Sernik bez dodatku mąki,cukru i masła. Prosty i szybki w wykonaniu.Inspiracja od E. Wachowicz.Przepis jest na dużą blachę.- 1,5 kilo zmielonego twarogu- 600 g
Pasje JolkiSą to ciastka "mniejsze zło" bo nie zawierają cukru tylko naturalny miód. Idealne na jesienny podwieczorek bo zawierają ziarna słonecznika, orzechy włoskie, morele itd...pełny skład
Bon Appetit MałgorzatyJuż robiłam kiedyś podobne ciastka, tym razem zrobiłam z tureckimi daktylami. Są to ciastka " mniejsze zło" ponieważ nie zawierają cukru, mąki
Bon Appetit MałgorzatyMoje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Udało się za pierwszym razem :D Robi się
Bon Appetit MałgorzatyBlok czekoladowy, inaczej nazywany "salcesonem", ponoć to hit z czasów PRL-u. Zapewne dlatego, że otrzymywano mleko w proszku dla dzieci, a o zwykłą tabliczkę czekolady
Bon Appetit MałgorzatyDzisiaj coś dla miłośników domowych słodyczy typu blok czekoladowy, ale o smaku kawowym. Przepis mam od cioci.Składniki:1 kostka masła1/2 szklanki wody2 szklanki cukru3 łyżki
Kuchnia domowa AniChlebek bananowy to pomysł na banany, które zalegają :) Nie potrzeba miksera, robi się błyskawicznie i jest pyszny :) Przepis zaczerpnęłam z Przyślij przepis, nr 1/2014 (74).
Kuchnia domowa AniTo jedne z moich ulubionych wafli, które moja mama robi od zawsze!Składniki:1 opakowanie wafli1 kostka margaryny1 szklanka cukru1 szklanka śmietany2 dowolne galaretkiSposób wykonania:1
Kuchnia domowa AniWafle to szybka słodka przekąska. Jest już kilka propozycji na blogu. Tym razem zapraszam na wersję kajmakową z powidłem.Składniki:1 opakowanie wafli1/2 puszki masy kajmakowej1/2
Kuchnia domowa AniBezglutenowe babeczki piernikowe są modyfikacją naszych ulubionych muffinek z batata. Aby były bardziej piernikowo-świąteczne dodałyśmy do nich przyprawy korzenne i karob. Dzieci chciały koniecznie
głodny alergikNawet nie wiem jak mam nazwać ten wypiek...Najbardziej pasuje mi tu blok bakaliowy i niech tak zostanie :)Jest to najprostszy i najbardziej bogaty oraz maksymalnie
Kraina Miodem PłynącaKremowy, zwarty, a równocześnie lekki i puszysty, nie za słodki, idealny… :)Jeżeli chcecie, to można zrobić ten sernik na spodzie biszkoptowym czy z ciastek, ja pominęłam
Kraina Miodem PłynącaPo Jesiennym Risotto zapraszam tym razem do wypróbowania dyni w wersji słodkiej- w postaci krajanki bez pieczenia.Masa dyniowa nie będzie dla Was zaskoczeniem, bo to
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 100 g mieszanki keksowej (u mnie z Lidla - Belbake ) 100 g rodzynek 75 g śliwki suszonej garść żurawiny suszonej 100 ml wódki 1 łyżeczka zapachu
kulinarnyswiatdomi