przepisy na wielkanoc - 11014 przepisów (strona:600/735)

Babeczki waniliowe 229

Uwielbiam babeczki i wanilie. Więc waniliowe babeczki to mój faworyt. Piekę je na różne okazje. Spotkania z przyjaciółmi, rodziną lub od tak o! Ostatnio pojawiły się

Czarnawisienka
Lekki sernik kawowy z borówkami 300

Długa przerwa. Od dziś wakacje. Więcej przepisów.Ciasto leciutkie, mokre, smaczne. Zniknęło w oka mgnieniu. Wyszło niziutkie.. wina piekarnika.Składniki:500 g + do dekoracji, 

Czarnawisienka
Kwadratowe jajka – Prima Aprilis. 213

Oczywiście nie ma Luxkury, znoszącej kwadratowe jajka.  Sześcienne jajka możemy sami zrobić w prosty sposób. Potrzebne do tego są małe puszeczki, do których ostrożnie wlewamy

Kulinarny karnet Christophera
Zupa z zajączkiem. 221

Soup with bunny. Lekka zupka z akcentem wielkanocnym dla tych ,którzy stronią od żurku ,a w szczególności dla dzieci.4 ziemniaki1 szklanka mrożonej włoszczyzny lub świeża1 puszka

Kulinarny karnet Christophera
Kwitnące jajeczka. 172

Flowering egg. Składniki. 1 jajko 5 patyczków Wykonanie. Jajko ugotować ,trochę ostudzić i obrać. Wokół jajka ułożyć w równych odstępach 5 patyczków i lekko je wcisnąć

Kulinarny karnet Christophera
Wykwintne jajeczka na deser – akcentów wielkanocnych c.d. 211

Exquisite eggs for dessert. Przygotować skorupki jajek z dużym otworem. Wycinamy delikatnie nożyczkami. Skorupki sparzyć wrzątkiem  i wysuszyć.Jajeczka na deser wypełnimy musem cytrynowym i

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne kokoszki i ptaszek. 195

Easter cocks and bird. Składniki. 15 dag maki pszennej 80g masła 1/4 szkl. cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia wanilia 2 żółtka Wykonanie. Mąkę z

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto drożdżowe z masą sernikową. 279

Składniki. Ciasto. 450g mąki 30g drożdży 100g cukru 200ml letniego mleka 100g masła 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka startej skórki z cytryny Na wierzch

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne mazurki. 215

Mazurek z marcepanem. Składniki. Spód. 300g mąki 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Wierzch. 150g dżemu morelowego 150g masy marcepanowej

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem. 227

Avocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocna galaretka z kurczaka. 304

Easter jelly with chicken. Składniki. 4 szt. udziec z kurczaka 2 liść laurowy 5 szt. ziele angielskie 2 marchewki 20 dag groszek zielony  2 kostki

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocna babka z zajączkiem. 988

Easter bunny cake. Składniki. Ciasto ciemne jak na "murzynek". 2 szkl. cukru 3 łyżki kakao 250g tłuszczu-margaryna 0,5 szkl. wody 4 jajka 2 szkl

Kulinarny karnet Christophera
Baba puchowa przekładana konfiturą pomarańczową. 192

Baba puchowa obok muślinowej, zwanej też petynetową należy do najsłynniejszych bab staropolskich. Swoją wykwintność zawdzięcza niezwykłej delikatność .Staropolski przepis urozmaiciłem dodatkiem mojej pomarańczowej konfitury. Z braku

Kulinarny karnet Christophera
Placek z daktylami i mleczną polewą. 176

A cake with dates and milk glaze. Składniki. Ciasto-spód. 6 białek 5 łyżek cukru  5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła

Kulinarny karnet Christophera
Szynka peklowana z szynkowara 425

Szynkowar nadal w użytku. Szynka wieprzowa z "kulki" peklowana kilka dni w zalewie i gotowana w szynkowarze. Jest pyszna, krucha o delikatnym smaku i aromacie. Składniki

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania