roladki - 9750 przepisów (strona:531/650)

rollsy z tortilli ze szpinakiem i łososiem 142

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli ok. 300 g serka śmietankowego, ja użyłam fety do której dodałam śmietanę ok. 150 g łososia

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 250

Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada

Trzeci talerz
Rolada szpinakowa z łososiem 182

Rolada szpinakowa z łososiem Prosta w przygotowaniu, rewelacyjna w smaku i bardzo efektowna rolada na bazie szpinaku, kremowego serka i wędzonego łososia. Świetnie wpisuje się w

Blog z Apetytem
Pasztet w żurawinowo - malinowej galarecie 152

Domowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodownik bałajski - kuchnia podkarpacka 145

Miodownik bałajski – kuchnia podkarpacka Miodownik bałajski to skrzyżowanie typowego ciasta na miodzie, piernika i keksa. Ciasto proste, ale pełne aromatu dzięki korzennym przyprawom i bakaliom. Ładny

Trzeci talerz
Pasztet z wątróbką i żurawiną 161

Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu

Szalona Kuchnia Eweliny
Placek orzechowy – kuchnia podkarpacka 150

Placek orzechowy - kuchnia podkarpacka Pod prostą nazwą placek orzechowy kryje się jedno z najbardziej charakterystycznych dla środkowego Podkarpacia ciast tradycyjnych. Składa się ono z 4 warstw

Trzeci talerz
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 190

Placek drożdżowy ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Placek drożdżowy ze śliwkami według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich ze Świętoniowej wyróżnia się przygotowaniem owoców użytych w cieście

Trzeci talerz
Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka 165

Pieróg jaglany z Brzózy Królewskiej - kuchnia podkarpacka Brzóza Królewska to niewielka miejscowość położona niedaleko Leżajska, na północy województwa podkarpackiego. Specjalnością tego regionu jest pieróg jaglany, zwany

Trzeci talerz
Przystawka z tortili, łososia i serkiem 140

Szybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem.   Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża

Kuchnia Pokoleń
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1810

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi

Trzeci talerz
Risotto z kurczakiem i kurkami 179

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 208

Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne

Trzeci talerz
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 155

Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też

Moja kraina smaków
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 197

Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka Stare zeszyty z przepisami to źródło wyjątkowych rarytasów, szczególnie jeśli mowa o wypiekach. Składniki na domowe słodkości zawsze są proste, lokalne i

Trzeci talerz