Pyszne, maślane ciasteczka z suszoną żurawiną. Polecam, bo są naprawdę smaczne i szybko znikają z talerza. Składniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru wanilinowego, 1/3 laski wanilii, 60-70 g suszonej żurawiny, 1 garść orzechów włoskich, 200 g masła, 3 łyżki mleka, szczypta soli. Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem białym i wanilinowym. Następnie dodajemy mleko
Aga w kuchniTeraz oczywiście przechodzę do zdjęć. Pamiętajcie, że aktualne zawsze znajdziecie na Instagram -ie. Spełniajmy swoje marzenia! Pożegnaliśmy już tego pieska, oj to był ciężki tydzień bez niego :) Pyszne, domowe ciasteczka. Kawa i ciacho z S :* Szału nie zrobiło, jednak Warka jabłkowa smakowała mi bardziej. Niedzielna, poranna kawka w ogrodzie! I bajeczki czasami trzeba pooglądać. Ruskie ze śmietaną lubicie
Magiczne Życie Martypoprzednim poście pisałam , że zostało mi orzechowo-migdałowej piany ..ale nic się nie zmarnowało..upiekłam ciasteczka...były pyszne... 3 białka 10 dkg cukru 15 dkg zmielonych orzechów lub migdałów szczypta soli Białka z solą ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a na koniec mielone orzechy i migdały. Miksować razem jeszcze 2 minuty.Na blasze układać niewielkie kulki
Moje domowe kucharzenieJuż od jakiegoś czasu chciałam je zrobić. Udało mi się w tegoroczne Halloween. Klimatyczne i jednocześnie pyszne kruche ciasteczka. Polecam :) Inspiracja stąd . Składniki: 220 g masła 120 g cukru pudru 1 jajko kilka kropelek ekstraktu z wanilii 450 g mąki 1/2 opakowania całych migdałów Wykonanie: Z masła, cukru pudru, jajka, ekstraktu i przesianej mąki zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka
Pasja Smakutylko 5 zbóż, ale też potrzebny nam błonnik, witaminy i żelazo. Dlatego też dzisiaj przedstawiamy Wam pomysł na smaczne, pożywne i bardzo kolorowe śniadanie do którego wykorzystaliśmy nowe ciasteczka belVita Pyszne Nadzienie Truskawki i Jogurt naturalny. Gwarantujemy również, że Wasi współpracownicy nie oderwą wzroku od Waszego śniadania i będą chcieli byście się z nimi podzielili. Za oknem wiosna, kwitną kwiaty
Pora coś zjeśćCiasteczka są niezwykle kruche, o mocnym cytrynowym zapachu z delikatną nutą lawendy. Szkoda, że nie mogę umieścić na blogu zapachu jaki roznosi się po domu podczas pieczenia. Ciasteczka są pyszne same, ale też z czekoladą jak widać na zdjęciu. Rozpuściłam w kąpieli wodnej białą czekoladę, do której dodałam odrobinę fioletowego barwnika. Składniki: 200 g masła w temperaturze pokojowej
Blondynka GotujeCiasteczka - rzadko je robię bo chłopaki wolą większe gabaryty. Ale ten przepis wraca do mnie co jakiś czas jak bumerang - ciasteczka są pysznie kuche i całkiem proste w przygotowaniu a przy tym ładnie wyglądają. Koniecznie musicie ich spróbować :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPyszne krucho drożdżowe ciasteczka wypełnione marmoladą zasmakują na pewno nie jednemu. Przepis znalazłam w starym zeszycie mamy a ciasteczka robiłam trzy razy z rzędu bo znikały bardzo szybko :) Oprócz nadzienia z marmolady można napełnić je też serem, niestety u mnie tylko z pierwszym nadzieniem. Ciasto: 2 szkl mąki 3 dkg drożdży 1/2 szkl śmietany 18% 2 łyżki cukru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne kruche maślane ciasteczka w połączeniu z wieloowocową marmoladą jak dla mnie bomba. Ciasteczka te są bardzo dekoracyjne co jest ich dodatkową zaletą. Przepis znaleziony tutaj . Ciasto: 200 g zimnego masła, 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru, 3 żółtka, szczypta soli Dodatkowo: marmolada Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na około pół godziny do lodówki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne, tradycyjne kruche ciasteczka, które uwielbia chyba każdy. Nie trzeba myślę nikogo zachęcać do ich skosztowania J Tradycyjne kruche ciasteczka z marmoladą Składnik: 100 g zimnego masła 100 g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 250 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka aromatu lub ekstraktu z wanilii 1 łyżka gęstej śmietany marmolada różana lub wieloowocowa Przygotowanie: Mąkę
Mania Gotowanianiestety niewiele wspólnego. Dzięki pięknemu opakowaniu i zapewnieniom producentów o wysokiej zawartości płatków owsianych wiele osób żyje w przekonaniu, że to naprawdę pyszna i zdrowa przekąska. A tak nie jest. Ludzie! Czytajcie etykiety! Takie pozornie dietetyczne ciasteczka składają się przede wszystkim z cukru, tłuszczów roślinnych utwardzonych(...)mąki pszennej, substancji konserwujących i całej listy dodatków "E". Płatki owsiane stanowią często ok. 20% składu, co stanowi dramatycznie niski odsetek. Jeszcze ciekawiej robi się, kiedy nasze cudowne ciasteczka polane są pyszną czekoladą. Pomijając fakt, że wtedy już "bardziej dietetyczne" być nie mogą to wspominana czekolada jest często kiepskiej jakości. Bardzo kiepskiej. Jaki z tego wniosek? Ciasteczka owsiane robimy
peanutbuttermonsterPyszne, chrupiące, kruche. W sklepach takich nie znajdziecie :) Ciasteczka owsiane o smaku orzechowym z dodatkiem żurawiny lub rodzynek posmakują wszystkim (no chyba, że je spalicie podczas pieczenia :) ) Gorąco polecam, zważywszy iż są dość łatwe w przygotowaniu. Smakują i chrupią nawet po dwóch tygodniach, oczywiście dobrze przechowywane. Dla osób na diecie polecam przepis na Ciasteczka owsiane FIT z bananem, żurawiną(...)kratkę, a gdy ostygną przechowuj w szczelnym pojemniku. Ciasteczka będą świeże i chrupiące przez długi czas. źródło: Na podstawie przepisu z książki Ani Starmach „Pyszne 25″ The post Chrupiące i kruche orzechowe ciasteczka owsiane z żurawiną lub rodzynkami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaPyszne, pulchniutkie i duże ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady :) Przepis znalazłam na stronie Marthy Stewart , a do przygotowania użyłam domowego masła orzechowego . Zapraszam do pieczenia! Składniki na 9 dużych ciasteczek (jedną blaszkę): 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki masła orzechowego 2 łyżki masła niesolonego 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki cukru trzcinowego dark
My Culinary ArtPyszne kruche , listkujące się ciasteczka , które w swojej konsystencji są jak prawdziwe ciasto francuskie.Ciasto jest o tyle fajne ,że nie potrzeba go wielokrotnie wałkować, przy czym zaoszczędzamy sporo czasu. Przepis dostałam od koleżanki z pracy, postanowiłam wypróbować i taki efekt otrzymałam. Można piec oczywiście jaśniejsze ale ja lubię takie wypieczone :) Czas pieczenia: około
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne, delikatne, migdałowe ciasteczka. Chrupiące z zewnątrz i ciągnące wewnątrz. Moje Dziecię oszalało na ich punkcie ;-) Ciasteczka bez dodatku tłuszczu, bez mąki, więc bezglutenowe i bez dodatku zarówno laktozy jak i białek mleka. Dodatkowo bez dodatku białego, rafinowanego cukru. Proponuję przygotować od razu z podwójnej porcji, bowiem znikają błyskawicznie... :-) Na bazie tych ciasteczek można również przygotować spód do ciast
Smaczne Zdrowe