Co tu dużo mówić, tych smaków trzeba spróbować a przygotowując je przyjęcie zachwycicie gości. Składniki : 4 jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki
Mechanik w kuchniAwokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość
mojewypiekiinietylko6 filetów śledzia (marynowany) 1 duża cebula 2 łyżki keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 70-80 g pieczarek (malutkich) olej do smażenia sól pieprz szczypta cukru
Gotowanie jest łatwe6 filetów śledzia marynowanego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie mała garść suszonej żurawiny Śledzie zwijamy jak rolmopsy i układamy najlepiej w obręczy. Ustawiamy ciasno. Do
Gotowanie jest łatweSzynka włoska Hańderek 0,5 op serka sałatkowego Falvita 1 łyżka śmietany lub jogurtu 2 łyżki siekanego szczypiorku pomidory suszone z oliwy kapary oliwki rzodkiewki sałata
Gotowanie jest łatwePrzepis na te pyszne domowe paluszki dostałam od koleżanki. Doskonale smakują z czerwonym barszczem ale również stanowią świetną przekąskę na piknik, do pracy czy do szkoły
Smakołyki AsiSkładniki : jedna makrela 1 cebula 1 jajko mały kawałek sera żółta ok. 5-8 dag majonez, ewentualnie musztarda pieprz czarny Przygotowanie : Rybę obrać ze skóry i
Proste PotrawyLubicie podjadać paluszki? Pewnie sporo z Was odpowie, że tak! Może nie są przychylne osobom na diecie, ale przyznajcie, że to świetna przekąska przed
Di gotujePaszteciki krucho drożdżowe z farszem z soczewicy i pieczarek oraz z farszem z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Nowy rok przyniósł w
Mój pomysł naMoja wersja Caprese - na wzór włoskiej sałatki, przyrządzona z pokrojonych gotowanych buraczków skropionych octem balsamicznym przełożonych na przemian mozzarellą, posypana prażonym słonecznikiem i świeżo zmielonym kolorowym
Szalona Kuchnia EwelinyPachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna
Szalona Kuchnia EwelinyMoja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii
Szalona Kuchnia EwelinyMam czasem problem co podać na kolację, gdy nie wiem o której dokładnie przyjdą goście. Tarta często okazuje się idealnym wyborem – można ją przygotować i
Poezja smakuSkładniki: cykoria 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy 1 awokado sól pieprz 1 łyżka majonezu 1/2 łyżki jogurtu naturalnego posiekana natka pietruszki Listki cykorii
MojaQchnia.plSkładniki: filet z kurczaka (2 szt) przyprawa do gyrosa sałata lodowa (1/2 sałaty) czerwona papryka 1 szt. ser żółty (około 20 dag) grzanki ziołowe sos koperkowy
MojaQchnia.pl