podłużne paski, solę i odstawiam na durszlaku. Bakłażan puszcza soki przez co szybciej się smaży przy minimalnej ilości tłuszczu. Czasami grilluję warzywo w całości, jeśli mam zamiar przygotować przystawkę z jogurtem po persku . Czasami kroję bakłażana na cienkie plasterki i panieruję jak w włoskiej zapiekance . Do makaronu wolę jednak pokroić go w kostkę i ładnie zrumienić. Zapiekanka makaronowa to proste
codojedzeniaPierwszy raz tak przygotowanych jajek spróbowałam u moich teściów. Długo sama ich nie robiłam, ale w tym roku postanowiłam zrobić coś nowego na Wielkanoc. Jajka z
Pasja Smakuczasie nałóż na talerze warzywa. Na warzywa połóż rybę, a całość polej sosem. I gotowe! Przyznam szczerze, że danie jest mega proste, a smakuje niesamowicie. Całość podałem poprzedzone przystawką z crostini, którą opiszę w następnym poście
manslogblogwielkanocne menu na śniadanie i obiad? Zajrzyj do Wielkanoc z Eat me Fit me z przepisami na wielkanocny stół, zainspiruj się i wypróbuj moje przepisy Możesz wybierać spośród lekkich przystawek, w których główną rolę ogrywa jajko – wypróbuj jajka z sosem miętowo-czosnkowym na bazie jogurtu lub jajka w gniazdach z kiełków z szynką i chrzanem . A może zamiast żurku
Eat me! Fit me!jajka faszerowane bez majonezu. Farsz zrobiłam na bazie białej fasoli z puszki. Żeby farsz nie był mdły, dodałam do niego chrzan. Jajka faszerowane to szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka. Koniecznie posypcie je zieleniną - szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem. Będą ładnie wyglądały. Taka wersja faszerowanych jaj, na pewno spodoba się osobom liczącym kalorie i zdrowo się odżywiającym. Farsz nie zawiera
kolorowotorcikowoprzygotowanej śmietany włóż śledzie. Całość odstaw na chwilę do lodówki. U mnie w domu takie śledzie podaje się z ziemniakami z wody (jako danie obiadowe) lub z pieczywem (jako przystawkę). Takie śledzie w śmietanie można także przygotować z solonych śledzi w całości. Trzeba je tylko przed moczeniem dokładnie oczyścić i po wymoczeniu pokroić w dzwonka
blog.moje-pasje.infoMule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. Dania Kolacja , Przystawki Kuchnia Francuska Porcje 2 osoby Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 6-8 minut Czas oczekiwania 25 minut Składniki 1 kg mule 2 szt szalotki 2 szt ząbek czosnku 1 szt papryka chilli 3 łyżki oliwa 100 gram masło
lysygotuje.plktóre warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo) musztarda (1 łyżeczka
Menu Zdrowiamarynujemy fasolkę z sosem i dodatkami przez minimum 2, najlepiej 3-4 godziny. Co jakiś czas warto ją zamieszać – fasolka wchłonie prawie cały sos. Można ją podać jako sałatkę, przystawkę, albo samodzielne danie na lunch, obiad czy kolację. W tym wydaniu świetnie sprawdzi się na tostach z chleba na zakwasie posmarowanego olejem lnianym, podana z jajkiem w koszulce* posypanym szczypiorkiem
Karo in the Kitchenjest szybka w przygotowaniu, robi się ją praktycznie w 15 minut, dlatego jest również dobrą propozycją na błyskawiczną kolację. Jest łagodna w smaku i lekkostrawna, naprawdę pyszna! Idealna jako przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne danie. Składniki na sałatkę z szynką i jajkiem : pęczek rzodkiewki 200 g ulubionej szynki puszka groszku konserwowego 5 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu
e-PrzepisyKulinarnePomysł na zaskakującą przystawkę i kolejna zabawa smakiem tradycyjnego, wielkanocnego żurku Tym razem smak żurku z białą kiełbasą i jajkiem zamknęłam w wytrawnych muffinkach z dodatkiem białej kiełbasy, wędzonej szynki i dużej ilości majeranku. Jajko też jest, tyle że na wierzchu, a nie w środku, a połączone z chrzanem robi dodatkowo za pobudzający kubki smakowe krem Wykonanie Białą kiełbasę wrzuć
Eat me! Fit me!Roladę podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Przygotowanie rolady jest dość pracochłonne, jednak ze względu na efekt końcowy jak najbardziej warto przygotować ją, szczególnie jeśli szukacie smacznej i atrakcyjnej potrawy dla swoich gości. Gwarantuje że w taki sposób podany kurczak zrobi furorę na rodzinnym obiedzie. Składniki: 1 cały kurczak
Podróż w kulinariadwóch wersjach Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 ŚLEDZIE, RYBY, JAJKA I PRZYSTAWKI Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce Śledzie po szwedzku – inlagd sill Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledź w śmietanie – sałatka
Karo in the Kitchenoscypki udawać. Tak naprawdę można je jeść bez jakiejkolwiek obróbki, ale moim zdaniem zdecydowanie najlepszymi są te, podawane na ciepło . Dzisiaj przedstawiam wam jeden z moich ulubionych przepisów na przystawkę z oscypkiem , burakami i kabanosami. Świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu . Więcej
Okolice Palnikarównych części, przenosić łyżką na blachę. Spłaszczyć, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piec 35 - 40 minut. Podawać ciepłe, lub w temperaturze pokojowej jako np przystawkę. Smacznego
Stare Gary