już zygzak *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kostka czekoladowo-wiśniowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPotem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi malinami i truskawkami. A popołudniową przekąską był biały ser wymieszany z natką pietruszki, doprawiony solą i pieprzem oraz warzywa. Podsumowując to był szybko i pysznie przygotowany zestaw jedzenia do pracy ! Marchewka, cukinia i pyszny przepis
Kuchnia na wzgórzuDrożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To kolejne moje comfort food z czasów szkolnych i studenckich. Czasami kilka drożdżówek z budyniem lub serem zastępowało mi posiłki przez cały dzień. Puszyste słodkie bułeczki z budyniem nadal bardzo lubię i piekę
Cztery FajeryMajonez przeważnie kojarzy nam się z sałatkami i przekąskami. Ale może być też dobrym dodatkiem do ciast, ponieważ nadaje im wilgotności i puszystości. Pomysł na to fajne ciacho podkradłam ze stronki Prześlij Przepis . Zrobiłam lekką modyfikację pod swoją zachciankę – olejek śmietankowy zamieniłam na cytrynowy i wyszła wspaniała puszysta BABKA CYTRYNOWA Moim zdaniem najlepiej pasuje do niej prosty i orzeźwiający
Kulinarne S.O.S.Majonez przeważnie kojarzy nam się z sałatkami i przekąskami. Ale może być też dobrym dodatkiem do ciast, ponieważ nadaje im wilgotności i puszystości. Pomysł na to fajne ciacho podkradłam ze stronki Prześlij Przepis . Zrobiłam lekką modyfikację pod swoją zachciankę – olejek śmietankowy zamieniłam na cytrynowy i wyszła wspaniała puszysta BABKA CYTRYNOWA Moim zdaniem najlepiej pasuje do niej prosty i orzeźwiający
Kulinarny S.O.S.razu, bez potencjału do starzenia. Świeże, przyjemne, lekkie i niezobowiązujące, dobrej jakości. Do czego: jako aperitif w piękny wiosenny dzień lub na piknik. Idealnie sprawdzi się do lekkich przekąsek, np. do grillowanych krewetek lub do białych ryb z maślano-ziołowym sosem. Śmiało można je również zaserwować do sałatki z grillowanym lub wędzonym kurczakiem. Ode mnie: wino na randkę w upalną
Kate's Kitchenskładnikami pasztetu warzywnego jest ugotowana ciecierzyca, marchewka i jajka. Resztę załatwiają aromatyczne przyprawy. Pasztet wychodzi kremowy, gładki, wyrazisty w smaku, lekko orientalny. Idealny na kanapki, do sałatki lub jako przekąska. Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na bezmięsne pasztety: Pasztet z cukinii i ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z ciecierzycą i kaszą jaglaną BEZMIĘSNY PASZTET Z CIECIERZYCY
HealthyCreationscałość doprawiamy delikatnie solą i pieprzem *** *** Sałatkę polewamy sosem i obsypujemy szczypiorkiem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wielkanocna sałatka z białą kiełbasą i sosem chrzanowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemNieodłącznym elementem Wielkanocy są oczywiście jajka. Ich po prostu nie może zabraknąć. Można je zaserwować na śniadanie albo podać w formie przekąski. Moje nadziane są pieczarkami, przełamane ostrą i chrupiącą rzodkiewką. Jajka są niezawodne, możne je podawać na wiele sposobów, z różnymi pastami i sosami, nadziewać lub faszerować, a Wasi goście na pewno będą w pełni usatysfakcjonowani
Z Hrabiną w kuchniSałatka z kurczakiem i grzankami poradzi sobie w każdej sytuacji! Będzie super przekąską podczas posiadówki ze znajomymi, hitem rodzinnej imprezy lub po prostu drugim śniadaniem czy obiadem do pracy. Dla mnie akurat była pyszną kolacją, którą zjadłam do lampki czerwonego wina. Sałatka z kurczakiem i grzankami smakuje najlepiej, kiedy jest zrobiona na świeżo i polana sosem tuż przed podaniem
Kuchnia BazyliiPtysie zazwyczaj kojarzą się ze słodkościami - wypełnione bitą śmietaną lub kremem budyniowym, a ja mam dziś dla Was wersję wytrawną z jajkiem! To świetna propozycja przekąski na Wielkanoc, ale też na spotkania rodzinne czy ze znajomymi ;) Składniki: (na 4 średniej wielkości sztuki) ciasto: 30 g masła ok 1/2 szklanki wody 3 czybate łyżki mąki 1 jajko szczypta soli na farsz
Lena GotujeKasza manna ugotowana na soku z dojrzewających w słońcu słodkich jabłek, polana gęstym owocowym sosem to moja propozycja orzeźwiającego deseru, który polubią również najmłodsi. Świetnie sprawdzi się w roli przekąski między głównymi posiłkami. Składniki: Jabłkowa kasza manna: 500ml soku z jabłek Hortex Złote Jabłka 100% owoców 5 łyżek kaszy manny Mus owocowy: 200g mieszanki owocowej Hortex 100ml wody 1 łyżka
Szalona Kuchnia Ewelinyzaskoczyć gości, podać lekką przekąskę w nietypowy sposób – polecam sałatkę w tortilli. Dodatkowo staram się rodzinie i znajomym przemycić coś wartościowego, bardzo zdrowego. Mikstura Olei zawiera kilka olejów bardzo zdrowych dla naszego organizmu: olej lniany cenne źródło kwasów omega-3 olej z wiesiołka doceniany także w farmacji i kosmetyce olej z ostropestu bogaty w kwasy omega-6 olej
MojaQchnia.plWtedy możecie z niej zrobić dodając cebulę, czosnek, bułkę tartą i resztki mięsa ( np. wędlin ) – przepyszne krokieciki do tego sos, z resztki pasty pomidorowej i obiad lub pyszna przekąska gotowa. Ha! jakie to proste prawda ? Przepis na to cudne wykorzystanie resztek : Krokieciki z kaszy mazurskiej z sosem z Pasty „Wieprzowina z grillowaną papryką” proporcje na 4 osoby
Kuchnia na wzgórzupowinien być już cały w kropelkach rosy *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik z rosą i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem