przystawka - 12862 przepisów (strona:27/858)

Prosta sałatka na grilla 158

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni
Francuska tarta z morelami 228

Uff jak gorąco! W taką pogodę nie mam siły na wymyślne torty i długie przepisy. Ciasto ma być szybkie do zrobienia, z dużą ilością owoców i

dolcevitainmykitchen
Spaghetti Carbonara 150

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 163

Dzisiaj pięknie prezentująca się przystawka, która na pewno zaskoczy gości Przygotowałam kwiaty z ciasta, nadziewane kulką ryżu z dodatkiem sosu sojowego i owiniętą plasterkami wędzonego łososia. Środek kwiatów posypałam rozgniecionym czerwonym pieprzem. Nie tylko ciekawie wyglądają, ale również są bardzo smaczne. W trakcie smażenia w głębokim tłuszczu, płatki pięknie się rozwijają, tworząc kwiat. Płatki są delikatne i kruche, dlatego należy

Oryginalny smak
Faszerowana kapusta po ormiańsku 182

Faszerowana kapusta po ormiańsku to fajna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Inspiracją był tradycyjny przepis z mięsem i ryżem i właśnie taką zapiekaną kapustkę dostaniemy w Armenii

dolcevitainmykitchen
Koktajl truskawkowy z domieszką procentów 122

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Jest czerwiec - jest sezon na truskawki, czyli na ulubione koktajle. Z tej okazji postanowiliśmy stworzyć

Związek na patelni
Penne z sosem pomidorowym 172

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 134

Dzisiaj pięknie prezentująca się przystawka, która na pewno zaskoczy gości Przygotowałam kwiaty z ciasta, nadziewane kulką ryżu z dodatkiem sosu sojowego i owiniętą plasterkami wędzonego łososia. Środek kwiatów posypałam rozgniecionym czerwonym pieprzem. Nie tylko ciekawie wyglądają, ale również są bardzo smaczne. W trakcie smażenia w głębokim tłuszczu, płatki pięknie się rozwijają, tworząc kwiat. Płatki są delikatne i kruche, dlatego należy

Oryginalny smak
Frytki z batatów i sos z awokado 140

Nie samym ciastem żyje człowiek. Od czasu do czasu trzeba przekąsić coś warzywnego i zdrowego. Mogą być frytki. I nie mowię tutaj o tłustym fastfoodzie z

dolcevitainmykitchen
Pieczone bakłażany z pomidorkami i mozzarellą 137

Elegancka przystawka z krążków bakłażana, pomidorków koktajlowych i mozzarelli. Prosta i szybka przekąska na ciepło, którą można podać na rukoli dodatkowo polaną oliwą czosnkową. Świetny pomysł także na kolację. Można przygotować je na kilka sposobów, np. na ostro z dodatkiem posiekanej chili, udekorować świeżą kolendrą lub bazylią, posypać tartym parmezanem, żółtym serem lub kozim. Będzie pysznie! Pieczone bakłażany z pomidorkami(...)Całość lekko skrapiam oliwą czosnkową. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 C, grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Tak przygotowane bakłażany piekę 15 minut. Podaję na ciepło na rukoli jako przystawkę lub przekąskę w ciągu dnia. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej pod beszamelem 174

Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej pod beszamelem to prosta i łatwa do przygotowania przystawka. W sezonie szparagowym obowiązkowo powinna znaleźć się w naszym menu! Inne pomysły na dania ze szparagami znajdziecie TUTAJ . Składniki /4 porcje/: 8 białych szparagów 8 zielonych szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej Beszamel: 20 g masła 15 g mąki pszennej 200 ml mleka sól szczypta białego pieprzu

Pasja Smaku
Odrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim 227

Odrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim Pull apart bread znamy najczęściej jako odrywany chlebek na drożdżach z ziołami. Na blogu był już przepis na słodką wersję

dolcevitainmykitchen
Tatar wołowy 129

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny(...)czterech porcji układamy część posiekanej cebuli, ogórka kiszonego oraz kaparów, dekorujemy świeżymi ziołami i od razu podajemy. Można także wymieszać wszystkie składniki od razu i podać już gotową przystawkę, bez konieczności osobnego rozkładania posiekanej cebuli, żółtka oraz ogórków. Przepis zaktualizowany maj 2019 Smacznego

Moja Książka Kucharska
Krucha tarta z rabarbarem 185

Ciasto z rabarbarem chodziło za mną już od paru tygodni. Rabarbaru w ogródku ani na lekarstwo, co przy takim zimnie nikogo nie dziwi. Nareszcie pojawił się

dolcevitainmykitchen
Szaszłyki z marynatą na ostro 178

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Związek na patelni