pianę z białek, dodać cukier, ubić. Następnie dodać żółtka. Ponownie ubić a na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Piec ok. 30 minut w temp.180°C.Wystudzony biszkopt przekroić na 2-3 blaty. Blaty ciast nasączyć , przełożyć dowolną masą [ masa go tortów w proszku] , dowolnie udekorować [ maliny i kiwi
Moje domowe kucharzenieKolejny wypróbowany przepis na udany biszkopt..można upiec w prodiżu , tortownicy lub w blaszce..ja piekłam w blaszce ..i wykorzystałam go do pysznego ciasta...[ wpis z ciastem oczywiście będzie]. 7 jajek 1 szkl. cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław 1 łyżka octu winnego Jamar Białka oddzielić od żółtek
Moje domowe kucharzenieupiec ] w blaszce lub tortownicy..ale ja akurat dostałam foremkę do tarty i od razu musiałam chciałam ją przetestować..Ciasto jest bardzo proste i szybkie do wykonania...biszkopt ..uprażone jabłka z dodatkiem budyniu [ u mnie kokosowy..mniam]..polewa i prażone wiórki z płatkami.. 3 jaja 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Moje domowe kucharzenieTrochę nieudane...ale pokazuję...przepis na biszkopt znalazłam gdzieś w necie..miało wyjść 8 tartaletek..a u mnie wyszło 6..jabłka i bita śmietana [która nie chciała ubić się] to już mój pomysł...ale mimo wszystko wyszło co wyszło i zostało zjedzone...do jabłek dodałam pysznego miodu z cynamonem z Anielskich Przysmaków..Polecam miodek...pyycha... 3 jaja
Moje domowe kucharzeniepieczenia..Mycie takiej foremki też nie sprawia żadnego problemu..Można myć nawet z zmywarce.Drugą foremkę jaką od razu wykorzystałam była forma do tarty..ale piekłam w niej biszkopt..i wyszła piękna i smaczna tarta biszkoptowa ..ciasto pięknie się upiekło , nie było problemu z wyjęciem ciasta z formy i nic do niej przywarło..Kilka dni później foremki znów były
Moje domowe kucharzeniekokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe Kuchnia bez Vat Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi
Moje domowe kucharzeniePyszny..zjedzony w ekspresowym tempie..taki sernik można zrobić nawet na biszkoptach. Składniki ciasta: 140 g mąki pszennej 140 g margaryny 140 g cukru pudru 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.Margarynę utrzeć z cukrem, dodając pojedynczo jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem .Wymieszać wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przelać do tortownicy
Moje domowe kucharzenieprzetrzeć przez sito. Całość ponownie zagotować, dodać galaretki (proszek) oraz budyń rozcieńczony w 3/4 szk. wody. Całość dokładnie wymieszać i chwilę pogotować. Część letniej masę wyłożyć na jedną część biszkoptu , na to ułożyć 3 paski ciasta zostawiając odstępy.Między paskami wylać część ciasta , ułożyć pozostałe paski ciasta i znów masa truskawkowa.Schłodzić. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, ostudzić. Śmietanę ubić
Moje domowe kucharzenieprzepis znalazłam dawno dawno temu w jakiejś gazecie...na zdjęciu wyglądało bardzo pysznie..moje niestety nie aż tak bardzo..troszkę zakalcowate...a może to dlatego, że nie czekałam aż biszkopt na roladę do końca wystygnie...nałożyłam dżem i zwinęłam...ale i tak było smaczne. Składniki ciasto na roladę: 3 jajka 70 g cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego
Moje domowe kucharzenieSkładniki:400 g herbatników100 g okrągłych biszkoptów1 puszka masy kajmakowej2 budynie śmietankowe1/2 litra mleka170 g masła330 ml śmietanki kremówki 30%2 szt. fixów lub śnieżki do
Emcia PichciKawowe ciasto z borówkami, galaretką i śmietaną kremówką. Składniki Składniki na biszkopt: Masło 150g Gorzka czekolada 90g Kawa rozpuszczalana 2 łyżeczki Woda 80ml, wrzątku Kakao gorzkie 50g Kwaśna śmietana 18% 180g, gęsta Mleko 3 łyżki Jajko 5 sztuk Cukier 250g Mąka pszenna 220g Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Galaretka z owocami: Galaretka malinowa lub […] The post Kawowe ciasto
Kulinarne Przebojemnie jeden z najlepszych tortów. Pyszny, nie za ciężki, nie za słodki, prosty w przygotowaniu, po prostu idealny. Tort Szwarcwaldzki Przygotowanie: Biszkopt: · 150 g masła · 120 g cukru brązowego · 6 jajek
Mania Gotowaniawykonania, a prezentuje się naprawdę świetnie. Jeśli użylibyśmy zamiast dżemu brzoskwiniowego konfitury pomarańczowej, w smaku byłby prawie taki sam jak tort Sachera. Polecam. Tort Praga Składniki: Biszkopt: 6 jajek 120 g cukru trzcinowego 120 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła Krem: 1 żółtko 1 łyżka wody 130 ml mleka skondensowanego słodzonego 200 g masła
Mania Gotowaniamoich ulubionych połączeń. Batonik Bounty zawsze należał do moich ukochanych, dlatego postanowiłam jego smak przenieść do ciasta. Tak powstał ten tortJ Jest intensywnie czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę warto.Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty
Mania Gotowaniaczasie przygotowujemy nadzienie. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody jak wystygnie mieszamy za pomocą trzepaczki najlepiej z schłodzonym serkiem homogenizowanym. Jak masa już zacznie tężeć, rozwijamy biszkopt, wykładamy masę, pozostawiając około 2 cm na brzegu. Rolujemy roladę szybkim ruchem. Zawijamy w papier i wstawiamy na min. 2 godziny do lodówki. Polecam na Święta Bożego Narodzenia
SMYKWKUCHNI