Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury Książka “ Smak dzikich roślin. Ponad 100 przepisów na
Tajemnice SmakuNutella ze śliwek Domowy krem czekoladowy ze śliwek i czekolady. Przepis na popularny krem znakomity do naleśników, kanapek, deserów i ciast. Domowa nutella ze śliwek zwana
Dieta moja pasjaSos Adżika jest doskonałym dodatkiem do zup, sosów, mięs, potraw z grilla, serów i właściwie z czym tylko Wam posmakuje. Pochodzi z rejonu Kaukazu, używają
Bułka z ChlebemChutney (czatni) to gęsty, cudowny sos serwowany jako dodatek do różnych dań. Jego korzenie pochodzą prosto z Indii, kraju orientalnych smaków i pięknych krajobrazów. Na przestrzeni
Wędrówki po kuchniJak zrobić dobry, domowy dżem z jabłek na zimę bez żelfixu? Ten prosty przepis zawiera tylko 4 składniki, a przygotujesz go w mniej niż godzinę! To
Kuchnia Na WypasieSkładniki: 6-7 czerwonych papryk 1 średni bakłażan 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Blachę
Qchnia po prostuJeśli uwielbiacie przyprawę curry, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne ogórki w zalewie curry. Świetnie się sprawdzą jako
magiczna kuchnia KasiPieczarki marynowane to doskonała przekąska , dodatek do sałatek lub obiadu . Bardzo lubię pieczarki, więc postanowiłam zrobić sobie sama kilka słoiczków, aby mieć zapasy. Wyszły przepyszne, małe
Zrób to smacznieUniwersalny sos paprykowy do słoików na zimę. Świetny do pieczonych mięs, wędlin, dip do fast foodów. Sprawdzi się jako baza do sosów na ciepło lub zupy
Andzia PichciK ompoty to chyba zapominany napój. Dla większości z nas to smak z dzieciństwa. Ja zapraszam Was do niezwykle aromatycznego i pysznego z użyciem przypraw
AZgotuj!Składniki : ok. 70 dag śliwek 30 dag jagód cukier żelujący 2:1- 500 g Przygotowanie : Odmierzone, umyte śliwki wypestkować, pokroić na ćwiartki Jagody umyć, osączyć na
Proste PotrawyGotowi na kolejną podróż kulinarną? Tym razem obieramy kierunek Bałkany! A dokładnie Serbię. Kuchnia serbska to bogactwo smaków i tradycji. Wywodzi się ze skromnej kuchni pasterskiej
Wędrówki po kuchniDżem cukiniowo-anansowy to idealne słodkie smarowidło do kanapek, naleśników, placków, grzanek.. Jest prosty w przygotowaniu, bez konieczności pasteryzacji. Połączenie cukinii i ananasa daje niebanalny
Zasmakuj KuchniTajski sos chili. Tajski słodko-pikantny sos chili Słodko-pikantny tajski sos z kawałkami papryczki chili, czosnku i limonką podkreśli smak i
Moja Książka KucharskaChociaż to jeszcze nie jesień, ale bociany już odleciały 😌 , a jej zapach unosi się w powietrzu 😏 Ale za to stragany uginają się
Kulinarne przemyslenia