Dietetyczna przystawka z jajkami w sosie czosnkowo-miętowym w roli głównej 340Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki
Eat me! Fit me!
Bananowy song 299Kiedy zobaczyłam to ciasto od razu mi się spodobało i po raz pierwszy zrobiłam je na ubiegłoroczne Święta Wielkanocne. O takim pięknym zielonym kolorze,bardzo orzeźwiające
Kolorowa kuchnia Elki
Wegański mazurek jaglany 221Nie jestem weganką. Nie jestem też wegetarianką. Jestem statystycznym mięsożercą. Zafascynowałam się jednak kuchnią wegańską i staram się rodzinie udowodnić, że wegańskie nie znaczy
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jajka faszerowane rzodkiewką 190Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka drożdżowa z rodzynkami 226Uwielbiamy babki drożdżowe. Przede wszystkim dlatego, że można je robić bez dodatku mleka czy białek jaja. Ta babka właśnie taka jest - idealna dla alergików, bez mleka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka majonezowa 206Prosta, szybka i bardzo mięciutka babka. Rozpływająca się w ustach, lekko wilgotna. Z dodatkiem majonezu, który nie ma wpływu na smak, ale ma wpływ na
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jajka faszerowane sardynkami 176Pyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieczeń z indyka z suszoną żurawiną 226Pyszna domowa wędlinka z indyka na kanapki. Mięsną masę wzbogaciłam słodko-kwaśną żurawiną, która fajnie smakowo skomponowała się z majerankiem. Prosta w przygotowaniu, dobra na codzienne
Monia miesza i gotuje
Babka migdałowo-czekoladowa 157Babki, babeczki mam dla Was świetną babę ;) Szybciutko się z nią uporaliśmy , bo wyglądała mega apetycznie i pachniała , ach jak ona pachniała :) Sama poezja :) Poczujcie się
Różne smaki w kuchni
Tradycyjna babka z lukrem 203Dalszy ciąg przepisów na babki :) . Tym razem czas na babkę drożdżową. Ciasto drożdżowe przeważnie pięknie wyrasta i według mnie jest łatwiejsze do pracy i w pieczeniu
Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 184Do przygotowywania i jedzenia serników nie trzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto
Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 173Do przygotowywania i jedzenia serników nie trzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto
Różne smaki w kuchni
Pyszny mazurek kawowy z marmoladą 184Polecam Wam wszystkim ten oto mazurek. Smak ciasta kruchego - niesamowity, smak nadzienia- niebiański. Nadzienie zrobiłam na bazie mleka w proszku. Dodałam odrobinę kawy rozpuszczalnej i efekt
Różne smaki w kuchni
Muffinki z masą adwokatową 195Zbliżają się Święta Wielkiej Nocy. Mi ten czas kojarzy się z zadumą oraz ze szczególnymi wypiekami. Mazurki, serniki i baby to podstawa naszych Świąt. Jak wiecie
Ania i Marcin gotują
Drożdżowe jajka wielkanocne – wytrawne 190Zapiekane drożdżowe pisanki z kawałkami kiełbasy i jajkiem. Gotowe śniadanie na talerzu, bo przecież plecionka to świetna bułeczka do zjedzenia. Składniki: (3 porcje) 660g mąki pszennej
Gotowanie i blogowanie