przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:417/600)

CIASTO SHREK Z ANANASEM 245

wrzącej wody.  Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 0,5 szkl. wrzącej wody, przelewamy do naczynia, zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Po stężeniu kroimy w kostkę. Ananasa drobno kroimy. Wykonanie ciasta: Biszkopt smarujemy przestudzoną zieloną masą, układamy delicje, przykrywamy jasnym kremem. Posypujemy ananasem i zieloną galaretką. Zalewamy galaretką malinową

słodki bratek
Ciasto orzechowa kora. 146

blaszce i rozsmarowujemy na nim pierwszą część kremu.Biszkopty Delicji zamaczamy w kawie wymieszanej ze spirytusem i układamy je na masie czekoladą do spodu, delikatnie wciskając w krem. Następnie biszkopty przykrywamy drugą porcją masy na której układamy drugi placek ciasta i dość mocno dociskamy go do reszty ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną wcześniej masę, należy zalepić  wszystkie szczeliny między

Radość kipiąca uśmiechem.
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 372

zachęca orzechami skąpanymi karmelem, ...dobra koniec rymowania... po prostu pyszny, sycąco-słodki kawałeczek rozpusty,  przełamany kwaśnym smakiem powideł, a no i zapomniałabym mięciutkie miodowo-kruche ciasto, prawie jak biszkopt :) Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej  200 g margaryny  200 g cukru  2 jajka  2 łyżki miodu  2 łyżki mleka  1 łyżka sody oczyszczonej

Malinowo w kuchni
Tiramisu 213

mieszamy (serek należy jedynie połączyć z jajkami, aby się nie rozwodnił). W dużym naczyniu (20x30cm) wykładamy papier do pieczenia. Ostudzoną kawę łączymy z amaretto i maczamy w nim biszkopty, układając je na dnie naczynia. Wykładamy połowę masy i ponawiamy biszkoptową warstwę. Całość przykrywamy druga warstwą masy, wygładzamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Kiedy tiramisu osiągnie odpowiednią

ChilliJemy
Czekoladowy tort z owocami 155

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Zielony torcik z truskawkami 169

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem  wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą

Magiczne Życie Marty
CIASTO Z BRZOSKWINIOWĄ PIANKĄ. 202

pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzątku. Serek zmiksować z ubitą wcześniej śnieżką. Dodać tężejącą galaretkę, pokrojone brzoskwinie, delikatnie wymieszać (najlepiej łyżką). Masę wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki aż masa serowa stężeje. Na zastygnięta masę wylać tężejącą galaretkę truskawkową. SMACZNEGO

Zrób to smacznie
Bajaderki 173

wszystkie składniki "na oko", ponieważ każde ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana)  100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu do smaku

Malinowo w kuchni
Ciasto z brzoskwiniami 193

Składniki: biszkopt 5 jajek 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru masa owocowa 900 ml dżemu brzoskwiniowego z kawałkami                                    owoców (użyłam 3 słoiczki po 300 ml) 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżeczki żelatyny masa śmietanowa 500 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
Truskawkowe trifle wg Aleex 182

zwykle, dopasowałam danie do swoich upodobań. Wyszło świetnie, w sam raz na pierwszy dzień lata. Częstujcie się, proszę. Składniki na 4 porcje: • ok. 30 dag truskawek, • herbatniki lub biszkopty (5-6 sztuk), • 300 ml zimnego mleka, • 1 pudding na zimno o smaku waniliowym, • ziarenka z 1 laski wanilii, • 1 galaretka truskawkowa • 1-2 łyżki alkoholu (amaretto, limoncello) – można pominąć

W mojej kuchni
Jamajka 177

papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu upuszczamy formę z ciastem na podłogę z wysokości ok. 30 cm (jak przy biszkopcie rzucanym). Pozwoli to uniknąć opadnięcia ciasta. Odstawiamy ciasto do wystudzenia. Wystudzone kroimy na 2 blaty. Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Aby proces przyspieszyć warto

MyCookBook.pl
Ciasto biszkoptowe z owocowym nadzieniem 190

Rating: Uwielbiam ciasto biszkoptowe! Mogłabym go jeść na okrągło. Moje chłopaki też uwielbiają ciasto biszkoptowe. Tak wiec tuż po świętach przygotowałam kolejną słodkość. Tym razem zamiast

Magiczny Garnek
Babka z likierem kawowym 238

tego lepiej niż inne. Do takich należą babki z gęstego, ciężkiego ciasta, do którego używa się dużej ilości masła oraz ciasta, które się krótko pieką, takie jak lekkie biszkopty. Dzięki wewnętrznej tulei ciepło jest rozprowadzane do środka ciasta, zapewniając równomierne pieczenie. To samo ciasto w zwykłej formie często pozostaje niedopieczone w środku, podczas gdy brzegi zaczynają się już przyrumieniać. Książka

Grunt to przepis!
Rafaello inaczej 194

takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej, a efekt..pycha..zwłaszcza dla smakoszy kokosu..w oryginale  była tylko jedna porcja i biszkopty , ja zrobiłam z podwójnej i użyłam dwóch innych galaretek i krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba tylko ja jestem takim smakoszem kokosu..i zjadałbym wszystko

Moje domowe kucharzenie
BANANOWY SONG 198

zagotowujemy. Biała masa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę i ser, a na końcu wystudzoną żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym, wylewamy na niego ciepłą zieloną masę. Banany kroimy wzdłuż na 2 części, układamy na zielonej masie, smarujemy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Zalewamy tężejącą zieloną galaretką

słodki bratek