Witam serdecznie Propozycja na pyszne śledzie po cygańsku, sałatka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Tak przygotowane śledzie po cygańsku idealnie nadają się do podania podczas Świąt Bożego Narodzenia i nie tylko także polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 1 kg filetów śledziowych solonych a`la matias 300 g ogórków konserwowych 200 g papryki marynowanej 200 g cebuli
Uwaga Babcia GotujePolecam pyszne śledzie z cebulką w sosie pomidorowym . Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2-3 cebule 4 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego Słodka i ostra papryka Sól,pieprz Cukier 1 łyżka octu Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godzimy.Odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody,kroimy na mniejsze kawałki.Cebulę
Bajeczna KuchniaBoże Narodzenie i Wielkanoc, jako przekąska na Sylwestra, czy też inną imprezę… a miłośnicy ryb, tacy jak ja, jędzą śledzie po kaszubsku caaały rok, bo są naprawdę pyszne ;-) Śledzie po kaszubsku – Składniki: 400g filetów śledziowych solonych w oleju (śledzie Matjas SEKO) 150ml oleju 2 średnie cebule (230g) 4 łyżki octu z białego wina 2 łyżki cukru
Kulinarne PrzebojeWielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi po różną postacią. Dziś przestawiam Wam przepis na pyszne śledzie po tatarsku. SKŁADNIKI: 6 płatów solonych matiasów, 1 cebula, 4 ogórki kiszone, 20 szt pieczarek marynowanych, 2 łyżki groszku konserwowego, 2 łyżki majonezu, 1,5 łyżki śmietany 18 %, sól, pieprz, sok z połowy cytryny. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasiukładam kolejno, marchew, groszek, majonez, lekko oprószam pieprzem i solą. Kolejno idą śledzie znowu majonez i przyprawiam. Teraz por, ogórki, śledzie i majonez. Na wierzchu dekoruję marchewką i groszkiem. pyszne śledzie można kupić tutaj : KLIK
Takie tam pichceniePyszne śledzie w słodko - kwaśnym sosie pomidorowo - miodowym z cebulą i rodzynkami, wzbogacone majerankiem i pieprzem to świetna przystawka na co dzień i od święta. W moim domu co roku goszczą na wigilijnym stole. składniki na 3 porcje 5 płatów śledziowych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 cebule 3 łyżki oleju 2 łyżki miodu 2 garście rodzynek czarny pieprz 2 łyżki
Smakowite Daniaśmietanie to klasyka, którą każdy zna. Na blogu można również znaleźć przepis na śledzia w śmietanie z zielonym groszkiem , a dziś zapraszam na pysznego śledzia z kiszonym ogórkiem. Koniecznie spróbujcie :) Składniki: 5 filetów śledziowych 2 ogórki kiszone 1 jabłko 1 cebula 250 ml śmietany 12% 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Śledzie płuczemy
magiczna kuchnia KasiŚledzie w sosie salsa to idealna przekąska na wigilijny stół. Pyszne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw zasmakują pewnie nie jednemu z Was :) Więcej przepisów na Wigilię i Boże Narodzenie znajdziecie tutaj: Przepisy na Święta . Przepis pochodzi z bloga Marta Gotuje. Śledzie w sosie salsa – Składniki: 500 g płatów śledziowych 2 łyżki oleju […] The post Śledzie
Kulinarne Przebojeprzeszukiwania notesów z zapiskami wstępnie przygotowujemy listę potraw jakie znajdą się na wielkanocnym stole. Zacznijmy więc od śledzi. Ale jakie? Najlepsze na świecie! Po latach odnaleźliśmy przepis na pyszne śledzie w śmietanie jakie robiła kiedyś moja babcia. Polecam! Śledzie w śmietanie Składniki: 0,5 kg filetów śledziowych, 3 cebule, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprz, jabłko
paapilotkaaWitam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne śledzie z papryką i śliwkami. Śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebować: 500 g filetów śledziowych a`la Matias - solone 125 ml oleju 2 cebule (około 200 g) 1 papryka czerwona (około 200 g) około 10 szt śliwek wędzonych (bez pestek) 2 łyżki
Uwaga Babcia Gotujezabiorą Wam zbyt wiele czasu. Sprawdźcie. A może Wy macie też jakieś sprawdzone przepisy na śledzie… piszcie w komentarzach, chętnie skorzystam w Waszego przepisu. Poniżej przepisy na pyszne śledzie: Śledzie z pomidorami i pieczarkami http://kulinarnyblog.pl/sledzie-z-pomidorami-i-pieczarkami/ Śledzie w curry http://kulinarnyblog.pl/sledzie-w-curry/ Śledzie po kaszubsku http://kulinarnyblog.pl/sledzie-po-kaszubsku/ Sałatka warstwowa ze śledzi http://kulinarnyblog.pl/salatka-warstwowa-ze-sledzi/ Szybka sałatka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witam serdecznie Chciałabym podzielić się przepisem na pyszne śledzie w sosie pomidorowym. Śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania będziemy potrzebować: 500 g filetów śledziowych a`la Matias - solone 300 g cebuli 4 łyżki koncentratu pomidorowego (około 120 g) 1/4 szklanki oleju (około 60 ml) 1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu winnego (jabłkowego
Uwaga Babcia GotujePyszne śledzie. Ponieważ nie jestem wielkim śledzi miłośnikiem, zwykle używam korzennych które, chyba jako jedyne, mi smakują. Te, z dużą ilością koperku i z dodatkiem kaparów, wyszły wyjątkowo dobrze. Porcja na nieduży słoik. Bardzo polecam na wszelkie spotkania. składniki ok 250 g filetów śledziowych - 3 filety, używam korzennych śledzi w oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżego , posiekanego
Stare Garyryżowy, który świetnie podkręca ich smak, a jednocześnie jest delikatny. Taki idealny dodatek do świątecznych śledzi możecie kupić tutaj . W tym roku mam dla Was aż cztery propozycj! Wszystkie pyszne :) ŚLEDZIE KORZENNO BALSAMICZNE Z RODZYNKAMI SKŁADNIKI 2 płaty śledziowe 2 łyżki rodzynek 1/2 cebuli 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika 50 ml czerwonego wina 50 ml kremu balsamicznego 50 ml oleju
DefinicjaSmakuJedna z lepszych propozycji śledzi na blogu. Kremowy sos na bazie masła orzechowego, z olejem z pistacji. Delikatne, pyszne śledzie w sosie z delikatną, korzenną nutą. Składniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju 2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki oleju z pistacji 2 łyżki oleju z pestek dyni szczypta soli i pieprzu 1 łyżka soku z cytryny szczypta
Mango Papajaświęta nie może zabraknąć śledzia, w oleju z grzybkami jest moim ulubionym. Szybki i łatwy do przygotowania i pyszny. Śledzie w oleju z grzybkami Składniki: - 600 g śledzi a la matias - 100 g suszonych grzybów - 2 duże cebule - olej Przygotowanie: Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstwaiamy na około dwie godziny. Gotujemy do miękkości w wodzie której się moczyły. Śledzie wkładamy
Kulinarne życie