przepisy na święta - 11461 przepisów (strona:212/765)

Mocno śliwkowy piernik z kaszy jaglanej 193

Ciężki, wilgotny, czekoladowy piernik z kaszy jaglanej. Nie zawiera cukru. Można się nim bezkarnie objadać nie tylko w święta 🙂 Moje dzieci bardzo lubią pierniki i pierniczki. Ten piernik z jaglanki spotkał się ze szczególnym zachwytem: korzenny i wilgotny, przepełniony suszonymi śliwkami i przełożony powidłem w smaku niczym nie ustępuje klasycznym piernikom. Coś czuję, że […] Artykuł Mocno śliwkowy

Wiszniówka
Nalewka truskawkowa z wanilią 147

zaglądania tam co jakiś czas. Warto latem zrobić trochę szlachetnego trunku, by móc się nim cieszyć jesienią i zimą. Poza tym to może być też doskonałym prezentem na święta czy jakiekolwiek inne okazje. Obdarowana czymś takim osoba z całą pewnością będzie was długo i miło wspominała.       Zanim przejdziecie do dalszej części polecamy zapoznać się

Marder&Marder Manufacture
CZEREŚNIE – SŁODKI KĘS PRZYJEMNOŚCI 210

Jednocześnie chcemy, żeby były święta i czereśnie…”. Ten cytat z... Artykuł CZEREŚNIE – SŁODKI KĘS PRZYJEMNOŚCI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
BARSZCZ WIGILIJNY Z PIECZONYCH BURACZKÓW I JABŁEK 190

przez noc barszcz zawsze wychodzi aromatyczny i mocno rubinowy w kolorze. Jest bardziej słodki i delikatniejszy od tradycyjnego barszczu z gotowanych buraków. Taki barszcz smakuje nie tylko od święta. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad, a podany z krokietami, będzie idealną przekąską na każdej imprezie. Poza Wigilią polecam ugotować go na wywarze z kurczaka zagrodowego lub kaczki, dzięki

cool and minty
ŁOSOŚ PIECZONY Z POMIDORKAMI I JARMUŻEM 121

czosnku, kolendry, gorczycy i suszonych płatków chili. Z pierzynką z jarmużu i suszonych pomidorów oraz słodkimi pomidorkami cherry. Koniecznie skropiony sokiem z cytryny. Bardzo dobre danie na imprezy, święta, czy spotkania z przyjaciółmi, gdzie jednorazowo i bez zbędnego bałaganu, trzeba przygotować kilka porcji. SKŁADNIKI / 4 porcje 700 g filetu z łososia bez skóry 100 ml soku pomarańczowego PASTA

cool and minty
DROŻDŻOWA CHOINKA Z MAKIEM 145

Ciasto drożdżowe, przekładane makiem w kształcie choinki. Delikatne i smaczne jak drożdżówka. Polecam na Święta Bożego Narodzenia.                                                                         SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej

Kulinarne Fantazje Marioli
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z MAKIEM I SEREM 132

makiem i serem na cieście drożdżowym, pyszne od razu po upieczeniu, jeszcze ciepłe jak i następnego dnia. Z podanej porcji wychodzą dwie blaszki, polecam je również na Święta Bożego Narodzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
KARP ZAPIEKANY Z KASZĄ I BAKALIAMI 102

Karp zapiekany z kaszą i bakaliami to świetny przepis na Wigilię  i święta Bożego Narodzenia. Filety układamy na blaszce do pieczenia, posypujemy pyszną kaszą z bakaliami i zapiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKOWO - CZEKOLADOWE CIASTO Z MASĄ SEROWĄ 148

Pyszne i efektowne ciasto, typu babkowego o różnym smaku. Przełożone masą serowo - budyniową, polane czekoladą i posypane posypkami. Idealne na przyjęcia i święta.                                                                  SKŁADNIKI

Kulinarne Fantazje Marioli
PASZTET MARCHEWKOWO - JAJECZNY 111

Pasztet z marchewki przeważnie przygotowuję na Święta Wielkanocne, jest delikatny, warzywny i lekko słodkawy. Z jajkiem w środku smakuje rewelacyjnie a podany do pieczywa z sosem chrzanowym jest bardzo pyszny. Mój mąż jest jego zwolennikiem, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
ŻUREK W CHLEBIE 147

Święta tuż tuż, więc warto przygotować żurek na białej kiełbasie z jajkami w pysznym chlebku. Chlebki pieczemy dzień wcześniej, przed podaniem należy wydrążyć środek i nalać gorącą zupę. Efekt rewelacyjny, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
PASCHA CZEKOLADOWA 134

Pascha to pyszny deser,  który jest przygotowywany na Święta Wielkanocne. Pascha to raczej rodzaj sernika na zimno, do którego dodajemy czekoladę, bakalie i orzechy. Można ją przygotować również o smaku kawowym, waniliowym lub innym. Wszystko zależy od tego jaką lubimy najbardziej. Ja przygotowałam czekoladową, mega pyszną

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO KOSTKA ALPEJSKA 155

Delikatne, słodkie i czekoladowe ciasto, o posmaku adwokatu i orzechów. Bardzo smaczne, idealne na niedzielę, przyjęcia lub święta. Bardzo ładnie się kroi i  efektownie wygląda. Jeżeli nie chcemy aby ciasto było bardzo słodkie dodajemy do masy mniej bezy, ja użyłam tylko 70 g i wyszło idealne

Kulinarne Fantazje Marioli
Mini galette z truskawkami 152

wszystko przede mną :) A z cyklu wypada - nie wypada, wypada na pewno upiec dobre ciastko z okazji urodzin. Ale nie upiekłam... temperatury mnie przerosły i z okazji własnego święta zjadłam truskawki pogniecione widelcem. Ale ten wypiek powtórzę kiedyś z przyjemnością i pewnie z innymi owocami. Jeśli tylko nie obawiacie się odpalić piekarnika, to zachęcam! Dodatek mąki ryżowej sprawia

bistro mama
Terrina z łososia w maku 159

tworzy na niej delikatnie chrupiącą skórkę dodając nie tylko ciekawą strukturę, ale też wprowadzając nowy smak. Terrina z łososia w maku to potrawa godna polecenia - na przyjęcia, święta… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Inspiracją był dla mnie przepis Anity znajdujący się na blogu Od A do Z gotuj! Wydrukuj przepis The post Terrina

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania