roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:17/68)

Roladki drobiowe z pieczarkami i żółtym serem 191

straciły pożądanego kształtu). Przygotowane roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wlać 1 szklankę wody i przykryć pokrywką. Piec przez około 45-50 minut w 180ºC. Po upieczeniu roladki odwinąć z folii. Ewentualnie sos z naczynia żaroodpornego zagęścić i polać nim roladki drobiowe. Roladki przed i po upieczeniu *specjalnie nie podałam konkretnej ilości składników, ponieważ to od Was będzie zależało ile farszu

Ugotować
Rolady rybne ze szpinakiem i sosem na bazie cytrynowego pieprzu 145

czosnkowy – 30 ml * sól – 1 łyżeczka * pieprz – 1 szczypta * gałka muszkatołowa – 1 PURRE: * ziemniaki – 250 g * koper – 1 pęczek * masło – 1 łyżka SOS: * ziemniaki – 100 g * bulion warzywny – 300 ml * chili – 1 szczypta * śmietana 30 % – 150 ml * sok cytrynowy-1łyżeczka * klarowane masło – 2 łyżki * pieprz cytrynowy(...)Filety układamy na desce skórą do dołu,pokrywamy warstwą szpinaku i sera ricotta. Delikatnie zwijamy roladki. Spinamy wykałaczką i układamy w parowarze. Gotujemy ok.15-17 minut. PURRE : Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy masło i ugniatamy razem z drobno posiekanym koperkiem. SOS : Ziemniaki rozgotowujemy na papkę w bulionie z dodatkiem chili. Dodajemy masło i sok cytrynowy,mieszamy

Ostra na Słodko
Roladki z kurczaka, szparagów i szynki parmeńskiej 265

musztardy i miodu, układamy na niej po 4-5 szparagów i zawijamy tworząc roladki. Ponownie powstałe roladki zawijamy w szynkę parmeńską. Dno naczynia żaroodpornego polewamy resztą sosu miodowo-musztardowego. Na tym układamy roladki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25-30 minut. Po tym czasie powinny być gotowe. W połowie czasu warto je obrócić by równomiernie z każdej

Mango Papaja
Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście. 198

natrzeć nimi mięso. Obsmażyć na oliwie i odstawić. Przygotować odpowiedni kawałek ciasta francuskiego i położyć na nim listki bazylii. Na liściach położyć mięso i zwinąć roladkę. Piec w 220 stop. około 20 minut. Sos. Patelnię po smażeniu polędwiczki zdeglasować i przecedzić. Wlać wino i 1łyżeczkę sosu słodko kwaśnego. Płyn(...)zredukować i zagęścić skrobią. Pozostałe kurki usmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem. Upieczoną roladkę posmarować syropem klonowym lub miodem i otoczyć w ziarnach sezamu. Roladkę pokroić i podać z kurkami i sosem

Kulinarny karnet Christophera
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 186

pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 płaska łyżka soli do gotowania ziemniaków 1 płaska łyżka soli do gotowania gotowych klusek śląskich ok 2 dkg masła Sos: Wywar z pieczenia roladek 1/2 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Schab bardzo cienko rozbijamy. Ogórki oraz boczek kroimy w kosteczkę. Dodajemy odpowiednią ilość warzyw na patelnię, zwracając uwagę(...)wodą tak, by roladki były w połowie zanurzone. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C. Po ok. 40 minutach roladki obracamy na drugą stronę i jeśli trzeba ponownie dolewamy odrobinę wody. Pieczemy nadal pod przykryciem jeszcze ok 30 minut. Wytworzony sos przelewamy do rondelka i stawiamy na palniku. W 1/2 szklanki zimnej wody mieszamy łyżeczkę mąki i bez grudek przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce 175

Niezwykle proste i smaczne roladki schabowe z dodatkiem świeżego szpinaku baby i sosu czosnkowego. Panierka z natką pietruszki okazała się strzałem w dziesiątkę. Roladki wyszły rewelacyjne! 500 g schabu wieprzowego Sól Pieprz 100 g świeżego szpinaku baby 5 łyżeczek sosu czosnkowego Folwark  (klik) 50 g żółtego sera Pęczek natki pietruszki 0,5 szklanki bułki tartej 2 jajka Schab kroimy(...)Każdy rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1 łyżeczką sosu czosnkowego.  Szpinak dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało

VioletoweKucharzenie
Bucatini z chayote i sosem miętowym. 326

bucatini 2 ząbki czosnku 2 łyżki natka pietruszki przyprawa do dań Kucharek pieprz 0,5 łyżeczki papryka słodka 10 dag mozzarella biała starta oliwa z oliwek Sos miętowy. zdeglasowany smak z upieczonej roladki 100 ml śmietana 36% 1 łyżeczka sosu miętowego ew. 2 łyżeczki posiekanej drobno mięty Wykonanie . Piersi z kurczaka rozbić, doprawić, ułożyć na przesmarowanej oliwą foli do pieczenia

Kulinarny karnet Christophera
Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym 121

dziś wiadomo, że gruszki idealnie pasują do sera gorgonzola i orzechów. Najczęściej orzechy są farszem roladki. Ja troszkę pokombinowałam i stworzyłam sos orzechowy gdzie orzechy maja formę pudru. Sos ma piękny karmelowy kolor. Mięso ma delikatny posmak słodkości dzięki gruszce, ale przewagę ma wyrazisty ser gorgonzola. Roladki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz 1 gruszka 50 g łagodnego(...)Bardzo ciasno zwijamy w rulon. Roladki obsmażamy na rumiano na patelni. Zdejmujemy je na talerz. Kroimy je w plasterki. Na patelnię po smażeniu wlewamy bulion. Dodajemy kawałki serka topionego i sera gorgonzola. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy puder orzechowy (zmielone na pył orzechy włoskie - przy użyciu blendera).  Sos dusimy do momentu delikatnego zgęstnienia. Do sosu dodajemy makaron

VioletoweKucharzenie
Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola 275

plaster łososia i znów posmarować serem. Zwinąć w roladkę. Tak zrobić z pozostałymi składnikami. Podawać z zieloną sałatą i różnymi nowalijkami (ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka itp. polane sosem vinegret) Smacznego!   Post Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki

Anielskie Smaki
Roladki z gruszką i serem 122

Delikatne roladki ze schabu z gruszką i camembertem w sosie własnym. Mięso ma lekko słodki posmak, gdyż nacieramy je miodowo - musztardową marynatą. Roladki idealne na wyjątkową okazję, pięknie się prezentują podane z posiekanymi orzechami. Polecam! Roladki z gruszką i serem Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów schabu, cienko rozbitych 1-2 gruszki świeże lub z kompotu opakowanie sera camembert przyprawy(...)marynatą. Następnie układamy po 2 plasterki gruszki i plaster sera, zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką. Roladki obsmażamy na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor, wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec sos zagęszczamy łyżką mąki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy udekorowane posiekanym orzechami włoskimi. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Roladki drobiowe z cukinią i kurkami 181

drobną kosteczkę cebulkę i chwilę podsmażyć. Do cebuli dodać oczyszczone kurki,smażyć do lekkiego przyrumienienia,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Część kurek zostawić do nadziania roladek,resztę odłożyć do sosu. Na każdym płacie mi ę sa ułożyć plas terek s er a,pasek cukinii i łyżkę podsmażonych kurek. Zwinąć ciasno roladki i spiąć wykałaczką. Na patelni roztopić pozostałe masło

Kolorowa kuchnia Elki
Uniwersalny sos pomidorowy 149

gotowy sos do garnka i zagotowujemy, często mieszając. Po zagotowaniu – sos jest gotowy. Powodzenia w szukaniu zastosowań! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest uniwersalny. Spaghetti z sosem pomidorowym, lasagne, pulpety, roladki mięsne, zapiekanki, dania azjatyckie, wszelkiego rodzaju dania mięsno-warzywne, a nawet tortilla czy pizza. Zastosowania można mnożyć. Jedno jest pewne – dobry sos pomidorowy jest znany i ceniony

Proste-przepisy.pl
ROLADKI Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 132

Uwielbiam roladki, a tym bardziej, gdy ich wnętrze to smaczna papryka i ogórek.Roladki są w aromatycznym sosie pomidorowym obsypane dużą ilością szczypioru ! Bardzo rozgrzewające ! Składniki: schab bez kości 10 grubych plastrów sól do oprószenia papryka słodka mielona 3-4 łyżki olej do smażenia bulion drobiowy 600 ml.  przecier pomidorowy 1 mały słoiczek cukier 1 łyżka pieprz do smaku(...)każdej strony solą i papryką. Na patelni rozgrzać olej. Ułożyć roladki i smażyć na złocisty kolor z każdej strony. Przełożyć do dużego garnka. Zalać bulionem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min. Dodać przecier i cebulę. Dalej gotować jeszcze 10 min. Po tym czasie doprawić sos solą, cukrem i pieprzem. Zagęścić mąką. Gotowy sos posypać posiekaną dymką szczypiorku

Kuchnia Paulettes
Rolada nadziana kaszą i śliwkami otulona szynką szwarcwaldzką 163

suszone śliwki. Przykrywamy drugim płatem kurczaka. 3.        Roladkę zwijamy w rulon tak żeby szynka owinęła całość. Mięso przekładamy w folie aluminiową i szczelnie zwijamy. Pieczemy przez 40 minut w 180*C. 4.        Sos(...)śliwkowy: Świeże śliwki pestkujemy. W garnku gotujemy bulion i wypestkowane śliwki. Gotujemy do momentu zgęstnienia. Przyprawiamy solą i pieprzem. 5.        Roladki podajemy z kaszą i sosem śliwkowym

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka w sosie czereśniowym, podawane z grillowaną polentą 125

zawinąć boki do środka. Na koniec zepnij ją wykałaczką.  Orzechy utłucz tłuczkiem lub wałkiem, a następnie każdą roladę w nich obtocz. Roladki piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Sos czereśniowy Do rondla lub dużej patelni wsyp czereśnie. Wlej ocet oraz kirsch, wrzuć anyż, cynamon i płatki chili.  Gotuj na małym ogniu przez(...)minut, aż czereśnie zmiękną. Wyjmij anyż i cynamon.  Skrobię rozrób w 2 łyżkach wody i wlej na patelnię. Mieszając, gotuj, aż sos nieco zgęstnieje.  Sos podawaj na ciepło z upieczonymi roladkami oraz grillowaną polentą. Danie posyp również odrobiną pietruszki

Food Square