Wiosenna sałatka do kolacji 167Wiosenna sałatka do kolacji Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt? Proporcje dla dwóch
Wino Francja Kuchnia
Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu 180Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu (P asta agli spinaci e gorgonzola) Z cyklu kuchnia włoska. Bardzo kremowa i szpinakowa pasta z odrobiną
Wino Francja Kuchnia
Zielona zupa detox 234Zielona zupa detox Krok w stronę zdrowia? Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia
Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem 202Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale
Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem 201Zupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml
Wino Francja Kuchnia
Zawijaski z szynki 191Szybka przekąska, chętnie zjadana podczas imprez Składniki: szynka konserwowa ogórek korniszon papryka czerwona konserwowa galareta: odlałam 2 szkl rosołu, dodałam rozpuszczoną we wrzątku żelatynę (1 łyżka
MojaQchnia.pl
PIECZARKI W TEMPURZE 561Pieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na
Zrób to smacznie
Sałatka do obiadu/grilla 265Sałatka do obiadu/grilla to niby prosta sprawa, a z doświadczenia swojego i znajomych wiem, że czasem może być sprawą problematyczną
Kolorowy Przepisownik
Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) 238Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny to jedno z najnowszych dań, które wymyśliłam na poczekaniu. Plusem jest to, że po
Kolorowy Przepisownik
pieczone placki z cukinii i ziemniaka 203Lżejsza forma placków ziemniaczanych. Czytaj więcej »
Pasja tworzenia
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 341Mamy pełnię wiosny, a stragany uginają się od świeżych warzyw i owoców. Staram się więc zaprosić do mojej kuchni jak najwięcej sezonowych produktów. Szparagi, szpinak, botwinka
Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 332Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Cezara 276Ciepłe dni prawie na dobre już u nas zagościły. A wiadomo, że jak jest ciepło nie chce się tak dużo jeść jak wtedy gdy pogoda za
mecooks
Babeczki z oscypkami 166Jak już wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju sery góralskie. Mam do nich łatwy dostęp, zatem w mojej kuchni używam ich dość często. Każdy z nich ma trochę
PatiGotuje