risotto - 2555 przepisów (strona:144/171)

Mule z pomidorkami koktajlowymi 181

Mule z pomidorkami koktajlowymi to prawie klasyczny przepis na te niezwykle pyszne owoce morza. Być może niektórych ich wygląd nie zachęca do przygotowania tej potrawy, ale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chili con carne 196

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 295

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Risotto primavera 136

Składniki: (4 porcje) 1,5 szkl. ryżu arborio 1 duża łyżka masła 1/4 szkl. białego wytrawnego wina 4 szkl. słonego bulionu warzywnego 6 szt. małych cebulek

Delicious Place
Krążki cebulowe – jak przygotować 198

Krążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Afrykański Jollof Rice i historia półrocznego Ibrahima, który umierał z głodu 213

Dziś nad warszawą pochmurne niebo. Podobne jest teraz nad afrykańskim Kongo. Kiedy wyjdzie słońce, będzie świeciło po równo tak u nas, jak i nad afrykańskimi równinami

Wiszniówka
Pęczotto z warzywami 223

Pęczotto warzywne jest jednym z moich ostatnich odkryć. Genialne zarówno jako danie samodzielne jak i dodatek do np mięs czy gulaszu. Bardzo proste w wykonaniu z

sierotka maRysia w kuchni
Na początku były kwiatki- czyli kremowe risotto z szynką i kwiatkami dyni 172

Takie specjały jak kwiaty dyni czy cukinii są coraz bardziej dostępne w naszych sklepach, a czasem nawet, wydawałoby się, na zupełnie pospolitych straganach targowych. Jednak o

Pichceniomania
Risotto z ośmiornicą 196

Dzisiaj przenosimy się do słonecznych Włoch. Ośmiornica jest we Włoszech popularnym składnikiem potraw. W przeciwieństwie do większości owoców morza, zyskuje ona podczas mrożenia. Jej mięso kruszeje

Passions hobbies life
Risotto szafranowe z małżami 203

Kto jeszcze nie próbował mule i jakoś nie bardzo jest przekonany do małż, w tym przepisie na pewno Wam zasmakują :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Kaszotto z botwinką! 161

BOTWINKOWE KASZOTTO JAGLANE Propozycja bardzo wiosenna, bardzo lekka i smaczna. Na początku sądziła, że bardziej dla Pań, ale mój mąż jedząc to kaszotto, powtórzył ze trzy

SMYKWKUCHNI