przystawka - 12862 przepisów (strona:416/858)

Roladki z tortilli w smakach kilku 4265

Co tu dużo mówić, tych smaków trzeba spróbować a przygotowując je przyjęcie zachwycicie gości. Składniki  :  4 jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki

Mechanik w kuchni
Sałatka z awokado 204

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość

mojewypiekiinietylko
Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami 168

6 filetów śledzia (marynowany) 1 duża cebula 2 łyżki keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 70-80 g pieczarek (malutkich) olej do smażenia sól pieprz szczypta cukru

Gotowanie jest łatwe
Śledzie z żurawiną i pomidorami suszonymi w oliwie 140

6 filetów śledzia marynowanego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie mała garść suszonej żurawiny Śledzie zwijamy jak rolmopsy i układamy najlepiej w obręczy. Ustawiamy ciasno. Do

Gotowanie jest łatwe
Karnawałowe przekąski 209

Szynka włoska Hańderek 0,5 op serka sałatkowego Falvita 1 łyżka śmietany lub jogurtu 2 łyżki siekanego szczypiorku pomidory suszone z oliwy kapary oliwki rzodkiewki sałata

Gotowanie jest łatwe
Paluszki krucho-drożdżowe do barszczu 193

Przepis na te pyszne domowe paluszki dostałam od koleżanki. Doskonale smakują z czerwonym barszczem ale również stanowią świetną przekąskę na piknik, do pracy czy do szkoły

Smakołyki Asi
Pasta z makreli 192

Składniki : jedna makrela 1 cebula 1 jajko mały kawałek sera żółta ok. 5-8 dag majonez, ewentualnie musztarda pieprz czarny Przygotowanie : Rybę obrać ze skóry i

Proste Potrawy
Stema Polska - naturalne paluszki z pieca 126

 Lubicie podjadać paluszki? Pewnie sporo z Was odpowie, że tak!   Może nie są przychylne osobom na diecie, ale przyznajcie, że to świetna przekąska przed

Di gotuje
Paszteciki krucho drożdżowe 149

Paszteciki krucho drożdżowe z farszem z soczewicy i pieczarek oraz z farszem z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Nowy rok  przyniósł w

Mój pomysł na
Buraczkowe Caprese 143

Moja wersja Caprese - na wzór włoskiej sałatki, przyrządzona z pokrojonych gotowanych buraczków skropionych octem balsamicznym przełożonych na przemian mozzarellą, posypana prażonym słonecznikiem i świeżo zmielonym kolorowym

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowa mięsna rolada 159

Pachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna

Szalona Kuchnia Eweliny
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 126

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii

Szalona Kuchnia Eweliny
Galette z pieczarkami i porem 216

Mam czasem problem co podać na kolację, gdy nie wiem o której dokładnie przyjdą goście. Tarta często okazuje się idealnym wyborem – można ją przygotować i

Poezja smaku
Przekąska na cykorii 136

Składniki: cykoria 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy 1 awokado sól pieprz 1 łyżka majonezu 1/2 łyżki jogurtu naturalnego posiekana natka pietruszki Listki cykorii

MojaQchnia.pl
Lekka sałatka 120

Składniki: filet z kurczaka (2 szt) przyprawa do gyrosa sałata lodowa (1/2 sałaty) czerwona papryka 1 szt. ser żółty (około 20 dag) grzanki ziołowe sos koperkowy

MojaQchnia.pl