przepis na karkówkę - 3004 przepisów (strona:62/201)

ZRAZY Z OGÓRKIEM I BOCZKIEM (keto, LCHF, optymalne, paleo) 251

zrazy są bardziej soczyste, szybsze w przygotowaniu ponieważ czas duszenia jest dużo krótszy a przy okazji bardziej ekonomiczne Składniki na 10 zrazów: 1,5 kg karczku wieprzowego (10 plastrów karkówki wieprzowej) 10 plastrów boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych musztarda dobrej jakości (patrz na skład!) smalec do smażenia czosnek granulowany papryka w proszku sól himalajska pieprz mielony Karkówkę umyć i osuszyć

Ola la LCHF
Karkówka zapiekana z ketchupem babci Basi 187

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…   Przepis ten dostałam od koleżanki Halinki M . KTÓREJ DZIĘKUJE I POZDRAWIAM . Potrzebne składniki : 1 kg karkówki , ketchup pikantny, sól, pieprz, cebula, Sposób przyrządzenia : Karkówkę umyć, osuszyć . pokroić na grubsze plastry, posolić, posypać pieprzem . Włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować ketchupem, położyć plastry cebuli . Przykryć pokrywą lub folią

Pysznosci Babci Basi
Rolady z karkówki w sosie paprykowym. 208

Karkówka to baaardzo pyszne mięsko. Głównie przygotowujemy ja na grillu,jednak ciężko ją zrobić tak,aby była soczysta i krucha, a jeśli udałoby się to zrobić w niedługim czasie to powiem Wam, bomba! Udało się, przy użyciu siekacza do mięs o takiego --> Siekacz zmiękczający do mięsa 51 noży . Słyszałam już o nim dawno, ale jakoś nie byłam przekonana. Musiałam(...)mięsa nie użyje młotka :) Mięsko zrobiło się w parę chwil, dzięki temu, że siekacz poprzecinał jego włókna. Jestem ogromnie zadowolona i serdecznie polecam ;) A teraz przepis. Potrzebujemy: 1 kg karkówki wieprzowej 2 ogórki kiszone  1 cebula kilka plastrów żółtego sera  kilka łyżeczek ajvaru  sól, pieprz do smaku 2 łyżki serka mascarpone  1 łyżka mąki pszennej

MamaOskarka
Karkówka z grilla marynowana w piwie 158

Karkówka jest smacznym mięsem  do grillowania, podstawą jej smaku jest marynata, ta skomponowana przeze mnie sprawia że mięso jest idealnie soczyste o delikatnym smaku. Dania tego nie powinno zabraknąć jeśli przygotowujemy przyjęcie grillowe, najlepiej do niej smakuje sos barbecue . Polecam! Składniki: 1,20 kg karczku Marynata: ½ czerwonej cebuli 5 ząbków czosnku 1 szklanka piwa 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki kolorowego(...)brązowego cukru 1 łyżeczka czubrycy czerwonej 1 gałązka rozmarynu ½ łyżeczki suszonej kolendry 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 2-3 liście laurowe Szczypta kminku szczypta ostrej papryki Sposób wykonania: Karkówkę myję, osuszam ręcznikiem kuchennym, kroję na 1,5 cm plastry. Przygotowuję marynatę: Ziarenka pieprzu, cukier, czubrycę, rozmaryn, kminek, ostrą paprykę i kolendrę umieszczam w moździerzu i rozcieram na proszek, przesypuję

Wanilia i Kardamon
Szynkowar – opis i recenzja 205

tego żyć. Moi Drodzy, przedstawiam szynkowar! Do czego służy szynkowar? Ni mniej, ni więcej – do robienia szynek. A tak naprawdę nie tylko szynek, ale różnych mięs na kanapki – karkówki, mielonki drobiowej, boczku, schabu, łopatki itd. Ogranicza nas własna kreatywność. Z czego składa się szynkowar? Mój szynkowar składa się z 4 elementów: pojemnika, podkładki dociskowej, sprężyny i pokrywki. Niektóre zestawy zawierają(...)swojego, zdrowego i nieprzetworzonego – jest to zakup obowiązkowy. Moi goście są zawsze pod wrażeniem, gdy mówię im, że sam przygotowałem mięso, które właśnie jedzą na kanapce. Nic dziwnego – domowa karkówka wygląda trochę jak gulasz angielski z puszki, schab parzony w kawałku – prawie jak kupny. Tylko bez wstrzykiwanych polepszaczy. Zresztą, co tu dużo gadać, obejrzyjcie zdjęcia. Przepisy na dwie poniższe potrawy

Proste-przepisy.pl
Karkówka curry 220

Składniki do kupienia w Almie 0,5 kg karkówki marynata: 2-3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki curry po 1/2 łyżeczki koncentratu z chili, curry i pietruszki Proeco … Czytaj dalej Karkówka curry

czarrna od kuchni
Gulasz z karkówki 170

Składniki karkówka wieprzowa 50 dkg pieczarki 20 dkg cebula 2 szt czosnek 4 ząbki szpinak mrożony 10 dkg sambal oelek 1 łyżka papryka słodka mielona pieprz sól koncentrat pomidorowy 2 … Czytaj dalej Gulasz z karkówki

czarrna od kuchni
PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z ROZMARYNEM 210

PIECZEŃ Z KARKÓWKI jest zawsze niezawodna. Długo marynowane mięso z... Artykuł PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Karkówka duszona z warzywami 185

Polecam przepis na pyszne zrazy z karkówki duszone w sosie własnym z marchewką i selerem naciowym. Składniki: 600g karkówki wieprzowej 6-7 łodyżek selera naciowego 2 marchewki 2 cebule ok 0,5 l bulionu mięsnego liście laurowe, ziele angielskie papryka ostra sól, pieprz mąka Przygotowanie Mięso dzielimy na porcje. Posypujemy pieprzem i papryką i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy

e-PrzepisyKulinarne
Karkówka jałowcowa 208

Pyszna z grilla Składniki 0,5 kg karkówki   marynata: 2 łyżeczki mielonego jałowca 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz 1 liść laurowy 3-4 łyżki oleju 1 łyżka … Czytaj dalej Karkówka jałowcowa

czarrna od kuchni
Pikantny karczek z grilla 243

Kwiecień zaczyna nas rozpieszczać temperaturami, więc pora zacząć sezon grillowy. Zapraszam na karkówkę na ostro z cukinią curry Składniki 1/2 kg karkówki 1/2 cukinii marynata: 1/2 cebuli 4 ząbki czosnku … Czytaj dalej Pikantny karczek z grilla

czarrna od kuchni
Karkówka jak kotlety, moczona w mleku 188

Bardzo pyszne danie, zrobiłam je na mamy urodziny. Sama byłam zaskoczona jak delikatne wyszło mięsko. Robiłam to pierwszy raz, dostałam przepis od koleżanki. Zresztą dobrej gospodyni domowej Karkówkę pokroić w plastry, w miejscach gdzie jest tłuszczyk i żyłki ponacinać ostrym nożem. Płaty mięsa lekko rozbić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Do miski włożyć

Kuchnia Pokoleń
Karkówka duszona z jarmużem 175

Aromatyczny gulasz Składniki karkówka wieprzowa 1/2 kg jarmuż 1/2 pęczka koncentrat pomidorowy 1 słoiczek sól i pieprz papryka słodka mielona chili pieprz cayenne zioła prowansalskie kminek mielony ziarna jałowca 3-4 … Czytaj dalej Karkówka duszona z jarmużem

czarrna od kuchni
Bigos 166

tradycyjnej kuchni polskiej ale chyba jedyna która tym smaczniejsza im więcej razy odgrzewana. Składniki (na duży gar) : 2,5 kg kapusty kiszonej (mam swojską) 1 kg mięsa wieprzowego np. karkówki 0,3 kg kiełbasy, 2 różne rodzaje 0,2 kg boczku wędzonego 300 gr koncentratu pomidorowego 1 duża cebula ziele angielskie, liść laurowy, kminek, majeranek sól, pieprz tłuszcz do smażenia(...)ziele, liść laurowy, i  kminek i gotować na małym ogniu. Ugotowaną kapustę odcedzić z nadmiaru wody. Kiełbasy, boczek i cebulę pokroić, podsmażyć i przełożyć do kapusty. Podobnie z karkówką - pokroić w małe kawałki, usmażyć na gotowo i pod koniec dodać słoiczek koncentratu, podsmażać jeszcze chwilę aby wydobyć głębię koloru i smaku i całość przełożyć do kapusty, wymieszać. Jeśli trzeba

Mechanik w kuchni