1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, kostka margaryny, 2 jajka, 1 szklanka cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 puszka gotowej masy makowej, garść rodzynek
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 40 dkg mąki 30 dkg cukru 10 dkg całych orzechów laskowych 100 ml mleka 20 dkg masła 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100
Z Kuchni Do KuchniZrobimy ciasto na imieniny. Zawsze wyjdzie i jest bardzo dobre. Na biszkopt kakaowy, będą nam potrzebne składniki- 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżki
Z Kuchni Do KuchniZróbmy coś na ząb co pocieszy ,nie tylko żołądek...ale i nasze oczy i doda trochę optymizmu na talerzu. Składniki: zmieniaczki marchewka świeża bazylia czarne oliwki
Z Kuchni Do KuchniZa godzinkę ma wpaść głodny gość ! Panika? Absolutnie. Bedą nam potrzebne- pieczarki kiełbaska bądz boczek, ja miałam to i to fusilli MALMA bo się nie rozpadają
Z Kuchni Do KuchniKochani zapraszam Was do lektury wypełnionej słodyczą! Na bajkę o wyjątkowych cukierkach, o wspaniałych wyrobach lubelskiej firmy, która od ponad 60 lat, łaskocze podniebienia tak dzieci
Z Kuchni Do KuchniDziś miałam w domu niełatwy orzech do zgryzienia...! Mamoooo, mamo ! Ja chcę jajko !!!! Na co druga córeczka... Mamo a ja chcę makaron ! Delikatna kłótnia. Nie mogłam
Z Kuchni Do KuchniOto kolejny rodzaj cukierków, które dostałam do testów od Fabryki Cukierków Pszczółka. Dzięki nim , poznałam prawdziwe znaczenie powiedzenia „niebo w gębie”. Słodycze są firmowane hasłem „Wyprodukowane
Z Kuchni Do KuchniZostawiłam Wam na ...deser...!!! opowieść o Coffee Amo. Cukierkach nadziewanych w czekoladzie. To prawdziwy hit Fabryki Cukierków Pszczółka. Te pyszności zadebiutowały w roku 2013 i
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj pojedziemy niedaleko...na podkarpacie. Krążąc po okolicach można zauważyć piękne pola rzepakowe, żółciutkie jak słońce, złote, pełne radości i energii...Dlatego też zrobimy coś po
Z Kuchni Do KuchniDziś podzielę się z Wami dobrze dokonanym zakupem! zakupem , który był poza granicami Polski, zakupem dość często ze mną podróżującym. Stąd też tytul mojego posta
Z Kuchni Do KuchniOtwieram lodówkę...patrzę i patrzę...i WRACA MI PAMIĘĆ...!!! I znów się przenosimy na Sycylię. Pod Syrakuzy.Teściu będzie grał pierwsze skrzypce. Jak wiadomo, a
Z Kuchni Do Kuchni13 maja 2014 to pierwszy dzień , w którym zaczęłam przygodę z Get Slim DayTime w saszetkach. Pierwszą porcję wzięłam o godzinie 11.00 , a drugą o 15.00
Z Kuchni Do KuchniClafoutis (wym. klafuti) to delikatne, podobne do puddingu ciasto popularne we Francji. Taki troszkę grubszy pieczony naleśnik z nadzieniem. Ma wiele zalet: doskonale smakuje, zawsze
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 3 szklanki* przesianej mąki tortowej 1 i ¼ szklanki cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 3 duże jajka 2/3 szklanki oleju
Z Kuchni Do Kuchni