Banan jest jedną z najstarszych roślin, które uprawiane są w strefie tropikalnej. Stanowi najważniejszą roślinę jadalną tropików, której owoce często zastępują chleb mieszkańcom Afryki, Indii, Indonezji, wysp Oceanu Spokojnego oraz Ameryki Środkowej i Południowej. Ojczyzną bananów o jadalnych owocach jest Archipelag Malajski. Składniki Zdrowe, sycące i łatwe do obrania banany są doskonałym uzupełnieniem diety. Rosną […] The post Banany
Kulinarne PrzebojeBigos staropolski – tradycyjny to związany głównie ze świętami Bożego Narodzenia bigos z kapusty kiszonej, z grzybami. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Jako dziecko najbardziej uwielbiałam maczać chleb w ‚soczku’ z bigosu :)) Niektórzy do niego dodają jeszcze suszone śliwki, ale u nas prawie nikt za nimi nie przepada, więc robimy bigos bez […] The post Bigos staropolski
Kulinarne PrzebojeZiele angielskie 3 ziarna Mięso mogą być skrzydełka, piersi, korpus Woda 2,5 litra Vegeta 2 łyżki Śmietana 18% Sól Pieprz Koperek Ziemniaczki opcjonalnie (ja tym razem jadłam z chlebem) Wykonanie: Do dużego garnka wlewamy 2,5 litra wody, wsypujemy pół […] The post Zupa kalafiorowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTo mój pierwszy udział w Wypiekaniu na Śniadanie i jestem zachwycona. Już od dawna miałam w planach upieczenie podpłomyków i cieszę się, że nadarzyła się okazja
Pieguskowa KuchniaSKŁADNIKI (na 8 sztuk) 150 g m ą ki pszennej typu 500 150 g m ą ki razowej 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
La grande e la piccola cuocaLato! Najlepsza pora na piknik pod chmurką nad jeziorem czy pod gruszą w sadzie, czas, gdzie nikt się nie śpieszy, można leniuchować do woli o
Wanilia i KardamonWakacje wakacjami .... większość z nas podróżuje teraz częściej niż zwykle, spędza dużo czasu w środach transportu. Czasami wieje taką nudą ,że hej! ja mam dla Was
Radość kipiąca uśmiechem.Pasty do pieczywa robię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują. Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w pastach z awokado
Gosia gotujeNa śniadanie pyszne i chrupiące bułki zawsze są mile widziane. Do szkoły i pracy na kanapki, na śniadanie jako dodatek do past i smarowideł, możliwości wiele
Moje Małe CzarowanieKiedy przez kraj głośnym i mocnym krokiem przetacza się zgraja burz, która bezlitośnie nadszarpuje nerwy mojego małego pieseczka, i kiedy zaraz po ulewach wychodzi niemiłosiernie palące
Kuchnia w Słońcu SkąpanaLubicie bób? Bo ja uwielbiam. Tak wiec dziś zapraszam na szybki przepis na pastę z bobu, która jest banalnie prosta do zrobienia i bardzo smaczna. Polecam
magiczna kuchnia KasiPyszne bułki na śniadanie dziś mam dla wszystkich smakoszy i bułkożerców. U mnie zniknęły błyskawicznie i teraz mogę napisać, mając porównanie że bułki na zakwasie są
Moje Małe CzarowanieTaką foccacię warto zrobić bo smakuje rewelacyjnie. Bałam się że tak rzadkie ciasto, nawodnienie 100 % w rezultacie nie sprawi że foccacia będzie smakować dobrze i upiecze
Moje Małe CzarowanieSmalcu nie robię często, bo to i cholesterol i "boczki rosną", ale gdy w domu nastawiam ogórki małosolne, smalcu na kromeczkę dobrego pieczywa zabraknąć nie może
Gosia gotuje