Smak dzikich roślin – Patrycja Machałek 100Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury Książka “ Smak dzikich roślin. Ponad 100 przepisów na
Tajemnice Smaku
Nutella ze śliwek 132Nutella ze śliwek Domowy krem czekoladowy ze śliwek i czekolady. Przepis na popularny krem znakomity do naleśników, kanapek, deserów i ciast. Domowa nutella ze śliwek zwana
Dieta moja pasja
Sos paprykowo czosnkowy z jabłkami Adżika (Adżyka) do słoików 244Sos Adżika jest doskonałym dodatkiem do zup, sosów, mięs, potraw z grilla, serów i właściwie z czym tylko Wam posmakuje. Pochodzi z rejonu Kaukazu, używają
Bułka z Chlebem
Chutney z czerwonej cebuli i dzikich jeżyn 138Chutney (czatni) to gęsty, cudowny sos serwowany jako dodatek do różnych dań. Jego korzenie pochodzą prosto z Indii, kraju orientalnych smaków i pięknych krajobrazów. Na przestrzeni
Wędrówki po kuchni
Dżem z jabłek na zimę 130Jak zrobić dobry, domowy dżem z jabłek na zimę bez żelfixu? Ten prosty przepis zawiera tylko 4 składniki, a przygotujesz go w mniej niż godzinę! To
Kuchnia Na Wypasie
Ajvar z papryki i bakłażana 167Składniki: 6-7 czerwonych papryk 1 średni bakłażan 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Blachę
Qchnia po prostu
Ogórki w curry 157Jeśli uwielbiacie przyprawę curry, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne ogórki w zalewie curry. Świetnie się sprawdzą jako
magiczna kuchnia Kasi
PIECZARKI MARYNOWANE 115Pieczarki marynowane to doskonała przekąska , dodatek do sałatek lub obiadu . Bardzo lubię pieczarki, więc postanowiłam zrobić sobie sama kilka słoiczków, aby mieć zapasy. Wyszły przepyszne, małe
Zrób to smacznie
Sos paprykowy do słoików 143Uniwersalny sos paprykowy do słoików na zimę. Świetny do pieczonych mięs, wędlin, dip do fast foodów. Sprawdzi się jako baza do sosów na ciepło lub zupy
Andzia Pichci
Aromatyczny kompot z mirabelek 119K ompoty to chyba zapominany napój. Dla większości z nas to smak z dzieciństwa. Ja zapraszam Was do niezwykle aromatycznego i pysznego z użyciem przypraw
AZgotuj!
Dżem jagodowo-śliwkowy 123Składniki : ok. 70 dag śliwek 30 dag jagód cukier żelujący 2:1- 500 g Przygotowanie : Odmierzone, umyte śliwki wypestkować, pokroić na ćwiartki Jagody umyć, osączyć na
Proste Potrawy
Ajvar 124Gotowi na kolejną podróż kulinarną? Tym razem obieramy kierunek Bałkany! A dokładnie Serbię. Kuchnia serbska to bogactwo smaków i tradycji. Wywodzi się ze skromnej kuchni pasterskiej
Wędrówki po kuchni
Dżem cukiniowo-anansowy 102Dżem cukiniowo-anansowy to idealne słodkie smarowidło do kanapek, naleśników, placków, grzanek.. Jest prosty w przygotowaniu, bez konieczności pasteryzacji. Połączenie cukinii i ananasa daje niebanalny
Zasmakuj Kuchni
Tajski sos chili 108Tajski sos chili. Tajski słodko-pikantny sos chili Słodko-pikantny tajski sos z kawałkami papryczki chili, czosnku i limonką podkreśli smak i
Moja Książka Kucharska
Jesienne powidło 166Chociaż to jeszcze nie jesień, ale bociany już odleciały 😌 , a jej zapach unosi się w powietrzu 😏 Ale za to stragany uginają się
Kulinarne przemyslenia