Lubicie lasagne, włoskie makarony? To moje ulubione smaki, przeniosłam je więc na pizzę:). Jest bardzo prosta, nie ma wielu wyszukanych składników i to jest w niej najlepsze. Smakuje jak spaghetti, tyle że nie ma tu makaronu a drożdżowe ciasto;). Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju
Szefowa kuchnikażdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie, to dip to taki dodatek, który zawsze idzie odratować. Już od dawna przygotowuję je tylko
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńjeszcze wiele zostało do zrobienia, cóż taki to czas, który sprzyja gromadzeniu zapasów. Dla smakoszy kuchni bałkańskiej mam prawdziwy rarytas, czyli pikantny sos paprykowy, który świetnie pasuje do pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego
Apetyczna babeczkaporcji, Syncio pochłonął za to barszczyk z kołdunami. Kolejną miejscowością, w której się stołowaliśmy był Karpacz. Pierwszy raz na szybko, postawiliśmy na coś pewnego. I tu nic bardziej mylnego! Pizza jedzona w niesprawdzonym miejscu okazała się porażką. Kiepskie ciasto, paskudny ser i obrzydliwa surówka, którą zamówiłam do frytek z panierowanego sera. Będąc w sierpniu w Sudetach nie mogłam sobie
Dzieje kuchennej Wiewióryciasto: 500 g mąki pszennej 300 ml wody 8 g drożdży 3 łyżki oliwy łyżeczka cukru szczypta soli sos: czosnek, dowolne zioła, mozzarella, oliwki, Przygotowujemy ciasto
Bon Ton Italia/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 400 g mąki pszennej na pizzę amerykańską Młynów Stoisław 250 ml ciepłej wody 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży kilka pieczarek duża cebula kilka plasterków szynki sos pomidorowy suszona bazylia
Sama słodycz i szczypta chilimogłam pomarzyć o książce i leżaku w słońcu. Jako absolwentka uczelni wyższej zmagam się z rekrutacjami i dzień spędziłam w aucie oraz salkach konferencyjnych. Dlatego na kolację wleciała odgrzewana pizza (fuj). A na blogu ląduje kompot rabarbarowo-jabłkowy. 6 łodyg rabarbaru 3 jabłka 1 litr wody łyżka cukru pół łyżeczki cynamonu Owoce kroimy na mniejsze cząstki i wrzucamy
Emskie Smakipominąć, jeśli forma jest nieprzywieralna). Wyrośnięcie ciasto krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt o bokach około 18 x 35 cm . Kółkiem do krojenia pizzy lub ostrym nożem wycinać naprzemiennie trójkąty o krótkiej podstawie i długich bokach. U podstawy każdego trójkąta nakładać 3/4 do 1 łyżeczki róży w cukrze. Zwijać od podstawy w kierunku wierzchołka
Posadzone i zjedzonektóryś słoik byłby nieszczelny. Taki przecier jest w miarę rzadki, można go więc spokojnie pić jak sok albo na jego bazie robić tradycyjną zupę pomidorową. Jako sos do pizzy jest zdecydowanie zbyt płynny
bistro mamapapryki i oczywiście cebuli to wyśmienita baza do wielu potraw. Pasteryzowany w słoikach, przyda się w okresie jesienno - zimowym, jako sos do makaronu, pizzy, musaki, lazani i wielu innych. Dodatek śliwek znakomicie niweluje lekką kwaskowość pomidorów, nadając jednocześnie słodką nutę. Sam aromat śliwek jest prawie w ogóle nie wyczuwalny
Jadło i czytadłoognia i wszystko dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wlać keczup do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć grubym ręcznikiem i zostawić, aż ostygnie. Idealny do pizzy, kanapek, jako dodatek do sosów
Kuchnia Pokoleńjego przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilka składników: cukinii, cebuli, koncentratu pomidorowego, octu, cukru i przypraw. Poniższy ketchup będzie idealny na kanapki, zapiekanki lub jako sos do posmarowania spodu pizzy. Na sam koniec dodam, że ketchup jest pyszny w smaku :) Składniki: 1,5 kg cukinii (waga po obraniu ze skórki i usunięciu miąższu) 0,5 kg obranej cebuli 2 słoiczki koncentratu
Ugotowaćzdjęć z Pacanowa : Europejskie Muzeum Bajek Kurozwęki: Pałac - w nim można zwiedzić lochy i sam pałac. Bizony amerykańskie - można się wybrać na safari miedzy bizonami, zjeść steka z bizona, pizzę, pierogi (polecam dla mnie rewelacja :), kupić kabanosy z bizona, kiełbaskę, smalec z dodatkiem mięsa z bizona. Na miejscu znajdziemy też labirynt z kukurydzy, mini zoo, plac zabaw dla dzieci
kruche babeczkipyszne pomidory pełne słońca :) Smacznego ! Przepisy na wykorzystanie sosu pomidorowego : Kurczak duszony w sosie pomidorowym Kalmary faszerowane w sosie pomidorowym Klopsiki w sosie pomidorowym Sos do pizzy Sos pomidorowy z wolnowaru / slowcooker i nie tylko
Kuchnia na wzgórzuudanego kwaterunku już pierwszego wieczoru znaleźliśmy lokal gdzie: wyglądało miło, PACHNIAŁO jedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie
Kuchnia po mojemu