Wprawdzie maliny i jeżyny już mi się w ogrodzie skończyły, ale mam jeszcze dla was zaległy przepis na sernik. Sernik był pyszny, więc nie mogło go zabraknąć na moim blogu. Z pewnością przyda się w przyszłym roku, ale można również wykorzystać do niego inne sezonowe owoce lub owoce z puszki na przykład mandarynki lub brzoskwinie. Składniki: okrągłe(...)przepisu na opakowaniu i odłożyć do lekkiego stężenia. Na wierzchu ułożyć maliny, jeżyny i zalać tężejącą galaretką. Włożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki by sernik stężał
Ala piecze i gotujejest delikatny, puszysty w środku z karmelizowaną marchewką która rozpływa się w ustach. Wcześniej robiłam babeczki z taką marchewką klik i bardzo nam zasmakowała więc spróbowałam z sernikiem. Jest pyszny. Składniki: 200 g herbatników typu petitki 100 g margaryny lub masła 1 kg twaróg z wiaderka 4 jajka 200 g cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Kamis(...)foli aluminiowej. Na blachę położyć tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami.Lukier: Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć gęsty żeby nie spływał
Ala piecze i gotujeDługa przerwa. Od dziś wakacje. Więcej przepisów.Ciasto leciutkie, mokre, smaczne. Zniknęło w oka mgnieniu. Wyszło niziutkie.. wina piekarnika.Składniki:500 g + do dekoracji,
CzarnawisienkaOstatnio był Dzień Czekolady, więc zajadaliśmy się czekoladowym sernikiem bez pieczenia, a dokładniej sernikiem z efektem zebry na zimno. Sernik wyszedł pyszny, bo został zrobiony z mojego ulubionego serka ;) Składniki: 400 g serka "Mój ulubiony", 300 ml śmietanki 30%, 70 g gorzkiej czekolady, 4-5 łyżek cukru pudru, 3 garście biszkoptów okrągłych, 2-3 łyżki masła, 1,5 opakowania(...)masy śmietanowej, znowu 3 czekoladowej i 2 śmietanowej, itd. Na końcu zostało mi trochę masy czekoladowej, więc wylałam ją całą. Blaszką uderzyłam o blat, bo ładnie masa się rozłożyła. Sernik chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Po słodzeniu posypujemy posypką czekoladową
Aga w kuchnidelikatny sernik, trochę z nim pracy jest, ale warto jest poświęcić czas i upiec to ciasto" tak pisze o nim autorka przepisu Iza z bloga mniam...mniam... Sernik jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto kruche: 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 kostki(...)już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu
Na Ciasteczkowych Papierachkrótko mówiąc podbił moje kubki smakowe. Autorka wykorzystuje w nim maliny ja jednak postawiłam na jeżyny. Sernik jest odchudzony i w niczym nie ustępuje tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki ( tortownica 18cm): Spód: 100g orzechów brazylijskich lub nerkowca 50g wiórków kokosowych 2 łyżki(...)czekoladę i jeszcze raz dokładnie wszystko mieszamy masę serową wykładamy na podpieczony wcześniej spód orzechowo-kokosowy, a na wierzchu układamy jeżyny lub maliny, które delikatnie wciskamy w masę sernik pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C w kąpieli wodnej czyli najprościej na półkę pod tortownicą umieszczamy drugą formę wypełnioną gorącą wodą, dzięki temu zabiegowi sernik
Słodkie zapomnienieSernik Brzdąc Delikatny i kremowy sernik z pyszną i rozpływającą się w ustach pianką czekoladową oraz chrupiącymi kuleczkami. Mega smaczne połączenie! Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka czekoladowa(...)pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.Sernik po upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia
Blog z ApetytemDomowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła masa serowa: 1 kg sera twarogowego półtłustego 1 szklanka śmietany 36 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 jajka wielkość M 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy pozostałe: 100 g czekolady(...)miksuję blenderem i dodaję z łyżką budyniu do drugiej części sera. Na ciasteczkowy spód wykładam masę czekoladową, na nią delikatnie wylewam łyżką masę jagodową, i na końcu masę białą. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na 20 minut, zmniejszam na 135 stopni i piekę jeszcze około 55 minut aż się zetnie środek. Uchylam drzwiczki i studzę
wesoła kuchniaWilgotne czekoladowe ciasto i miętowa warstwa serowa o kolorze wiosny, to ciasto zachwyci amatorów wszelkich serników, jest pyszne wilgotne, można piec bez okazji a przy tym jest kapryśne bo choć ciasto czekoladowe wylewamy na spód, po upieczeniu jest zazwyczaj odwrotnie, to masa serowa idzie na dno bo jest cięższa. Polecam! Składniki: Ciasto na blachę 25/30 cm 1,5 szklanki(...)wlewamy zielony barwnik i krople miętowe, miksujemy. Masę serową wylewamy na kakaowe ciasto. Pieczemy około 55 -60 minut w temp 175*c. Po upieczeniu na jeszcze ciepłym serniku rozprowadzamy zostawioną wcześniej polewę, posypujemy zieloną posypką. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonCiasto pyszne, zdrowe, cynamonowo-korzenne.Mocno marchewkowy spód, masa lekko kwaskowata.Masa normalnie wychodzi bardziej puszysta, natomiast ja miałam małą awarię z piekarnikiem oraz formą.Cykl wypieków słodzonych stewiąSkładniki na spód:150 g marchewki50 g wiórków kokosowych50 g płatków owsianych60 g mąki pszennej pełnoziarnistej40 g mąki ryżowej2 łyżki cukru trzcinowego1,5 łyżki stewii lub 1/3 szkl. cukru trzcinowego1/2 łyżki sody1/2 łyżki proszku(...)połączyć. Wyłożyć równomiernie na przestudzony spód i piec jeszcze przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach.Połowa kawałka pokazanego na zdjęciu ma ok. 300 kcal :)Podobne:Truskawkowo-waniliowy sernik lightLekki sernik kawowy z borówkami
CzarnawisienkaSernik Bounty okazał się takim hitem, że postawnowiłam lekko go modyfikując stworzyć całkiem nowy smak - i tak powstał sernik Snickers: pyszna serowo-kajmakowa warstwa, pokryta orzeszkami w karmelu i mleczną czekoladą. Palce lizać! SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) SPÓD: 25-30 dag ciastek maślanych (najlepiej kakaowych)* 2 łyżki masła MASA SEROWA: 1 kg twarogu(...)masę kajmakową ze śmietanką - cały czas miksując. 4. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym tak jak przy innych sernikach polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnioną do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej" ma stać naczynie z parującą
Kto ugości moich gości?serem. Smak ciasta wyborny a kalorii znacznie mniej niż w tradycyjnym serniku. Jogurtowy sernik czy też może jogurtownik ;-) ? Polecam nie tylko tym, którzy liczą kalorie bo sernik jest pyszny! Składniki: Spód: 225 g mąki razowej (np. orkiszowej, pszennej) 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru Masło pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder(...)odsączyć z kompotu - najlepiej na sitku. Jajka lekko ubić trzepaczką, dodając stopniowo cukier puder. Nie należy ubijać zbyt energicznie bo wtedy do masy dostanie się zbyt dużo powietrza i sernik nie będzie potem równy. Dodać odsączony jogurt, wymieszać masę łyżką lub trzepaczką. Wsypać mąkę. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i nożem zeskrobać z niej ziarenka. Dodać wanilię
maniapieczeniakwaśne. Mogłabym jeść cytryny prawie w całości. Nie wiem, czy to zasługa lata i temperatur za oknem, czy jest tego jakiś inny powód, ale... dobrze mi z tym ;) Sernik jest pyszny! Zwłaszcza jak jest dobrze schłodzony - zwarty, jednolity, kwaśny - rozpływa się w ustach i cudownie orzeźwia. Piecze się go długo, przy robieniu masy serowej ręka prawie odpada, ale warto(...)połączyły. Ser przelewamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze 100 stopni przez 3 godziny. Studzimy przy uchyonych drzwiczkach piekarnika. Krem cytrynowy, lemon curd (kremu wyszło mi sporo, do sernika zużyłam ok. 1/3 - resztę przechowuję w szczelnym pojemniku w lodówce) Rondelek umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą. Do rondelka wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy cukier
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!z białej czekolady. Pierwszy kawałek ze sporą iloscią malinowej konfitury trafia do ust mojej połowy. Uśmiecha się mowi : „Będzie pani zadowolona!” Czyli już wiem, że sernik jest pyszny. Na ciemnym spodzie, gęsty, mazisty, wysoki. Nakładam na jego wierzch pyszną konfiturę z malin. Niebo na talerzu. Zazwyczaj jeśli idę do jakiejś restauracji czy cafe bista i zajmuję
Raj dla PodniebieniaPonieważ robiłam go pierwszy raz, niczego nie zmieniałam. Ale kolejnym razem nie dodam do niego wiórków kokosowych, nie są tu potrzebne. A kolejny raz na pewno będzie, bo sernik jest pyszny, niezbyt słodki, doskonały na letnie, słoneczne dni. Polecam. Składniki: Ciasto: • 225 g (1 i 1/2 szklanki) mąki • 3 łyżki gorzkiego kakao • 1/3 szklanki cukru pudru lub ksylitolu(...)zetrzeć na tarce resztę kakaowego ciasta. Ilość wiórków można zmniejszyć lub je pominąć. Jeśli jest ich tyle, co w przepisie, wierzchnia warstwa ciemnego ciasta może się oddzielać. 10. Sernik piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C w opcji dół i termoobieg. 11. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Posypać cukrem pudrem. 12. Po ostudzeniu wstawić
W mojej kuchni