Składniki: 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża 2 czubate łyżeczki soli 5 dag świeżych drożdży 700 ml wody pestki dynie do posypania Drożdże rozpuszczamy w
Kocham CzekoladęGdybym napisała, że zrobiłam tą sałatkę podczas sprzątania lodówki, skłamałabym i nie. Owszem w lodówce leżało kawałek fety i trochę świeżego szpinaku, pomidory, ogórki i takie
Blondynka GotujeJeszcze co prawda nie ma pełnego sezonu na truskawki, ale powoli zaczynają się już pojawiać na półkach sklepowych czy straganach. Ja jestem niecierpliwa, więc desery
Czerwona PorzeczkaDawno mnie tu nie było, mam nadzieję, że teraz już nic nie stanie mi na przeszkodzie, by gotować i pisać regularnie :) Dzisiaj proponuję pyszne
Czerwona PorzeczkaSzparagowy sezon w pełni - dzisiaj proponuję szybką, niskokaloryczną przekąskę - zielone szparagi z parmezanem:) Pamię tajcie - 100g szparagów to tylko 18 kcal! SKŁADNIKI ( 4 po rcje - 280
Moje Kuchenne Rewelacjehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). O mące kokosowej już troszkę wspominałam... Jest ona idealnym rozwiązaniem dla diabetyków (35 IG), alergików i osób będących
Di gotujePrzepis na Pysznego Kurczaka z Makaronem w sosie Kokosowo - Żurawinowym. Szybki pomysł na pyszny Obiad. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -KOKOSOWY KURCZAK- ✔ 500 g PIERSI
Sylwetka Od KuchniŁosoś w sosie sojowym z sezamem Łosoś w sosie sojowym to kolejne azjatyckie danie, które szczególnie przypadło mi do gustu. Sos sojowy, to jest mój taki
Calzonella.comWeekendowy poranek należy zacząć od celebracji śniadania i to nie byle jakiego! Ja postawiłam na omleta na bogato. Zrobiłam lekki przegląd lodówki i postanowiłam wykorzystać wiosennie
Fabryka pomysłówBardzo lubię wszelkie płatki, owsianki, jaglanki itp. , ale granolę jakoś nie szczególnie często robię. Jednak ostatnio postanowiłam zrobić i to wcale nie w celach śniadaniowych, ale
Czary - gary w kuchniPierwszy raz robiłam chłodnik. I bardzo mi smakuje ;) ale ja to w ogóle "nabiałowa" się zrobiłam :) w tej wersji bardzo też przypadł do gustu mojej 2
Kolorowy PrzepisownikPrzyznam się szczerze, że to pierwsze risotto jakie jadłam i pierwsze jakie zrobiłam, ale na pewno nie ostatnie. Ryż w takim wykonaniu zachwycił mnie smakiem i
Cynamonowe szczęściePyszne pierogi z nietypowym farszem - wiosenne kolory i smaki! Po raz pierwszy zrobiłam ciasto na maślance i z jajkiem (bo zawsze robiłam parzone wodą). Podobno na
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 1 szklanka mleka spożywczego 2% 1/2 szklanki kaszy jaglanej 5-6 daktyli 2,5 łyżki kakao 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Kaszę przelać wrzątkiem, a
Prosto i Smacznie z AnetąLubisz owsiankę na śniadanie? Ja bardzo i powiem szczerzę, ze za każdym razem smakuje inaczej. Dziś jemy ją na słodko bo z karmelizowanymi jabłkami, do tego
Niezły Młynek