przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:114/300)

Portobello - kolorowa pizzerka z parowaru 181

lekko słodkawym smaku. Z racji swoich rozmiarów, nadaje się idealnie do nadziewania ją innymi składnikami :)  Ten kto czytał zakładkę o mnie  na blogu, wie, że to pizza przyczyniła się do mojej przygody z parowarem :) Nadziewane Portobello widziane z góry przypomina mi trochę pizzę :) Oczywiście jest dużo smaczniejsze i zdrowsze :) Ale postanowiłem danie nazwać kolorową pizzerką :)   Składniki

Parowar Faceta
mini pizza na cieście francuskim – ekspresowa przekąska 160

składniki na sos: 4 łyżki śmietany 3 ząbki czosnku 4 łyżki sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku świeżo mielony pieprz suszona ostra papryka sól wykonanie: Ser

Domowy Smak Jedzenia
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i pieczarkami 161

jaglanej. Podałam je z rukolą, plastrami pomidora i sosem jogurtowym... Składniki: 2 średnie cukinie 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1/2 piersi kurczaka kilka pieczarek sól, pieprz słodka papryka, zioła do pizzy 1 ząbek czosnku 1/3 pora przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki klarowanego masła 1 łyżka oleju ew. posiekana natka pietruszki (nie dodałam) Kaszę ugotować

Czerwień i błękit
Nadmorska dieta cud i mega fast-food na deser, czyli morza szum, słońca żar, powiew wiatru, a w domowej kuchni sezon ogórkowy. 154

domowe. I te zapiekanki: hawajska, z bekonem, z kebabem, z szynką ... żadnej nie udało mi się zjeść do końca, choć podejść robiłam wiele. W tej samej knajpce robili też pizzę z pieca. Jej fantastyczny zapach skusił nas również. Pyszota. Ciasto cieniutkie, chrupiące. Dodatki dobrze dobrane i nie przesadzone. Pizza Diavolo (oj ostra była - dla mnie nie do zjedzenia) Zwykła Margharita

Kuchnia po mojemu
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 171

pracy tez był nie lepszy. w związku z tym postanowiłam zrobić mu ciepłą kolację - niespodziankę. W weekend Mąż kilkakrotnie odwiedzał mojego bloga tylko po to by popatrzeć i powspominać pizzę - pieroga , którą robiłam jakiś czas temu. Już w niedzielę wieczorem wiedziałam jak i czym Go następnego dnia przywitam po pracy. Przedstawiam kolejną odsłonę pizzy zaklętej w pieroga. Składniki (ciasto

Kuchnia po mojemu
Pizza ze szpinakiem 128

Nareszcie pizza, wyrabiana własnymi rękoma, ze szpinakiem, mozzarellą i cebulą. Pierwszy raz za wyrób placka brałam się rok temu, ale byłam nieświadoma jak współpracować z drożdżami. Po nieudanej próbie, wypięłam się na nie, a ciasto spoczęło w śmietniku. Ale był chleb, bułki to i pizza musi się w końcu udać. Nadziewamy ciasto tym co lubimy

Pink Envelope
Fakty i mity żywieniowe #2 134

nich owoce . Zamiast wód smakowych i coli (która przecież do najtańszych nie należy), pij zwykłą wodę , do której można dodać plaster cytryny czy pomarańczy. Zamiast gotowców typu pizza, lepiej przygotuj ciasto samemu z razowej mąki , a następnie zamroź i w razie potrzeby szybko upiecz z dodatkami. Koszt takiej pizzy będzie znikomy w porównaniu z zamawianą na dowóz. Schabowego wcale

Powiedz dietom nie
Odrywane pizzerinki 205

podpatrzyłam tutaj ... 3  dkg drożdży 1 jajo 3 szkl.mąki 1 szkl. ciepłego mleka, ewentualnie wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli przyprawa do pizzy ser żółty polędwica drobiowa Z drożdży , mleka, cukru i 1 łyżki mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Wytrawny rogal drożdżowy 154

firmie. Można włożyć do środka, co tylko wpadnie nam pod rękę. Jest to zatem kolejny przepis "nawinie" ;) Ciasto zaproponowane przeze mnie można zastąpić własnym wypróbowanym przepisem na ciasto na pizzę. Składniki: ciasto: 9 czubatych łyżek mąki pszennej ok. pół szklanki ciepłej wody łyżeczka suszonych drożdży łyżeczka soli oliwa nadzienie: mąka do posypania stolnicy oliwa sól czosnek suszony 10 plasterków wędliny(...)typu salami 6 plastrów szynki lub polędwicy 3 plastry żółtego sera ser typu mozzarella 4 pieczarki rozbełtane białko, żółtko lub jajko Zagnieść ciasto jak na pizzę. Oliwę dodać pod koniec wyrabiania. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto i rozwałkować na coś w kształcie prostokąta. Wierzch ciasta polać niewielką ilością oliwy

Weekendy w domu i ogrodzie
WIELKANOCNY CHLEBEK 135

ulubionymi sosami, - sam też smakuje dobrze, - świetnie smakuje z czystym czerwonym barszczem, - na okazjonalne stoły. - można ciasto puchate wyłożyć na większą blaszkę, na wierzch składniki i piec jak pizzę i babeczki, - świetne zamiast kanapaki do pracy, szkoły, w podróż, - można użyć też zwykłej mąki z glutenem, jeśli ktoś ją może jeść. UWAGI : - można ciasto puchate wyłożyć na większą blaszkę(...)wierzch składniki i piec jak pizzę i babeczki, - można użyć też zwykłej mąki z glutenem, jeśli ktoś ją może jeść. ZAJRZYJ pod LINKI : http://gotujzcukiereczkiem.blogspot.ie/2014/06/keks-z-szynka.html http://barepas.blogspot.com/2015/03/keks-winny-z-czym-tylko-chcecie.html

Tradycyjna kuchnia inaczej
Muffinki pizza 148

muffinki :) Polecam. Co do dodatków-to każdy doda swoje ulubione (pamiętajcie, że jeśli użyjecie pieczarek, należy je wcześniej podsmażyć, żeby puściły wodę, a oliwki-porządnie odcedzić z zalewy). 'muffinki pizza' Składniki (na 12 muffinek): - 2-2,5 szklanki mąki - 100 ml ciepłego mleka - 15 g świeżych drożdży (lub 1 opakowanie instant) - 1 jajko - 50g masła (rozpuszczonego) - 1 łyżka cukru(...)drożdżowego ciasta. Wmieszać dokładnie w ciasto (zostawić trochę sera na wierzch).  Masę przekładać do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Wierzch posypać serem i przyprawą Kamis'a do pizzy po sycylijsku . Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25-30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z formy (po upieczeniu ciężko odrywa się papilotkę od ciasta (po wystudzeniu-problem

CookYourself
Bezmięsne gołąbki z pieczarkami 187

kasza jęczmienna z pieczarkami   SYS kawałek masła oliwa z oliwek, olej do smażenia pieczarki cebula sok pomidorowy bez dodatku wody, konserwantów 2 bulionetki przyprawa do pizzy u mnie  SKWORCU Wsyp 3 opakowania Dań Babci Zosi do dużego rondla, u mnie z grubym dnem. Zalej gorącą wodą według zaleceń producenta na opakowaniu. Przykryj i ..gotuj ile trzeba. Po ugotowaniu(...)pozbaw twardej części. Zawijaj gołąbki. Wysmaruj naczynia do zapiekania masłem. Układaj ciasno gołąbki. Wlej sok pomidorowy do rondla, 2 bulionetki zalej wrzątkiem , rozpuść, dodaj do soku pomidorowego.Dosmacz przyprawą do pizzy, idealna mieszanka do zapiekania gołąbków! Dosmacz solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. Zalej gołąbki. Włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekaj. Podawaj nie za bardzo gorące. Rzecz jasna gołąbki

Z Kuchni Do Kuchni
Pizza ze szpinakiem i serem mozzarella 92

Smakowita pizza dla amatorów szpinaku i mozzarelli , która  zaskoczy niejednego głodomora swoim nietuzinkowym smakiem. Dodatek pomidorków koktajlowych doda jej wyrazistości . składniki  1 pizzę 2 szklanki mąki 1 torebka drożdży instant 1 szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy 200 g mrożonego szpinaku opakowanie sera mozzarella 7 pomidorków koktajlowych suszona bazylia i oregano sól i pieprz przepis Mąkę mieszamy

Smakowite Dania
Pizza wiejska 183

Pizza wiejska ze składników najczęściej znajdujących się w naszych domowych lodówkach: pieczarek i cebulki , kiełbasy a także ogórków kiszonych . Smakuje wybornie a do tego jest prosta w wykonaniu i uwielbiana w moim domu .   składniki na 1 pizzę 2 szklanki mąki 1/4  kostki drożdży (z opakowania 100g) 1 szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 15 dag cienkiej

Smakowite Dania
Niby pizza + film 127

Smaczna niby pizza, niby omlet to danie które zawojuje podniebieniem naszych najmłodszych, idealnie nadaje się na śniadanie lub kolację. Dodatek kukurydzy, pieczarek, salami i żółtego sera nadaje potrawie wyjątkowego smaku. Można oczywiście wykorzystać swoje ulubione składniki, które akurat posiadamy w lodówce. składniki na 2 porcje 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka łyżka oleju szczypta soli 4 pieczarki(...)salami. Wszystko posypujemy startym żółtym serem. Patelnię przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na bardzo maleńkim ogniu aż ciasto stanie się zwarte a ser żółty się roztopi. Należy uważać żeby dół pizzy się nie przypalił

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania