobie życie, dlatego postanowiłam przygotować go na bazie udek z kurczaka, a że nie dostałam ich w sklepie, to ostatecznie wykorzystałam ćwiartki, które samodzielnie podzieliłam na udo i pałkę. Mięso z kurczaka najpierw obsmażone na maśle z oliwą, a potem duszone(...)pól talerza”. Dlatego do kurczaka przygotowałam pyszną, jesienną surówkę z naszych polskich warzyw - białej kapusty, marchewki oraz kolorowej papryki.  Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku - Przepis  czas przygotowania: 50 minut  Składniki / na 8 porcji: 40 ząbków Czosnku Galicyjskiego (mniej więcej 3 główki czosnku) 4 ćwiartki z kurczaka lub 8 udek z kurczaka z kością i skórą

Chilli Czosnek i Oliwa
Tradycyjna pomidorowa na rosole 250

zebrało się trochę kostek drobiowych i właśnie one są podstawą mojego bulionu. Pomidorowa na bazie świeżych pomidorów - słodka ich słodyczą na drobiowym rosole, bez dodatku mąki, bo lekko zagęszczona przecierem pomidorowym jest naprawdę doskonała. Składniki: kości z kurczaka, korpus lub 4-6 skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera 1 cebula 2 gałązki lubczyku kawałek pora listek laurowy kilka kulek(...)wodą, posolić i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć szumowiny. Dołożyć umyte, pokrojone warzywa oraz przyprawy. Gotować na małym ogniu. Nie należy dodawać zbyt dużo jarzyn, by nie zatracić charakterystycznego smaku rosołu drobiowego. Do wywaru dołożyć przekrojoną na pół i opaloną na płycie  cebulę  pomidory nacięte od góry na krzyż zanurzyć we wrzącej wodzie na około pół minuty. Następnie przelać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTET DROBIOWY W BOCZKU 169

bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę,  wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.   Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę

Z Majeczką w kuchni
PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI 405

bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę,  wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.   Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa ugotowane. Gotową

Z Majeczką w kuchni
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 126

kurczaka  30 dag piersi z kurczaka  10 pieczarek 3 marchwie  2 pietruszki  1 cebula 3 litry bulionu warzywnego  1 czerstwa bułka  sól,pieprz  Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy

Z Majeczką w kuchni
Pasztetowa domowa 235

zdaniem , oczywiście. Do takiej pasztetowej używam mięs różnych. W zależności co mam w lodówce lub kupie np. na promocji. Dzisiaj to są ćwiartki z kurczaka. Lubię ćwiartki drobiowe , ponieważ z reguły mam dwa produkty. Np. rosół i właśnie pasztetową na kanapki

Eli Gotowanie
Gulasz z dyni, podudzi kurczaka i makaronu 148

swoją dynię właśnie zerwałam z ogrodu i zrobiłam danie jednogarnkowe, smaczne i pożywne, cały obiad w 35 minut. Składniki: 80 dag podudzi z kurczaka bez skóry i kości 70 dag świeżej dyni 400 ml rosołu 1 mała cukinia 20 dag  makaronu świderki 6 dużych pieczarek 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki

Wanilia i Kardamon
Risotto truskawkowe z kurczakiem 132

czas :P  Składniki 300 g ryżu arborio 2 łyżki oleju 100 ml białego wina wytrawnego 100 g słodkich truskawek 250 g filetów z kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżka brązowego cukru 600-700 ml rosołu drobiowego sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż wrzucamy na rozgrzany olej, chwilę smażymy i zalewamy winem. Odparowujemy

R'n'G Kitchen
Galareta drobiowa (przepis 2) 172

lekko się różni od tej, którą ja robię. Mój przepis już się znajduje na blogu. Dziś pokażę sposób przygotowania mojej mamy. Składniki: kilka części kurczaka ( mogą to być skrzydełka, udka, korpus i inne ), warzywa na rosół - dwie lub trzy marchewki, korzeń pieruszki, kawałek pora i selera, zielona pietruszka, żelatyna, sól, pieprz. Przygotowanie: U gotować 1L rosołu (oczywiście można ugotować

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania