Gołąbki z kapusty włoskiej, a w nich farsz z dodatkiem wołowiny, warzyw i grzybów leśnych. Smaczne, rozpływające się w ustach i aromatyczne. Przepyszne z sosem grzybowym
https:KKuchniaMniamPuszyste, w paski, mięciutkie ciasto, klasyka mojego dzieciństwa, tego wypieku nie trzeba chyba przedstawiać J Zapomniane na wiele lat, przynajmniej u mnie, jest
Wanilia i KardamonCzasami mam dylemat, jakie danie przygotować by zrobiło wrażenie na gościach? Liczy się pomysł, odrobina kreatywności i pyszne zdrowe składniki :) Jednym z nich jest boczek Duda
Kulinarne pyszności MolkiKto się ze mną zgadza, że im więcej nadzienia tym lepiej? Dżemu w pączkach, farszu w uszkach i maku w makowcu! Ta tarta makowa zdecydowanie należy
CiastkozercyŻadne inne ciasto nie pachnie świętami tak, jak piernik. Pełen cynamonu, kardamonu, imbiru, anyżu i goździków… Tym razem mam dla Was przepis na szybki i
Ola la LCHFTradycyjny bigos domowy przygotowywany przez moją mamę jest dla mnie najbardziej tradycyjny i nie wyobrażam sobie innego lepszego – tak zepewne powie każdy, kto uwielbia bigos ze
Magiczny GarnekZnacie popularne ciastka lumarki? Jeśli tak, to koniecznie musicie spróbować tego ciasta! Jeśli nie wiecie o jakie ciastka chodzi to nie szkodzi, to ciacho jest przepyszne
Kuchnia od dwojgaWitam Kochani Mikołajki już za kilka dni dlatego przychodzę do Was z przepisem na niezawodne i szybkie w wykonaniu babeczki udekorowane jak czapka Mikołaja .Idealny pomysł
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJak wiadomo, w święta Bożego Narodzenia króluje domowej roboty piernik o aromatycznym korzennym smaku. Zapach przypraw korzennych wypełnia cały dom sprawiając, że święta stają się jeszcze
PysiaGotuje.plMałżon ogląda najnowszy numer KUCHNI, który sam osobiście mi zanabył. Ogląda i ogląda, stwierdza, że nic w nim nie ma, po czym nagle doznaje olśnienia i
Dzieje kuchennej WiewióryOrzeźwiające, piaskowe, mega cytrynowe , puszyste, jedno z moich ulubionych ciast pieczonych bez okazji, pasuje zarówno na wielką imprezę jak i do kawy z przyjaciółmi. Jednym słowem
Wanilia i KardamonListopad i grudzień to czas gdy wkraczam do kuchni z potrojoną mocą by stanąć do walki z szafkami. Wyjmuję, myję, wycieram, przekładam, układam, i zawsze, co
Dzieje kuchennej WiewióryOstatnio mam fazę na ciasto drożdżowe, co tydzień coś innego robię. Dziś zapraszam na pyszne ślimaczki z serem, które będą smakowały dzieciom, dorosłym. Są przepyszne, idealne
Kulinarne pyszności MolkiCo mogę o tym serniku powiedzieć ? Smaczny! O lekko mandarynkowej nucie przełamanej gorzkim kakao, kruchy słodki spód i pomarańczowa polewa dopełniają całości. Klasyka z nowoczesnym twistem
Wanilia i KardamonPolecam taki schab, jest delikatny i pyszny. Można go przygotować wcześniej i będzie sobie czekał w lodówce na gości. Przygotowanie marynaty do schabu – wszystkie składniki wrzucić
Kuchnia Pokoleń