Będzie pyszne ciasto na świąteczny stół, idealne, lekkie z czekoladą. Takie jak wszyscy uwielbiają, można je upiec w kształcie baby i będzie jeszcze piękniej. Ciasto jest
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 150 ml jogurtu 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki kawy, może być sypana 2 łyżki kakao 1 szklanka mąki 1
czarrna od kuchniPrzepis na śledzie…Jedni piszą, że święta bez wielkanocnej babki to nie święta, a ja muszę koniecznie mieć śledzie. Zawsze przygotowuję kilka rodzajów śledzi. W
codojedzeniaZupa chrzanowa kojarzona jest ze Świętami Wielkanocnymi, wtedy przeważnie jest gotowana. Bardzo smaczna i aromatyczna o zapachu tartego chrzanu.
Kulinarne Fantazje MarioliTo właśnie ten las, to piękne miejsce, gdzie co roku zbieramy czosnek niedźwiedzi. Na zdjęciu uchwyciłam moją mamę z wnuczkiem 🙂
Wędrówki po kuchniW zeszłym roku przyjaciele z Włoch podzielili się przepisem na migdałową babkę wielkanocną-Ciambella. W tym roku postanowiłam upiec jej siostrzaną wersje, limonkowo
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPrawdziwy domowy żurek, najlepiej podany w chlebie, jest smakiem świąt wielkanocnych. Mocno rozgrzewający, kwaśny, aromatyczny, przygotowany na bazie domowego zakwasu. Żurek w chlebie wygląda bardzo atrakcyjnie
Podróż w kulinariaDużo ostatnio mięsa na blogu. I jak zwykle jednak warzywa przeważają w naszej diecie, to jednak okres świąteczny jest zwykle bardziej tradycyjny i co za tym
Cooking for EmilyOstatnio coraz częściej sięgamy po zdrowe sałaty. Takie bez dodatku majonezu, lekkie. I tym razem postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na taką zieloną sałatę z
Magiczne Życie MartyChleb żytni wypiekamy od dwóch lat sami. Kochamy ryby. Awokado i jajka też należą do naszej diety. Na Święta Wielkanocne przygotowałam przepyszne tartinki ze śledziem, pastą
AZgotuj!Smaki wielkanocnych dań przemycone w lekkiej, chrupiącej sałatce, a wszystko w orzeźwiającym jogurtowo-chrzanowym sosie. Sałatka, która zachwyca swym wyglądem, prostotą i szybkością w przygotowaniu. Jest
Eat me! Fit me!Jajko to symbol nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Znajdziemy go w koszyczku ale i pod wieloma postaciami na stole świątecznym, w tym faszerowane różnymi specjałami. Znacie już te
Ola la LCHFSzprotki to takie nasze swojskie anchois – tłuste, bardzo mocne i w smaku, i w zapachu. To chyba najbardziej charakterystyczna i najbardziej wyrazista wędzona ryba. Niewiele znam
Karo in the KitchenZielenina do obiadu, do kolacji, a często jako samodzielny lunch. Uwielbiam ją w każdej postaci. Moja rodzina wie, że dzień bez zieleniny dniem straconym. Mam kilka
Przysmaki KarolkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 4 białe kiełbasy parzone, 6 ziemniaków średniej wielkości, 2
JejKuchnia