przystawki - 17402 przepisów (strona:424/1161)

Kanapki z pająkami 242

Składniki: chleb tostowy twarożek 40 dag 3 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier słoiczek czerwonego pesto czarne oliwki natka pietruszki Sposób przygotowania : Twaróg łączymy z przeciśniętym przez

Pobite gary Barbary
Krewetki lubią czosnek:D 143

Krewetki idealnie spełniają się jako przystawka, jak również danie główne. Jest mnóstwo sposobów ich przyrządzania, a jednym z nich są smażone krewetki na oliwie z oliwek z dużą ilością czosnku, chilli i natki pietruszki. Przepis ten jest znakomity w swojej prostocie. Smaczny i pikantny. Czosnek dodaje krewetkom charakteru i podkreśla ich smak, a natka pietruszki fantastycznie kusi zapachem. Przepyszne skorupiaki

Kuchnia Pani Wiosny
Pieczarki zapiekane z mozzarellą 167

piecz przez 8 minut, na koniec przełącz na górną grzałkę (grill) i piecz, aż ser się zrumieni (ok. 2 minuty). Podawaj od razu jako przystawkę lub danie główne. Pasuje do nich piwo, a także białe wino, albo sos z pieczonych pomidorów .  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledzie z suszonymi pomidorami 202

Co jak co ale na testowanie przepisów na śledzie to mnie długo namawiać nie trzeba - wystarczy ,,rzucić" przepis a ja już kupuje składniki. Uwielbiam śledzie dlatego

sierotka maRysia w kuchni
Rieska! Mniam! 196

Czymś niesamowitym jest ogrom rodzajów pieczywa spożywanego na świecie. nie ma kultury która by nie miała swojej odmiany chleba a odmian jest naprawdę wiele i wszystkie

sierotka maRysia w kuchni
Chrupiąca sałatka z selera naciowego i żurawiny 197

Sałatka ta zachwyciła mnie swoim smakiem. Jako osoba nie przepadająca za połączeniem kurczaka ze słodkimi dodatkami (żurawiną) byłam bardzo sceptycznie do niej nastawiona a tu bardzo

sierotka maRysia w kuchni
Calzone w wersji mini 226

O istnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi

sierotka maRysia w kuchni
Rolmopsy – idealne śledzie na święta 215

Przepis na te rolmopsy znalazłam jakiś czas temu robiąc... nalewkę żurawinową :-). Wypróbowałam i oczywiście się nimi zachwyciłam! Uwielbiam śledzie w occie i te jak dla mnie

sierotka maRysia w kuchni
Placki marchwiowe z kaszą gryczaną – Lubelski Kociołek IV 201

Lubelski Kociołek jako kolejną inspirację wybrał tym razem kaszę gryczaną. Był to dla mnie bardzo fajny pomysł gdyż bardzo ją lubię w przeróżnej postaci - ale chyba

sierotka maRysia w kuchni
Piknik Smakoszy – spotkanie blogerów nr II 210

burakiem ćwikłowym i kozim serem - które niewątpliwie były mistrzem całego stołu i rozeszły się w parę minut Sałatka z tuńczykiem podana w makaronie Conchiglioni tzn dużych muszlach - idealna na przystawkę na ,,jednego gryza" Piernik bez jajek pieczony na musie jabłkowym który jest idealną propozycją dla ludzi chorych na serce i jednocześnie leniwych... on naprawdę ZAWSZE wychodzi pyszny Tarta migdałowa

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z łososiem i migdałami 210

Smak tej sałatki jest dla mnie uzależniający... Pierwsze kęsy jakoś nie zachwycały ale w trakcie pochłaniania całego talerza pojawiła się wręcz miłość do tego wspaniałego połączenia

sierotka maRysia w kuchni
Domowe sushi – najprostsze i najlepsze 232

Jakiś czas temu rozkochaliśmy się z Rysiem w sushi... jest to bardzo zadziwiające, dla mnie ,,,danie"... bo co ciekawego może być w ryżu, glonach (:-)) i surowym

sierotka maRysia w kuchni
Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym z cydrem Somersby 216

zamiast szampana dodałam Somersby- musujący cydr o smaku limonki i kwiatu dzikiego białego bzu. To ostatni najnowszy smak tej marki i muszę powiedzieć.., zaskakująco pyszny. SKŁADNIKI na 4-6 przystawek: 12 ostryg woda z wnętrza ostryg 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany lub creme fraiche 100 ml cydru Somersby o smaku limonki i białego bzu kawałek białej części cebuli dymki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego 168

tężeje!!!) sosem polewamy przygotowaną sałatę z gruszkami i figami, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Podajemy od razu. Sałata z gruszkami i figami z sosem z sera pleśniowego może być przystawką, ale jeśli podamy ją w dużej ilości może nasycić także jako danie główne.   Post Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego pojawił się poraz pierwszy w Pociąg

Pociąg Do Kuchni
Ostrygi dla początkujących- jak i z czym się to je? 212

Zamawiając ostrygi w restauracji, poproś kelnera o wyjaśnienie jakie ostrygi mają w karcie i jakie są twoje oczekiwania. Ostrygi podawane są zawsze jako entrée wystawnego. eleganckiego przyjęcia, lub na przystawkę. Są tylko na pobudzenie apetytu i wręcz nie wypada objeść się ostrygami. W dobrym tonie jest poprzestać na jednej czy dwóch, ewentualnie 3-4 jeśli jesteśmy wyjątkowymi smakoszami. Ostrygi

Sztuka gotowania w/g Samiry