Pasztet z resztek 233Co poniedziałek wyszukiwarki Google zalewa zapytanie: „co zrobić z mięsem z rosołu”, co poniedziałek Google wyrzuca z siebie krokiety, paszteciki, pasztety i inne naleśniki. Mój pasztet
ladykitchen
Chrupiące kukurydziano-serowe kuleczki z winogronem 164Wyraziste, mocno serowe kulki z winogronową niespodzianką, obtoczone płatkami kukurydzianymi i podane z plastrem świeżego ogórka to świetny pomysł na podanie płatków kukurydzianych w nowatorskiej odsłonie
Szalona Kuchnia Eweliny
Carpaccio z buraka 21014.01.2019 Apetyczna i zdrowa przekąska, którą możemy podawać solo lub jako dodatek do mięs. Z pewnością ozdobi nasz stół i zachęci wyglądem do skosztowania. Składniki 2
gotuj ze mną
Śledzie po szwedzku. 225Śledzie po szwedzku, to bardzo przyjemna wersja marynowanych śledzi, ponieważ są bardzo aromatyczne i nie są zbyt kwaśne. Delikatna w smaku cebulka i korzenne przyprawy
Codziennik Kuchenny
Grzanki z łososiem wędzonym, jabłkiem i serem cheddar 183Miałam ochotę na grzanki… Ale nie takie zwykłe z opiekacza. Grzanki, których nie jadłam “całe wieki”. Moczone w jajku z mlekiem i smażone
Moja Delicja
Remoulade z selerem 243Remoulade z selera to po prostu sałatka selerowa wykonana na bazie tradycyjnego, francuskiego sosu remoulade. Sos remoulade to sos majonezowy z dodatkiem musztardy oraz kwaśnych dodatków
Codzienne Gotowanie
Sama NATURa czyli sałatka zrolowana z podsuszonymi pomidorkami 226Sałatka ta jest nie tylko kolorowa, ale i zdrowa. Filety z kurczaka dobrze rozbijamy, przyprawą pikantn ą z chili doprawiamy, nadzieniem z rukoli, fety
Moniki Smakołyki
Deska serów i przekąsek 260To najlepsza opcja na weekendowe spotkanie z przyjaciółmi czy rodziną, pyszna deska serów do której możecie dodać niezliczoną ilość serów, wędlin czy dodatków. Tym razem mam
nietylkopasta.pl
Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami 202Burrata to według mnie najwspanialsze, co wymyślili Włosi (a jest tego trochę...). Ten pulchniutki woreczek z mozzarelli skrywa w sobie cudowne strzępki sera ukryte w śmietance
Food Square
Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 192Taką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na
Di gotuje
Tatar wołowy 195Tatara wołowego nie może u nas zabraknąć przy żadnej większej okazji. Czy są to święta, czy czyjeś imieniny czy przyjęcie rodzinne z innej okazji. To także
Zielona Kuchnia
Śledź na trzy sposoby 231Śledź na trzy sposoby Przedstawiam Wam trzy najlepsze przepisy na śledzia. Te wersje goszczą co roku na naszym wigilijnym stole. Ale świetnie
kuron.com.pl
Czosnkowe supełki 174Uwielbiam czosnek! To warzywo, które bez skrupułów nadużywam w kuchni? Pod natchnieniem czosnkowych supełków z knajpki stworzyłam ich moją domową wersję. Najsmaczniejsze są jeszcze cieplutkie
Kulinarne S.O.S.
Zupa serowo-brokułowa 18310.01 .2019 Magda Rozgrzewająca, kremowa, z dużą ilością ciągnącego się sera – czegóż chcieć więcej od talerza zupy. Do tego pyszna, a jej gęsta konsystencja nasyci
Smaczna Strona