głos ) Tortilla pieczarkami, szynką i serem to przekąska, do której będziecie wracać. Polecam podawać ją z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz ostrych sosów – pycha! Tortillę najlepiej przygotowywać na patelni grillowej lub w opiekaczu czy grillu elektrycznym, aby nabrała charakterystycznego wyglądu. Jednak na klasycznej patelni też się przecież uda! 🙂 Do tortilli możecie dokładać dowolne dodatki i modyfikować przepis wedle gustów. Spróbujcie
Kuchnia Bazyliiprzepyszne ciasteczka owsiane z dodatkiem nasion słonecznika i suszoną żurawiną. Jest też w nich nutka masła orzechowego i to wszystko sprawia, że ciasteczka są obłędnie pyszne! Idealne jako przekąska dla maluchów, są mięciutkie w środku. Moja prawie 2 letnia Zosia przepada za nimi! Mięciutkie w środku! Ciasteczka owsiane – składniki (na około 20 sztuk): 2 bardzo dojrzałe banany, 4 łyżki
Natka Pietruszkiziemniaków uwielbiam, więc dlaczego nie połączyć obu przepisów i nie stworzyć placków z cukinii i ziemniaków? Pomysł genialny, a smak jeszcze lepszy! Takie danie świetnie sprawdzi się jako przekąska do szkoły, czy pracy, a nawet jako obiad. Dzięki dodaniu płatków owsianych placki stają się jeszcze bardziej sycące i dość zapychające. W smaku są naprawdę intrygujące, a w towarzystwie twarożku
Be Fit Be Strongpokój, który zagości w waszych sercach nie trwa cały czas. I jeszcze na ostatnią chwilę śledzik po kaszubsku, bo przecież to też musi być ;) Taki śledzik to doskonała przekąska nie tylko podczas Świąt Bożego Narodzenia, ale także na każdą inną okazję.Wspaniałe połączenie słodkich i słonych smaków, a do tego szczypta korzennych przypraw. Śledzie po kaszubsku z rodzynkami Składniki
Na kulinarnym poligonierazem zaryzykowałam i przygotowałam podpłomyki z mąki pełnoziarnistej z kremowym serowym farszem z dodatkiem delikatnego wędzonego na zimno łososia Mowi pure. To doskonała i pyszna przekąska na każdą okazję. Można dodać do niej sos jogurtowy albo czosnkowy. Podpłomyki z serkiem i łososiem Składniki: Ciasto na podpłomyki: 1) 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Na kulinarnym poligoniepotrawy "w kilka chwil", czyli takie których przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Jednym z takich dań są kokilki z wędzonym łososiem i jajkiem. To pyszna l ekka przekąska, w której mamy niezawodne i pyszne połączenie wędzonego łososia MOWI pure, jajek i cukinii z dodatkiem smażonych pomidorków oprószonych pachnącymi ziołami. Pysznie, zdrowo i kolorowo. Kokilki z łososiem wędzonym, cukinią
Na kulinarnym poligoniekolendry. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Drukuj Indyjski chlebek naan Prosty przepis na pyszne, indyjskie pieczywo przygotowywane na patelni żeliwnej. To świetny dodatek do curry, mięs i dipów. Posiłek przekąska, wypieki Kuchnia azjatycka, bliskowschodnia, indyjska Słowo kluczowe chleb, chlebek, indyjskie pieczywo, pieczywo Czas przygotowania 1 hour 35 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas przygotowania 1 hour 50 min. Porcje
Na-talerzu.plczerwoną cebulę, żeby nieco zaostrzyć smaki. To swojska prosta sałatka, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Będzie bez wątpienia świetnym dodatkiem do drugiego dania lub lekką i zdrową przekąską. Do sałatki użyliśmy białej kapusty. W przeciwieństwie do czerwonej jest o wiele miększa i bardziej chętna do współpracy . Wystarczy ją obgotować kilka minut i jest gotowa. Buraczki możemy bez problemu
Kuchnia Na WypasieZielone szparagi z dodatkiem sera Parmezan i orzechów włoskich zapieczone na cieście francuskim – moja propozycja na szybką przekąskę. Zielone szparagi są delikatnym warzywem przez co 30 minut w piekarniku na upieczenie tary wystarczy w zupełności. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Tarta ze szparagami Składniki na tartę szparagową. opakowanie ciasta francuskiego
MeCooksprzepis nie został jeszcze oceniony) Mini kanapeczki na krakersach to idealna, imprezowa propozycja przekąski lub też przystawki do dobrego obiadu lub wina. Tak przygotowane krakersy znikną ze stołu bardzo szybko, bowiem trudno tym kanapeczkom odmówić uroku, a wiemy przecież, że je się oczami 🙂 Do swoich mini kanapeczek możecie użyć dowolnych krakersów, ja natomiast wykorzystałam niedawno poznane hiszpańskie krakersy Daveiga Mrinerias
Kuchnia BazyliiMacie w lodówce ciasto francuskie i nie wiecie co z nim zrobić? Podaje wam przepis na nietypową imprezową przekąskę czy też szybką kolację. To kolorowy wianuszek z ciekawym nadzieniem który możecie nadziać tradycyjnym pesto z bazylii, ze szpinaku, tapenadą czy pastą pomidorową. Tym razem trafiło do niego pesto z botwinki i gorgonzola. I wyszło z tego bardzo fajne połączenie. Zobaczcie
Bernika - moj kulinarny pamietnikmocy tak je nazwałam, bo z samych zdrowych składników je przygotowałam. To daktyle, orzechy, migdały i pestki słonecznika ze sobą połączone w naturalnym kakao obtoczone. Mała kuleczka, jako słodka przekąska na zachciankę idealna, po treningu, spacerze, czy na poprawę humoru genialna. Szybko się ją przygotowuje, super smakuje, a kto za daktylami nie przepada, to nawet nie wie, że w tych
Moniki SmakołykiBadridżani - bakłażany po gruzińsku to bardzo popularna przekąska w tym kraju, a jaka pyszna! Nic dziwnego, skoro Gruzja szczyci się ponad 300 bakłażanowymi przepisami. Roladki z bakłażana z pastą orzechową polecam szczególnie. Bakłażanowe zawijasy są sycące i bardzo aromatyczne, a całość orzeźwia dodatek pestek granata
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozgniecionymi kawałkami pistacji i gałązkami rozmarynu. Skrop płynnym miodem akacjowym i sokiem limonki. Oprósz przyprawami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 10 minut w temperaturze 170 stopni. Uwagi: Obłędna przekąska i obłędny zapach unoszący się w kuchni. Słodycz brzoskwini, miód i cytrusowa nuta rozmarynu. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto
ProstePesto.pl