Składniki: (szklanka 250 ml) (porcja na 2,5 l ketchupu) Cukinia 1,5 kg młoda może być ze skórką, większe bez skóry i ziaren Cebula
Kulinarne przygodyZamknąć lato w słoiku, nie pozwolić mu uciec. Sprawić, żeby dłużej trwało, rozpieszczało zmysły, pachniało. Chociaż nie da się zamknąć na dłużej tych ciepłych cudownych wieczorów
FlymetothespoonCukinia to od pewnego czasu bardzo popularne warzywo. Można ją wykorzystywać do przygotowywania różnego rodzaju potraw. Najpopularniejsze to leczo z cukinii , cukinia faszerowana mięsem mielonym czy
Danka PichciRobicie przeciery z pomidorów? Ja robię co roku i chyba to wyniosłam z domu, ponieważ moja mama co sezon na pomidory przerabiała mnóstwo kilogramów, miała prostą
Pieprzyć z FantazjąSłodko kwaśna sałatka z lekko chrupiącymi warzywami,kolorowa,dzięki pomidorowemu posmakowi ,zupełnie inna.Idealna na zimę do mięsa czy kotleta,lub jako przekąska. Dla mnie bardzo ciekawa
Swojskie jedzonkoMus jabłkowy do słoików to pyszny, zdrowy i prosty w wykonaniu dodatek do ciast, deserów czy naleśników. Warto go przygotować, aby w chłodne jesiennie i zimowe
Smakowite DaniaOgórki w zalewie curry to kolejna moja propozycja na zamknięcie ogórków w słoikach. Idealny dodatek do obiadu, grilla, kanapek czy jako przekąska imprezowa. Przepis jest bardzo
Zrób to smacznieCzatnej brzoskwiniowy. Brzoskwiniowy sos czatnej z curry i imbirem. Przepis na brzoskwiniowy czatnej z cebulą, imbirem, czosnkiem i chili, z dodatkiem curry
Moja Książka KucharskaPozostawić smak lata można w słoiku, tym razem zamknęłam cukinię, paprykę i cebulę. Marynowana cukinia z papryką i cebulą to pyszny dodatek do obiadu czy kanapek
Pieprzyć z FantazjąJeden z moich ulubionych przepisów na marynowane podgrzybki,przepis bardzo prosty Składniki Podgrzybki Zalewa ½ szkl octu 10%1 ½ łyżki soli1 łyżeczka cukru CebulaMarchewka 5 Liści laurowych
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki: 1 główka kapusty ( ok. 1,5kg ) 2 kg ogórków gruntowych 4 czerwone papryki 1 kg marchewek 4 cebule Zalewa: 3/4 szklanki cukru 1/2
Qchnia po prostuOstatnio robię dużo różnych kiszonek, pikli, takich krótkich marynowanych warzyw, które można zjeść 1 czy 2 dni po zrobieniu. Dlatego gdy trafiłam na ten przepis postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka z cukinii do słoików na zimę jest pyszna, kolorowa i świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadu albo sałatka do grilla. Warzywa w słodko-kwaśnej
e-PrzepisyKulinarneCukinia to zdecydowanie jedno z moich ulubionych warzyw.Można wykorzystać ją na wiele sposobów.Zawsze sadzę ją w ogrodzie i mam jej sporo. Dziś przypomnę wam
Swojskie jedzonko