Nadchodzi Świąteczny Czas, czas który wielu z nas chciałoby zatrzymać na długo. Ja zawsze pielęgnuję te chwile, chcę, żeby moje dzieci zapamiętały, że to
Kuchnia BeatyBywa, że trzeba przygotować obiad już dzień wcześniej, wtedy musimy znaleźć coś co będzie równie dobre następnego dnia. Proponuję JABMOLAYA . JAMBOLAYA SKŁADNIKI: 50 dag. parówek cienkich
Kuchnia BeatyKalafior w tym czasie jest wyjątkowo tani, więc czas pomyśleć, aby zatrzymać jego smak na zimę. Proponuję KALAFIOR W ZALEWIE w słoikach. SKŁADNIKI: kalafior sól cukier
Kuchnia BeatyDziś proponuję KREM Z BROKUŁÓW smaczna i pożywna zupa, którą można podawać np. z
Kuchnia Beaty"ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ" lub jak kto woli ŚLEDZIOWA SAŁATKA WARSTWOWA. SKŁADNIKI: 4 matiasy 4 średnie ziemniaki 4 marchewki + 2 pietruszki 4 jajka 2 cebule
Kuchnia BeatyNa andrzejkowy wieczór SAŁATKA Z KURCZAKIEM WĘDZONYM na słodko! Palce lizać... SKŁADNIKI: wędzona pierś z kurczaka podwójna słoik selera konserwowego puszka ananasa w kawałkach 4 jajka
Kuchnia BeatyTo kolejna potrawa wigilijna, która jest tradycją w naszym domu, wszyscy bardzo ją lubimy RYBY W ZALEWIE POMIDOROWEJ . SKŁADNIKI: 1kg. filetów z mintaju lub z
Kuchnia BeatyKAPUSTA Z GRZYBAMI świetny dodatek do wigilijnych dań. Jedna z dwunastu wigilijnych potraw na naszym stole. SKŁADNIKI: 1/2 kg. kapusty kiszonej garść suszonych grzybów
Kuchnia BeatyKolejna wigilijna potrawa na moim stole to ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI . SKŁADNIKI: 1 kostka masła 1 średnia kapusta biała 10 dag. grzybów leśnych suszonych łazanki
Kuchnia BeatyW poszukiwaniu nowości na wigilijny stół natknęłam się dziś na Smaker.pl na SAŁATKĘ ŚLEDZIOWĄ Z GRZYBAMI , wygląda smakowicie i myślę że tak właśnie będzie smakować
Kuchnia BeatyGotowanie na Wigilię rozpoczęte- dziś USZKA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI . Do tej pory korzystałam z gotowych uszek, ale zdecydowałam, że W tym roku będą własne. Troszkę
Kuchnia BeatyChciałabym Was zachęcić do zrobienia BITEK WIEPRZOWYCH W SOSIE GRZYBOWYM. Wybornie smakują z kaszą jęczmienną i modrą kapustą. SKŁADNIKI: około 0.80 kg. polędwiczek(może być szynka
Kuchnia BeatyProste potrawy potrafią zachwycić, dziś eksperymentowałam ze śledziami. Smak korniszonów i czosnku, delikatnej szalotki i czerwonej cebuli w połączeniu z kawałkami śledzi zadowoli każdego miłośnika intensywnych
Kuchnia BeatyKOTLETY MIELONE to popularne i chętnie serwowane danie kuchni polskiej .Ja oprócz tradycyjnych przypraw dodaję: paprykę, oregano i odrobinę vegety. Można dodać również bazylię
Kuchnia Beaty