Słodkości ciąg dalszy. Ostatnio przedstawiałem moją tartę ze śliwkami. Dziś prezentuję Wam placek z musem jabłkowym i cynamonem na kruchym cieście. Ciasto idealne na
kulinarnyJaPierogi ruskie, z serem, kapustą i grzybami, z zasmażką, a może polane śmietaną ? ... Tyle rodzajów farszów i sposobu ich podania, że można nabawić się o zawrót
kulinarnyJaCzęstym dodatkiem skrobiowym w menu obiadowym jest ziemniak. W moim dzisiejszym menu zagościło puree ziemniaczane. Porcja w garnku przerosła moje możliwości. Nie spisałem go na straty
kulinarnyJaPora osłodzić ten ponury klimat panujący wokół. Nic tak nie poprawia humoru jak odrobina słodkości. Dziś kremowy deser, który pobudzi Wasze kubki smakowy, a jednoczenie nie
kulinarnyJaDziś treściwa sałatka z panierowanym serem camembert i smażoną szynką szwarcwaldzką w miodowo-balsamicznym vinaigrette. Smacznego :)Czas przygotowania: 20 minPorcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: ok 8
kulinarnyJaWszystkie kulinarne blogi ogarnął szał na świąteczne potrawy i wypieki. A na moim cisza :) Dlatego dziś nie piernik, śledzik, ani sernik. Ale za to smaczna i
kulinarnyJaLekka, niedzielna, kolacyjna sałatka ... Z szynką parmeńską, awokado i mozzarellą. A wszystko skropione oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Do tego chrupiące pieczywo... mniam
kulinarnyJaDzisiejsza słoneczna pogoda zainspirowała mnie śródziemnomorskim zapachem i smakiem. W okresie wakacyjnym przygotowywałem grecką musakę. A dzisiejsze promienie słoneczne zachęciły mnie do zaserwowania dania, które chodź
kulinarnyJaCzas przygotowania: 30 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 12,00 złSKŁADNIKI:1 świeży pstrąg1/2 średniej cukinii1/2 cytrynynatka pietruszkikoperekprzyprawa do ryboliwa z oliwekpapryka czerwona w proszkusól, pieprzPRZYGOTOWANIE
kulinarnyJaDziś w mojej kuchni zapachniało orientem. Królowały aromaty sosu sojowego, pasty krewetkowej i sezamu. Na bazie tego powstał pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu makaron ryżowy
kulinarnyJaZa co uwielbiam włoską kuchnię? Za jej prostotę i świeże składniki. Dzisiejszym daniem jest makaron typu gramigna z białą kiełbasą w kremowym sosie. Danie jest pyszne
kulinarnyJaPo raz kolejny podkreślę, że kuchnia włoska rozczula moje kubki smakowe. Często przygotowuję dania gdzie podstawą są włoskie makarony. Komponując kolejny sos do makarony staram się
kulinarnyJaKwiecień przywitał nas piękną, słoneczną pogodą. Oby takie dni zagościły już na stałe. Dzisiejsze bezchmurne niebo zachęciło mnie do przygotowania lekkiego, wiosennego obiadu. Przygotowałem kotlety z
kulinarnyJaDziś chciałbym zachęcić Was do przygotowania zdrowego i odżywczego koktajlu owocowego. Połączenie melona i kiwi to idealna porcja witamin na dzień dobry. Ten wiosenny zastrzyk ze
kulinarnyJa