pyszna! :) Przydatne TIPY - zagęszczanie sosu Sos wyjdzie w konsystencji dość rzadki, choć rozgotowana cebula i tak go nieco zagęści. Jeśli ktoś lubi gęstsze sosy, można dodać trochę pokruszonego chleba razowego - 1/2 do 1 kromki - sos nie tylko zgęstnieje, ale też nabierze też szczególnego smaku. Ja akurat nie zagęszczam, bo jak dla mnie konsystencja jest "akuratnia
Grunt to przepis!kilogramy mąki. Jak dla mnie babka drożdżowa jest zbyt pospolita, żeby podać ją na świątecznym stole ale za to często piekę ją na co dzień. Zjadamy ją jako zamiennik chleba, na kolację lub śniadanie. Przeważnie znika jeszcze ciepła, posmarowana grubo masłem. Oczywiście jako ciasto do kawy też jest niczego sobie ale nam bardziej smakuje jako pieczywo. Babka z tego przepisu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPysznie i zdrowo, chleb akurat wyjęłam z pieca więc będą kanapki. Wędzona makrela jest idealna na pasty, kilka dodatków w kilka minut i gotowe!. Składniki: - 1 wędzona makrela - 2 jaja ugotowane na twardo, najlepiej wiejskie - małe opakowanie jogurtu naturalnego, 180-200 ml - szczypiorek - sól - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy. Rybę obieramy ze skóry i wyjmujemy wszystkie ości. Makrelę
Apetyczna babeczkakosteczkę, dodajemy obrane mięso śledzi. Przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym,majonezem, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.Wszystkie składniki rozgniatamy łyżką drewnianą łącząc w jednolitą masę. Tak zrobioną pastę podajemy z chrupiącym chlebem podsmażonym na patelni z niewielką ilością oleju. Smacznego
kgwjanczewodzięki dodanemu do roladek serowi, jeżeli jednak się tak nie dzieje możemy go lekko zagęścić maka. 12. Podajemy z ziemniakami ryżem, chlebem , jak kto lubi. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachmięso jest niezwykle soczyste. Naprawdę nie potrzeba do niej wielu dodatków - możemy ją zjeść z ulubionymi warzywami (u nas grillowana cukinia, papryka i pomidorki) lub po prostu z kromką chleba :) Polecam Wam bardzo takie pieczenie ryb. Jeśli raz spróbujecie - zachwycicie się na pewno! SKŁADNIKI (dla 2 osób) 2 dorady - po ok. 350 g każda (wypatroszone) 1 cytryna
Moje Kuchenne Rewelacjesiłą rzeczy ten zaczyna pryskać, i może nas poparzyć. Aby tego uniknąć - przed smażeniem posypmy patelnię szczyptą soli. Sposób jest sprawdzony - polecam. Możemy także wrzucić do tłuszczu kawałek chleba. Pozdrawiam
Przepisy i porady kulinarneCUKROWY DETOKS – PROPOZYCJA Na cukrowym detoksie w kąt poszły bułki, chleby, placki. Nie płaczę i nie narzekam. Burger bez bułki to też smakowitość, bo burger sam w sobie to znakomitość i smakowitość – dwa w jednym. Ważne, by go nie smażyć pospiesznie, dać mu chwilę odpoczynku, a na końcu obłożyć najlepszymi dodatkami. Oto... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuPrzepyszna domowa mielonka ze słoika - moje wspomnienie z dzieciństwa. Ze aromatycznym smalczykiem na górze i galaretką, w której można moczyć chleb i wyjadać prosto ze słoika. No i przede wszystkim bez chemicznych dodatków, których jest mnóstwo w kupnych mielonkach. Znakomita na śniadanie lub kolację. Serdecznie zapraszam do przyrządzania takich domowych mielonek, bo są tak smaczne, że trudno się od nich
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDziś prezentuję wersję ekspresową hummusu, do której wykorzystałam ugotowaną ciecierzycę z puszki. Druga wersja to hummus z suszonymi pomidorami. Koniecznie wypróbujcie! Zobacz również inne przepisy na ----> pasty do chleba Hummus + hummus z suszonymi pomidorami - przepis: Składniki: (2 słoiczki - jak na zdjęciu) puszka ciecierzycy (np. gotowanej na parze) 5 łyżek ziaren sezamu sól, pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy
Moje Qulinariabardzo lubię pomidorówkę w tej wersji. Zawsze też wyczuwam w niej ziele angielskie i liść laurowy. Też lubię :) Do tej pół-zupy, pół-kremu doskonale pasują grzanki z czerstwego chleba, starty żółty ser. Super, gdyby był to parmezan albo mozzarella pokrojona w kostkę. U mnie był tylko zwykły żółty "gouda", ale też dał radę :) Jeśli ktoś się bardzo uprze
bistro mamaMoże mało fotogeniczny, ale smaczny gulasz z jelenia, na dodatek przygotowany w mój ulubiony sposób, czyli w wolnowarze. Aromatyczny, w pomidorowo ziołowym sosie. Podawać z chlebem lub kluskami na parze. składniki 600 g mięsa gulaszowego z dziczyzny - jeleń 2 cebule pokrojone w piórka 6-8 ząbków czosnku, posiekane 1 łyżka posiekanej natki pietruszki + do podania
Stare Garyszpinak. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, aż szpinak zwiędnie. Spróbuj, ewentualnie dopraw do smaku. Gotowy z dyni i fasoli podałam z ryżem, ale równie dobrze będzie tu pasował świeży chleb lub gotowane ziemniaki. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwamieszamy i dusimy około 15-20 minut na małym ogniu , pod przykryciem, co jakiś czas mieszając żeby nie przywarła do dna. My najbardziej lubimy ją podaną ze świeżym pszennym chlebem, który świetnie nadaje się do zbierania z talerza cebuli i sosu, i z dodatkiem kiszonych ogórków . Jeśli jecie mięso, raz na jakiś czas warto się do wątróbki przekonać. Szczególnie
Karo in the Kitchen