grzałkami, wszystkie ciasta i inne pieczone potrawy właśnie są z prodiża, prodiż spisywał się dobrze ale ograniczał mnie wielkością i kształtem form czy foremek - np. muffinki, babeczki itp. czy pizze piekłam na 2-3 razy....trzeba było sobie jakoś radzić ale od dzisiaj to mam już tylko komfortowe i przyjemne warunki pieczenia, właśnie piekarnik przeszedł bojowy chrzest z ciastem pomarańczowym
W Mojej Kuchni Lubięmodyfikacji widać na zdjęciu a przepis poniżej. Składniki : (na 4 porcje) podwójna pierś z kurczaka połowa brokułu łyżka ulubionego majonezu - u mnie dekoracyjny ser żółty mozzarella (taki jak do pizzy) sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam, dzielę na pół a każdą z połówek dzielę dodatkowo na 2 kotleciki. Doprawiam i lekko rozklepuję tłuczkiem. Brokuł wrzucam
Mechanik w kuchnimożna ten deser podawać też od razu po przygotowaniu. Smacznego :) Jeśli ktoś z Was woli musy z białej czekolady, zapraszam: Mus z białej czekolady (KLIK) Zapraszam do obejrzenia pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozosałe blogi biorące udział w wyzwaniu: PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspo t.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl KASIA
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą podłużnej formy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec godzinę. Smacznego :) Zapraszam Was na trwający do 8 kwietnia KONKURS! Do wygrania KAMIEŃ DO PIZZY FIRMY BAKERO! Zasady i szczegóły: - na blogu: http://ewakuchennie.blogspot.com/2014/04/konkurs-do-wygrania-kamien-do-pizzy.html - na facebooku: https://www.facebook.com/pages/Ewa-Kuchennie-Kuchnia-to-serce-domu/683595538318332?ref=hl Zapraszam
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!piknik, czy na wyprawę życia, czy do pracy/szkoły. Smacznego :) Zapraszam do obejrzenia smoothie z melona i banana z kwietniowego wyzwania , czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe blogi biorące udział w wyzwaniu: Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl Agata myszkagotuje.blogspot.com Alina ala-piecze.blogspot.com
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!części - jedną wziąć do wyrobienia, pozostałe 3 przykryć szmatką, żeby nie obeschły. Każdą z części rozwałkować na kształt koła i kroić na 8 części (na trójkąty - jak pizzę). Przy zaokrąglonym końcu naszych trójkątów kładziemy łyżeczkę ulubionego dżemu i rolujemy w stronę szpiczastego końca trójkąta. Po uformowaniu, każdego rogalika smarujemy żółtkiem i posypujemy gruboziarnistym cukrem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!zwana rokiettą, jest rośliną leczniczą, używaną w musztardach zamiast pieprzu, a z jej nasion można otrzymać olej, ja zaś kocham ją za to, że jest świetnym dodatkiem do sałatek, pizzy, kanapek ponadto jej liście nadają potrawą żywy, naturalny i miły dla oka wygląd. W dzisiejszym poście dość nietypowe połączenie słodkiej gruszki w słono-gorzkim zestawieniu, jednak przysięgam, że odpowiednio doprawione
Pause Gotowanie!tego pajda świeżo wypieczonego chleba, domowy smalec i kiszone ogórki - tak powitali nas gospodarze! A po ognisku wieczór filmowy, który zamienił się w wieczór rozmów i dyskusji, z pizzą i regionalnym piwem w tle. Morał wieczoru: uwielbiam dzieci, na pewno poczekam jeszcze z zakupem psa, a kota na sto procent mieć nie będę! :) (od lewej: Filip i Klaudyna
Sajkofanka smakuprzyprawa do mięsa wieprzowego 1 nieduża cebula 3-4 płaty pomidora szuszonego 2 łyżki nasion słonecznika 50 g serka topionego (bez dodatków) majonez ser żółty mozzarella (taki jak do pizzy) oliwa Przygotowanie: Polędwicę kroję w ok 3 cm plastry, przyprawiam przyprawą do wieprzowiny z oliwą, mieszam i odstawiam na ok 1 h do lodówki. Drobno pokrojoną cebulę razem ze słonecznikiem
Mechanik w kuchnikilka miesięcy temu, gdy wyszłam za mąż, zaczęłam moje pierwsze szpinakowe kombinacje :) musze powiedzieć, że bardzo go polubiłam i teraz używam go, gdy tylko mogę do różnego rodzaju sosów, pizzy, zapiekanek, kotletów i innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami
Smakowy Rajczosnkowy, czy ziołowy doskonale sprawdza się jako dodatek do kebabów, sharmy, pizzy, sałatek, frytek, czy chipsów. Jest prosty w zrobieniu i można go dowolnie modyfikować, w zależności od tego jakie mamy akurat składniki i czy chcemy mieć wersję normalną czy bardziej pikantną. Składniki podstawowe: 1 duży jogurt naturalny
Smakowy RajDomową wersję kebaba robię od kilku lat, chyba mniej więcej od czasu, kiedy poznałam mojego męża. Tak samo było z pizzą. Fajnie jest eksperymentować w domu i robić Fast Foody, które wcale nie są wcale takie „fast” (szybkie), gdyż upieczenie bułki i przygotowanie wszystkich składników zajmuje trochę czasu, ale ich jakość i smak są zupełnie inne niż tych kupowanych
Smakowy Rajfajna w uprawie, a do tego ciągle rosną młode listki, więc można korzystać w sumie do późnej jesieni. Szpinak idealnie sprawdza się między innymi jako sos , dodatek do makaronu , pizzy, mięsa , pierogów, krokietów, zup i innych dań. Składniki: Szpinak w ilości dowolnej (im więcej tym lepiej :) Nie piszę jaka ma być ilość szpinaku, gdyż można po trochu zamrażać każdą ilość
Smakowy Rajroku obrodził u nas szpinak, który bardzo lubię pod różnymi postaciami, czy to z makaronem , w kotleciku , pizzy, jako sos , czy w krokiecie. Szpinak sam jest bardzo dobry, a w połączeniu z serem (zwłaszcza gouda) smakuje jak dla mnie rewelacyjnie i mogłabym go tak jeść i jeść bez końca :) Naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mleka 2 ¼ szklanki mąki Nadzienie szpinakowe
Smakowy Raj